Egecan Türkoglu

Müzisyen bir ailenin ilk çocuğu olarak 1991 yılında dünyaya gelen Egecan Türkoğlu ailesinden gelen bu genleri şimdi profesyonelce müzik dünyasına taşımayı düşünüyor.
Babasının bir zamanlar Ruhi Su Dostlar Korosu Üyesi olduğunu belirten Türkoğlu, ‘’Bir Başka Sevda,Yol Türküsü, ve Canerik’’ adlı 3 çalışmasının olduğunu vurguluyor.Aslında babasının tipik bir Protest Müzik sanatçısı kendisinde yaptığı rock şarkılarında bu özelliğini dikkate aldığını söylüyor.
Annesin ,’’Pencereden Kar Geliyor’’ şarkısının klasikleştiğini belirten Egecan Türkoğlu.İlk Okulu Avcılarda bitirmiş.Orta Öğrenimimi ise babasında öğrenim gördüğü Gökçeada Öğretmenlik Lisesinde tamamladı.İlk Orkestrasını burada kuran genç sanatçı o yıllarda Çanakkale’de yapılan liseler arası müzik yarışmasında ödül almış..
Şu Anda 19 Mayıs Üniversitesi İşitme Engelliler Öğretmenliği son sınıf öğrencisi olan Egecan Türkoğlu’’, Müzik benim için vazgeçilmez bir tutkudur.’’ diyor.
İlk Albümünü, Aranjör Serdar Seçme' ile hazırladıklarını belirten sanatcı . Mix Mastering'i Onur Karaağaç yaptığını, 10 Şarkılık "UZUN YOL" Adlı albümün yapımcısı olarak babası Hüseyin Türkoğlu imzası bulunduğunu söylüyor.
Albümde yer alan sekiz şarkının söz ve müziği kendine ait olduğunu da vurgulayan Egecan Türkoğlu,ilk yapımıyla şu bilgileri de aktarıyor;"Yalan Dünya" Hüseyin Türkoğlu Bestesi, Sözü ozanımız Yunus Emre aitt.Albümde yer alan bana ait olmayan şarkı ise ‘’İnleyen Nağmeler ‘’Zeynettin Maraş’ın bu unutulmaz sanat müziği eserini rock versiyonudur.’’
Amacının ROCK müzikle geniş kitlelere ulaşmak olduğunu söyleyen Egecan Türkoğlu ,’’ Benden önce bu bayrağı taşıyan ustalarımdan bayrağı alıp daha ilerilere görürmektir’’diyor.


TTNET Dinleme Linki : http://www.ttnetmuzik.com.tr/artist/Egecan_Turkoglu/536369/sarkilar
Facebook Fan Page : https://www.facebook.com/pages/Egecan-Türkoğlu/423379504367759

Yalan Dünya Klibi :
Eski Derdim Klibi :
İnleyen Nagmeler :
 
Geri
Üst