Arcane (thrash & death metal) - Ankara

2004 yazı sona ererken, kışa dinamik bir giriş yapabilmenin içlerindeki öfke, hırs ve enerjiyi açığa çıkaracak bir üretim ile olacağına inanan dört kişilik ARCANE ekibi; saldırganlığı elden bırakmadan müzik yapmaya karar verirler. Müzikal yapı geniş tutulurken, onları bu yola yönelten etkilenimlerin her daim agresifliğini koruyarak üretimlerine pay biçmeye başladılar.

Bu üretim aşaması Kasım ayında Koray'ın da katılımı ile tamamlanınca beste yapma ve bunu kitlelere ulaştırma aşamasına geçildi. Elemanlar içlerindeki enerjiyi müzikal zevkleri ile birleştirince, beste yapma süreci çok da uzamadan ortaya ARCANE soundunun ilk örnekleri çıkmaya başladı.

2005 yılını konserlerle karşılayan grup; sahne süresi ne olursa olsun cover çalmayıp, bestelerini dinleyicilerin beğenisine sundu. ARCANE, özellikle canlı performansı ile dikkat çekerken; gelen olumlu tepkiler üzerine somut bir ürün ile dinleyici karşısına çıkmanın gerekliliği ortaya çıkmış oldu.

2005 yazını kayıtlarla geçiren grup, Cihan'ın askerliği nedeniyle önemli bir zaman aralığını konsersiz geçirse de, sonbaharı ardı sıra konserler ve "Nowhere To Hide" EP'si ile karşılamaya hazırlar.

Geçmişlerinde çok farklı gruplarda ve tarzlarda metal müzik ile iç içe olmuş olsalar da ARCANE ile farklı bir çizgide kendi paylaşımlarını ortaya koymaya hazırlar. Death metalden başlayarak thrash ve heavy unsurları da kapsayarak, özetle saldırgan müzik denebilecek bir tarzda, geçmişten gelen ve hiç de yadsınamayacak deneyimlerini de ortaya koyarak, 2006 yılı için projelendirdikleri debut albümün hazırlıklarına başladılar bile...

arcane27vw.jpg



ARCANE ile tanışmak için elinizde iyi fırsatlar geçiyorsa, şansınızı zorlamayın, tanışın.
Pek çok canlı performans ve etkili bir sunuma sahip "Nowhere To Hide" EP çalışması zaten sizleri bekliyor olacak.
"Saklanacak yer yok"sa, zevk almaya bakın...
 
Arcane başlığı yeni mi açılıyo ya.
ama tabi yukarda da anlatıldığı gibi arcane daha yeni kurulmuş gibi bir grup değil.Arcane'i Yolcu'da izledim iyiydiniz.Ep hayırlı olsun albüm yolunda başarılar diliyorum.Hakettiğiniz yerlere gelmeniz dileklerimle...
Ankarock için de şafak 1 artık.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Soulitary ile birlikte konserin en iyi iki sahne grubu olacaklar. Konserlerini izletecek sağlam bir sahne grubu.
Ama asıl gösteri Rock Station Festivali sahnesinde sergilenecek.

rsf_8_01.gif


ARCANE, RSF 8'de Solitude ve Sanrı'nın ardından üçüncü sırada sahne alarak sürece de doyurucu bir performans sergilecek.
Bu pazar Garage'da, 13 Kasım'da da Saklıkent'te sahne önünde dağıtalım...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Bu arada hem bir duyuru yapmak, hem de ikinci bir fotoğraf eklemek amacı ile, ikinci bir mesaj yazayım;

Yasal formatta Kasım ayı içerisinde piyasaya çıkacak "Nowhere To Hide" EP'si sonrası bu grubu daha sık duyup göreceğinizi tahmin ediyorum.
Ben kendi adıma bu konuda çok uğraşacağım.
İnanarak, yaptığı işe ve kitlesine saygı duyarak, azim ve hevesle, müthiş bir paylaşma arzusuyla ama bir o kadar da öfkeli, saldırgan ve tavizsiz olarak çıktılar yola. Yaşları ve geçmişteki deneyimleri itibariyle de bu ruhu kaybetmeden devam edeceklerine şüphe olmamalı.

SOUL ARCANE !!!
ARCANE FOR YOU !!!


arcane35ef.jpg
 
Arcane ile aynı sahneyi paylaşmak hele ki ard arda sahne almak bizim ( Celestial Asylum ) için de büyük zevk olacak.

umarım onların gazından coşkusundan sonra bizi de beğenirler ;)

Arcane' e yarın için bol eğlenceler diliyorum... :twisted:
 
fotoğraf güzel olmuş.Koray da yakışıklı çıkmış.Sanırım gelecekte çok büyük işler başaracak bir grubun fırtına öncesini yaşıyoruz.
işler istediğiniz gibi olur umarım.
şafak 0.25 ho ho hoooo(ankarock için)
 
Baska bir konserde aynı sahneyi paylasmak uzere , seyirci güzeldi , gruplar guzeldi , genelde hersey guzeldi biz cok eglendik , sanırım diger gruplarda eglenmistir ;)
 
Başka fotoları da site açılana kadar buraya koyabiliriz. Site açılınca da çektiğimiz fotoları adımızı da ekleyerek gruba yollarsak, sitelerinden yayınlarlar.
Uzun ara ve Cihan'ın askerliği sonrası iyilerdi bence. Çokça teknik aksaklık yaşandı çıkarken monitörlerin çalışmaması (hatta Kaan'ın "siz dışarıya giden sesi halledin, biz duymadan da çalarız artık" anonsu içimi ezdi, bu mudur yerli grupların hak ettiği ya da ille de yüzleşmek zorunda kaldığı) ya da tonların istenilen ve de beklenilen performansı verememesi gibi...
Deneyim ile zaman içinde iyi iş çıkaracaklarına eminim. Sahne, görüntü ve performansa önem veren bir grup Arcane...

Bakalım RSF nasıl olacak...
Bence büyük sahnede performans ve sound çok daha etkili olur.
 
Geri
Üst