Arcane (thrash & death metal) - Ankara

gbanes374 demiş ki:
Ayrıca bence Can DÜNDAR, orda konserle ilgili iyi yönde bahsetmemiş...
Tabi burda Arcane'in suçu yok, Can DÜNDAR'ın saçma düşüncelerinden kaynaklanıyor. Sanırım KÜLTÜR&SANAT başlığındaydı, Can DÜNDAR'ın metal müzik hakkındaki düşüncelerini anlattığı bir yazı vardı... Gidin okuyun Sn. canımızdan çok sevdiğimiz Organizatörlerimiz.
Olay, sen de yap da biz de görelim olayı değil...! Niye böyle dediğini anlamadım CAN...

Yo değişik bir sentez olduğunu yazmış, insanlar coştu demiş. Kötü bir eleştiride bulunmamış sadece tarafsızca yazmış ilginç diye. Konseri tüm iyi niyetimizle düzenlemeye çalıştığımız halde bize hiçbir şey yapmamışız muamelesi yapılmış gibi hissettim sözlerinden ondan öyle yazdım.

ARCANE, 2005 yılı sonu - 2006 yılı başlarında ilk önce bandrollü olarak çıkacak 6 parçalık "Nowhere To Hide" EP'si, ardından da 2006 yılı içerisinde (büyük olasılıkla sonlarına doğru) ilk albümü ile dinleyici karşısında olacak.
"Nowhere To Hide" EP'si firma tarafından basılmayı bekliyor. Albüm ise altyapısı ve parçaları ile hazır, hatta promo kayıtları da tamamlandı fakat yeniden kayıt edilecek.

nevermore demiş ki:
Ankarock olmasa , o konuda olmazdı , tabi pay cıkarıcak ... 😉

Onuncu yıl nutkundan alınma orijinal kayıt "Ata sesi", Arcane grubunun 2006 yılı içinde çıkacak ilk albümü içerisinde yer alması düşünülen "The Voice Within" parçasında da yer almaktadır.
Konsere has bir sahne gösterisi, bir alkış alma numarası değil; gerçekten de oturulup parça ile birlikte değerlendirildiğinde anlam ifade eden bir alıntıdır.

Konser için tasarlanmadı, parçada zaten mevcuttur Ata'nın konuşması. Bu nedenle ne organizasyon, ne de (ulusal ya da yerel ya da metal piyasasında) medya Amerika'yı yeniden keşfetmiş gibi davranmamalı. Çok gereksiz bir tartışmanın içine girilmiş. Arcane'in 5 kişilik kadrosu adına yanıtı ben vereyim;
ARCANE grubunun Atamıza bir boyun borcu olarak armağanıdır o parça.

Can Dündar'a, Abdurrahman Antakyalı'ya ve diğer basın mensuplarına teşekkürler. Haber değeri taşıyor şeklinde değerlendirerek olaya basında yer verdiler. Aslında bir müzisyenin duygularını ya da düşüncelerini ifade ederken kullandığı silahına mermi olarak Ata'sını sürmesi sadece saygının somutlaşmasıdır. Duygu ve düşüncelerden çıkarak bir parçanın içerisinde dinleyiciye ulaşmasıdır. Paylaşılmasıdır.

Bu nedenle bu içten duygu paylaşımını grup ile dinleyicileri arasında bırakmak, sahiplenmemek doğru olacaktır. Kaldı ki grup ne verdiği röportajlarda, ne günlük sohbetleri sırasında, ne de soranlara karşı "biz Ata'nın sesini kullandık" gibi bir övünme içerisine girmemektedir.
Kendileri bu tevazuyu gösterirken, yaptıkları işe ve sahneye de taşıyarak yaratıcı paylaşımlarına biraz saygıyı hak ediyorlar öyle sanıyorum ki...
Bu nedenle Arcane'den kaynaklanan ve zamanla giderilecek pek çok hata ve eksikliğe karşın, grup adına çok iyi bir etkinlik olarak değerlendirdiğiiz Ankarock organizatörlerinden ricam; bu konuda grubun emeğini ve saygısını gruba bırakmalarıdır. Özellikle de yukarıda yapmış olduğum alıntıdaki gibi bir tutum sergilenmemiş olmasını dilerdik.

Son bir not: "Trash" (çöp, atık) değil, "Thrash" (kamçılamak eyleminin yansıma sesi olarak dile geçmesi) şeklinde yazılması bu müziğin fanlarını son derece mutlu edecektir.

Rebel_Werewolf demiş ki:
Ankarock organizatörlerinden ricam; bu konuda grubun emeğini ve saygısını gruba bırakmalarıdır.
Grubun emegi ve saygısına laf eden yok ki zaten burda .. Burda cumlenin yanlıs anlasılmasından kaynaklanan , bizim emegimizin hiçe sayılması durumu vardı ama o maksatla yazılmamış oldugunu ogrendik fakat okudugumuz zaman öyle anlamamıstık , bunun uzerine oyle yazdık . Yoksa Arcane dahil , hiç bi grubun emegine ve saygısına lafımız yok ..

Rebel_Werewolf demiş ki:
Bu nedenle Arcane'den kaynaklanan ve zamanla giderilecek pek çok hata ve eksikliğe karşın, grup adına çok iyi bir etkinlik olarak değerlendirdiğiiz Ankarock organizatörlerinden ricam; bu konuda grubun emeğini ve saygısını gruba bırakmalarıdır. Özellikle de yukarıda yapmış olduğum alıntıdaki gibi bir tutum sergilenmemiş olmasını dilerdik.

Grubun emeğini hiçbir şekilde hiçe saymadık, kendilerini defalarca tebrik ettik, gerçekten güzel anlar yaşattılar bize. Haber değeri taşıyacak bir olaya imza attılar ve konserin haber niteliği taşımasına bir ekstra neden daha çıkarttılar 🙂 Arcane grubuna çok teşekkür ederiz.
Serkan'ın da dediği gibi benim bozulduğum nokta Ankarock olarak konserimizin basite indirgenip hiçbir şey yapmamışız gibi davranılması. Bu gerçekten feci derecede sinirimi bozuyor, zaten kaç organizasyon oluyor ki yılda bizim tüm iyi niyetimizle yaptığımız bu konserde emeklerimiz hiçe sayılıyor? Sponsor desteği olmadan 1000'e yakın adamı RSF hariç Ankara'da hangi konser bünyesinde barındırabilmiş? Kâr için yapmadığımız bu organizasyon bize büyük zevk vermiştir... Biz bu konseri düzenleyen insanlar olarak elimizde fırçalarla ve afişlerle sokakları bile donattık.(sokak afişlemesinde bize yardım eden Çağlar'a teşekkürler.) Profesyonelleşme yolunda organizasyon şirketlerinden bize teklifler geldi, kabul etmedik. Çünkü biz bu işi para için yapmıyoruz ve yapmayacağız. Metal müzik bir para unsuru olmayacatır hiçbir zaman bizim için. Lütfe köstek değil destek olun ki bizler daha iyisini başarabilelim...

Profesyonelleşme yolunda organizasyon şirketlerinden bize teklifler geldi, kabul etmedik. Çünkü biz bu işi para için yapmıyoruz ve yapmayacağız. Metal müzik bir para unsuru olmayacatır hiçbir zaman bizim için.
Bunu söyleme geregi bile duymamıstık kimseye ama konseri ve bundan sonraki konserleri duzenlerken ki samimiyetimize inanmanız icin bunu da belirtmekte fayda var 😉

Neyin haber değeri taşıyıp taşımayacağını ancak bir iletişimci ile tartışırım.
Öte yandan zamanında güzel etkinlikler düzenleyip, küçük dağları ben yarattım havasına girenlerin bugün bulundukları noktalar göz önünde apaçık serilidir. Unutmayın, gruplar sizin etkinliğiniz sayesinde sahne şansı bulmuş olabilir ama siz de o gruplar sayesinde etkinlik yapabildiniz.

Onlar da sizin gibi hiç bir maddi beklentileri olmadan üstelik konser için yapılan prova, tel, baget gibi masrafları herhangi bir şekilde yerine koyamadan sahne aldılar. Fedakarlığı herkes yapıyor.
Bugüne kadar 6 konser organizasyonu yapıp hiç birinde tek kuruş zarar etmezken; gelirlerini ya depremzedelere, ya başka maddi sıkıntı çeken önemli kişilere (isim vermeyeceğim) ya emeği geçen eşe dosta ya da çeşitli fan oluşumlarına (burada da isim vermeye gerek var mı) bırakmış biri olarak diyebilirim ki; sadece organizatör değildir fedakarlık yapan. Hiç bir masrafını talep etmeden sahne alan grup, o gün zamanını ve parasını ayırarak o konser salonunu dolduran kitle de yeterli fedakarlığı göstermiştir.

Başarılı bir etkinliğin ardından bu derece anlamsız şeyleri konuşmaya gerek yok.
Daha önce Biziz Bar ya da Gölge'de gerçekleşen konserler haber değeri taşımadı. Daha önce Arcane çıktı diye de hiç bir etkinlik haber olmadı. Bundan sonra da ne Arcane çıktı diye, ne de siz yaptınız diye haber değeri olacak diye bir durum söz konusu değil.
Doğru zamanlama ile siz payınıza düşen karı çıkarın ama sakın kçük dağları biz yarattık havasına girmeyin.
Hem yakışıksız olur, hem de ortada ne güzel örnekler varken bunu yapmak sizin adınıza hata olur diye düşünüyorum.

Ortada bir başarı varsa, bırakın da bunu üçüncü kişiler dile getirsin. Başkaları tarafından övülen başarı daha değerlidir.

Selamlar,
"Biyolojik Abi" olarak (Yaş 37) duruma el koymama izin verir misiniz🙂

Arcane, sahnede harika diyebileceğim bir performans sergiledi. Fotografik açıdan da çoook iyiydiler. Fotoğraflarını yakında kendilerine ileteceğim zaten. Umarım özel çalışmalar da yapabilirim kendileriyle.

Organizasyona gelince... Bence o da mükemmeldi. 11 ay boyunca fotogROCK projesi çerçevesinde Ankara'da girip çıkmadığım mekan, katılmadığım etkinlik kalmadı neredeyse. Ankarock bir başkaydı.

Organizatörlerin başarısındaki en önemli kıstaslardan biri, etkinliğe kitleyi çekmektir sanırım. Afişler Ankara'nın her yerindeydi, el ilanları birçok noktada dağıtıldı. Gruplar iyi bir şekilde tanıtıldı hazırlanan metinle. Böylesine bir kalabalığı Ankara'da ilk kez gördüm. (Rock Station'ı sabırsızlıkla bekliyoruz bu arada!) Yine görebildiğim kadarı ile herkesin keyfi yerindeydi orada oldukları için.

Organizasyonun iki ayağı da yani gruplar da organizatörler de "amatör ruh"un ne demek olduğunu gösterdiler ve bizlere çok iyi bir gün yaşattılar. Ancak her iki tarafa da yeterince teşekkür gelmedi görebildiğim kadarıyla.

Teşekkürü hak eden iki tarafın da birbirlerini üzmemesi gerekiyor bence. Niye herşeyde bir kötü aranıyor anlamak mümkün değil.

Herşey çok güzeldi ve buna bine yakın kişi tanık oldu. Hepsi Arcane lehine de organizasyon lehine de tanıklık edebilir🙂

Her iki tarafın da başarılarının devamı dileklerimle...

Bu konuşmalarda gerçekten her 3 tarafın da konuştuğu konularda bir sürü gerçek payı var.Kim bunlar?Gruplar adına,Organizasyon adına,Seyirci adına...Teşekkürler 3 tarafa da...

Başarılar Arcane de kocaman kocaman...

fotogrock demiş ki:
Selamlar,
"Biyolojik Abi" olarak (Yaş 37) duruma el koymama izin verir misiniz🙂
Her zaman 🙂
O zaman Abdurrahman abimizin sözünü dinleyip , konuyu daha fazla uzatmadan kapatalım .. Abimizin de dedigi gibi o gun hersey cok guzeldi , tüm gruplara ve gelen dinleyicilere sonsuz tesekkurler.. Gruplar ve dinleyiciler olmasa zaten organizasyonda olmaz , Sevgiler ve Saygılar 😉

Biz grupların emeklerini hiçbir zaman hiçe saymadık, zaten kendimiz de birer amatör grupta çalıyoruz ve emeği hiçe saymak gibi bir durumumuz olamaz. Amatör gruplarda çaldığımız için böyle bir konserin eksikliğini hissettik belki de... Gruplar olmasa konser olmazdı tabii ki ve tüm gruplara ben çok çok teşekkür ettim defalarca. Umarım Ankara'da seyircisi sayısı 500ü geçen organizasyon sayısı bir iki ile sınırlı kalmaz...
Abdurrahman Abi gerek 12 Haziran gerekse Ankarock konserlerinde kırmayıp geldiğiniz için ve sonsuz desteğiniz için çok teşekkürler.

fotogrock demiş ki:
Teşekkürü hak eden iki tarafın da birbirlerini üzmemesi gerekiyor bence. Niye herşeyde bir kötü aranıyor anlamak mümkün değil.

Gruplara çok teşekkür ettim ben defalarca, gene ediyorum. Anlamsız yere gruplarla aramızda bir alıp veremediğimiz varmış gibi gözüküyor dışarıya, burada yazılanlardan dolayı. Abdurrahman Abi konuyu çok güzel özetlemiş burada yaptığımız işin iyi yönlerinden ziyade kötü yönlerinin üzerinde durulması, kötü bir konser düzenlemişiz etkisi yaratıyor insanlarda...

arcane113rw.jpg

Arcane'dan bir fotoğraf... "Ankarock Hatırası"🙂

Güzel bir çalışma olmuş başarılı bir fotograf gerçekten...

Bu arada herifler seri katil gibi yaw 😆

Özellikle kaan ravenda nekadar cana yakın sıcakkanlı birisi , adamı ilk kez sahnede izledim direk piskopata bağlamış seri katil eski amerikan filimlerindeki tecavüzcü f.b.i. tarafından aranılan sadist suçlulara benzettim 😆 😆 😆

Şaka bir yana Arcane gerçekten başarılı bir grup.Nutuk olayıda süperdi...

RockStationda başarılar :!: :!: :!:

_KehaneTEmre_ demiş ki:

Özellikle kaan ravenda nekadar cana yakın sıcakkanlı birisi , adamı ilk kez sahnede izledim direk piskopata bağlamış seri katil eski amerikan filimlerindeki tecavüzcü f.b.i. tarafından aranılan sadist suçlulara benzettim 😆 😆 😆

AAAA...EMRE
Şaka yapıyorsun sanırım. KAAN'ın SONDAJCI lakabını halen duymadın herhalde.
8O
Sondaj uyguladığı insanlardan bir daha vatana millete hayır gelmiyor aklında bulunsun. Ayrıca şunuda hatırlatıyım onun bu SONDAJCI lakabının kendisin aslında MADEN MÜHENDİSİ olması ilede bir alaksı yok...
Hatırlatırım. 😆
Aman diyim dikkatttttttttt... :!: :idea: :!: :idea: 😉

DamnationGame demiş ki:
_KehaneTEmre_ demiş ki:

AAAA...EMRE
Şaka yapıyorsun sanırım. KAAN'ın SONDAJCI lakabını halen duymadın herhalde.
8O
Sondaj uyguladığı insanlardan bir daha vatana millete hayır gelmiyor aklında bulunsun. Ayrıca şunuda hatırlatıyım onun bu SONDAJCI lakabının kendisin aslında MADEN MÜHENDİSİ olması ilede bir alaksı yok...
Hatırlatırım. 😆
Aman diyim dikkatttttttttt... :!: :idea: :!: :idea: 😉

AHAHAH unutmuşum yaaw 😉 Pardon 😆

Abi ne olur bu fotoları bize bir an önce ulaştır... Arcane, Crossfire ve hatta Nightwolves ile ilgili fotoları senden alıp bir an önce sitelerimizde yayınlamak istiyoruz senin için de bir sakıncası yoksa.
Ellerine sağlık, gerçekten çok etkili olmuş.

Fotoğrafını çektiğim tüm amatör gruplar fotoğrafları kullanmakta serbestler. Web sitelerine kaynak göstererek koyabilirler. Nightwolves fotoğraflarını ayrıştırmaya başladım. Kısa sürede tamamlanır. Rock Station'a kadar yetiştiririm sanırım. Saklıkent'in ışığı çok iyi ve işletmecileri de sağolsun yardımcı oluyorlar o konuda. Arcane da dahil olmak üzere grupların asıl sahne fotoğrafları Rock Station'da çekilecek.

Geri