Meksika Fender Strat Yada Bir Alternatifi??

arkadaşlar ben amerikan strat almaya maddi durumu yetmeyen bi insan evladı olarak,fender meksika strat(fender standart strat) almayı düşünüyorum lakin son yıllarda yapılan meksika stratların kalitesinin iyicene düştüğü hatta meksika strat ların uzakdoğu yapımı olanlardan bile bi farkı kalmadığına dair duyduğum çeşitli söylencelerden ve hatta forumlarda okuduğum yazılardan ötürü bir hayli kafam karışmış durumda.

Acaba bu gitar 1 milyar(1000 ytl) edermi ?Bu para bu alete verilirmi?Yarısını taksite böldürüp uğruna kredi kartı borcu ödiycem diye aç be aç biilaç dolaşışır mı? Benden adam olur mu?

Yokmudur bunun bi alternatifi..şöyle clean tonları güzel,jazz,blues hesabı güzel tınılar mırıldayan,iyi bir amfi-prosesör ikilisiyle her yola gelen,klavyesi parmakların dans etmesine elverişli bi ortam sağlayan..fiyatı cüzi,kalitesi kallavi bi alet..biliyorum çok şey istiyorum zira param olsa amerikan strat alırdım..
Gel gelelim,fi hakika bana meksika strat hakkında bildiğiniz hususları,yorumlarınızı aktarırsanız ve bu aletin kalitesine yakın bi sound ı artı çalma rahatlığı olan bi iki alternatif sunarsanız daha hesaplısından,size şimdiden teşekkürlerimi sunarım..neyse lafı çok dolandırdım yine..saygılar efendim..
 
USA yapımlarda zaten belirli bir kalite var ve bu enstrümanlar hakkında yapılan yorumlar kişisel beğeniye göre değişiyor ama belirli bir kalite mevcut. Onun için MIA'ları ayrı tutuyorum.

MIM'ların kalitesinin düştüğü duyumunu nereden aldın bilemiyorum. Ben de bir dönem MIM strat kullandım. Fender'in USA dışında ürettiği/ürettirdiği enstrümanlarda şöyle bir durum var. Kalite yıllara göre çok değişiyor. Bunda birkaç faktör etkili. Birincisi tüketicinin beğenisi ve tüketim alışkanlıkları belirli değişiklikler yapmaya yönlendiriyor firmayı. Rakiplerin ve müzikal trendlerin de etkisi var ayrıca. İkincisi hammadde temini ile ilgili hususlar. X ağacını ucuz bulunca 2 yıl o ağaçtan üretiyor, daha sonra daha ekonomik bir alternatif bulunca o malzemeye yönelebiliyor. Mesela MIM stratlar eskiden poplar olurdu, artık alder. Ağaç fiyatı, tedarik imkanları, tüketici talepleri vs. üstte saydıklarımım hepsinin bu değişiklikte etkisi vardır.

96-97 filan döneminde sanırım strandard MIM stratların (silver logo) yanısıra serisinin adını unuttuğum siyah logolu ve değişik (standardlardaki vintage benzeri ile alakası olmayan ve ucuz madenden yapılış) termololu MIMstratlar da mevcuttu. Bunların fiyatları yurtdışında daha ucuz olmasına rağmen ülkamizde MIM strat diye yüksek fiyattan satıldı..Bizler de aldık:).Millette "aaa...IM stratların kaliteleri düştü" dedi tabii. Daha sonra o seri kaldırıldı (Hatta bazılarının sapında squier series yazıyordu, bazılarında yazmıyordu)..Neyse..Başka bir başlıkt ada yazmıştım. Bir üst ve alt seviye modelde olan iyileşme ve ya kötüleşme arada kalan seriyi de etkiliyor. Kalitesi değişmese bile tüketici psikolojisi işte. Ben MIM stratların kötüleştiğini düşünmüyorum açıkçası..O paraya (Tünel fiyatları değil tabii) o kadar köfte :D

Sonuçta enstrüman işinde değişmeyen kural aynı marka ve model iki gitarın asla birbirinin aynısı olmayacağıdır. Onun için MIM strat alacaksan mümkün olduğunca çok gitarı deneyip alman olacaktır. Forumda ( bir tane satılıyordu sanırım) ve piyasada bulunan 2. el opsiyonlarını değerlendirmeni tavsiye ederim zira diğer birçok marka gibi Fenderler de fahiş fiyata satılıyor piyasada.

Alternatif bir marka önermiyorum zira amacın daha sonra MIA stratocaster'a terfi etmek anladığım kadarıyla. Kim ne derse desin sapında Fender yazan bir gitarın 2. elde satış şansı her zaman daha fazladır. Bu sana ileride avantaj sağlayacaktır. Öneri yapmayacağım dedim ama yine de yazayım ( hem de örnek olsun) G&L'in yan markası/serisi olan Tribute gitarlarına bakabilirsin. Kore malı gitarlar ama ben denedim ve çok beğendim. Tünel'de Senkop üzikte görebilirsin. Kore malı bir gitar için fiyatları biraz yüksek görünebilir ama bence kesinlikle iyi gitarlar. Bu odeli de alsan bir süre sonra satmaya kalktığında çok zarar edecekğini söyleyebilirim. Millet kore malı diye burun kıvıracaktır büyük ihtimalle, hem de G&L markasını da tanımıyor olacaklardır. Sen istediğin kadar adama anlat, yenisi bu kadar desen de birşey değişmeyecektir.

Durum böyle yani.. :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
saol cevabın için Stratmen.MIM strat'ların kalitesinin düştüğünü yine internette forumlardan okudum ve de kulaktan dolma bi kaç şey duydum işte zaten pek te aldırış etmedim.hatta ona bakarsan bu forumlarda kıvılcım müzik hakkındada bi sürü olumsuz şey yazılmış daha önce lakin ben bi kısmını taksite böldürmeye kalkarsam mecbur ordan alıcam.herkes bişeyler söyleyebiliyor kendine göre haklı gerekçeleri var tabi ama iyicene araştırmak lazım.benimde asıl düşündüğüm 2. el temiz bi MIM strat yada amerikada yaşayan bi tanıdık vasıtasıyla alıp buraya kargoyla göndertmek.ha gerçi 200 dolar falan kargo ücretini gözden çıkarmak gerekiyo anladığım kadarıyla ama sonuçta MIM srat ların www.music123.com da 350-400 dolar arası satıldığını varsayarsak totalde yüzü astarını kurtarıyo biraz.tabi burdada merak ettiğim bi husus acaba gümrükte sorun çıkarırlar mı diye.ben pek düşünmüyorum zaten daha önce forumlara yazan bir arkadaş da fedex ile getirttiği gitarın vaktinden önce eline ulaştığından falan bahsetmiş.olmadı kıvılcıma az da olsa fazladan para vermemek adına bu şekilde bir yola başvurucam yada 2. el dediğin gibi..yada olmadı "Takamine EF26(AN)" marka elektroakustik gitarı satışa sunucam..(ulan az kirli çıkı değilim :) )eaah vakti zamanında abimi gaza getirip aldırmıştım bana kaldı :)e tabi o zmanda "lay lay lom" kazığı yemiştim şimdide doyamadım kıvılcım kazığı yiycem artık :) ...şaka bi yana kıvılcımdakiler laylayloma göre daha az sinsi adamlar,hatta iyi adamlar,millet eski forumlarda eleştirmiş anlamadım..
 
Bence 2. el alım olayını düşün. Özellikle 90' ların Kore Strat' larını tavsiye ederim. Çin alma derim. Tabi bulabilirsen. Burada satanlar çok oldu. Fiyatları da süperdi 250$ falandı sanırım. Eminim yine çıkacaktır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
MarTI_Jonathan demiş ki:
Bence 2. el alım olayını düşün. Özellikle 90' ların Kore Strat' larını tavsiye ederim. Çin alma derim. Tabi bulabilirsen. Burada satanlar çok oldu. Fiyatları da süperdi 250$ falandı sanırım. Eminim yine çıkacaktır.
sen yanlış aladın beni galiba ben "fender standart stratocaster" dan bahsediyorum yani made in mexico olan serisinden.sen sanırım squier stratlardan bahsediosun.squier strat lar için pek iyi şeyler duymadım..zaten bi kaç kez denedim klavyesi çok da rahat sayılmaz bence,hatta bazılarının tonlarıda ok kötü oluyo...ama özelliklede 80 lerin bazı serileri çok kaliteliymiş.ufak modifikasyonlarla baya kaliteli gitarlara dönüşebiliyolarmış.ama 90'lar kore malı squier ler hakkında pek bişey duymadım ama tünelde karşıma çıkarsa denerim bi.kore malı ha?..hımm ilginçmiş.. :)
 
bence sen yurtdışından getirt. bakalım bakim n'olacak.baktık geliyo sonra bizde hemen sipariş ederiz, hemde faydan olur ibzlere :D

bence mexico lar iyidir.sonuçta amerikanın tezgagı.ama yeni modelleri bilmiyorum.ama bende 75-80 model bi japon squier bullet strat var hala taş bigi.fretler hariç. ben japonu hiç birşeye tercih etmem. ama fender artık japonyada üretilmiyor
 
Ishibashi gayet iyidir..Fender Japan çok başarılı bence. 2003 sonu ya da 2004 başı (tam hatırlamıyorum). Bir tane '58 reissue ('57'nin 3-tone sunburst olanı) getirtmiştim oradan. Gayet oturaklı gitardı. Bence Highway'lerden daha özenli aletler. Tek kusuru (o da kusur sayılırsa tabii:))üzerinde "Made In USA" yerine "Crafted in Japan" yazması. Forumda ve piyasada satılan Highway'lerden çok daha ucuza geldiğini de belirteyim (vergi ve kargo ücretleri dahil olmasına rağmen)...
 
essekkabi arkadasim, ben de bi ara MIM strat almaya karar vermistim. ama ben pesin para ile temiz bi ikinci el ariyodum. soyle bi gercek var ki caldigim butun mexico strat lar birbirinden baya bi farkliydi.
mexico strat in iyi yada kotu oldugunu gunlerce tartissak burada, bir sonuca varamayiz. ama su kesin bir gercek ki bir amerikan strat ile arasinda ciddi fark var. ben sahsen mexico strat almaktan vazgectim. 1000 lira verecek olduktan sonra o parayla daha iyi gitarlar bulabilirsin kesinlikle.
yamaha nin pacifica serisinin ust modelleri gercekten cok guzel. cort un g serisine bakmani tavsiye ederim.
 
kaanengin demiş ki:
essekkabi arkadasim, ben de bi ara MIM strat almaya karar vermistim. ama ben pesin para ile temiz bi ikinci el ariyodum. soyle bi gercek var ki caldigim butun mexico strat lar birbirinden baya bi farkliydi.
mexico strat in iyi yada kotu oldugunu gunlerce tartissak burada, bir sonuca varamayiz. ama su kesin bir gercek ki bir amerikan strat ile arasinda ciddi fark var. ben sahsen mexico strat almaktan vazgectim. 1000 lira verecek olduktan sonra o parayla daha iyi gitarlar bulabilirsin kesinlikle.
yamaha nin pacifica serisinin ust modelleri gercekten cok guzel. cort un g serisine bakmani tavsiye ederim.
kaan arkadaş iyi güzel demişsinde 1000 lira peşin para olsa zaten bende ikici el bi amerikan strat arayışına yönelirim lakin ben bu meblağ nın yarısını yada belki yarısından biraz daha ffazlasını peşin verebileceğim için ilk etapta sıfıra yöneldim zira bende biliyorum MIM ile MIA arasındaki uçurumu..aslında dediğin gibi yamahanın bazı modelleride fyatına göre baya iyi performans çıkarabiliyor.bir arkadaşım incirlikteki amerikan askerlerinin birinden 120 dolara ikinci el bi yamaha satın almıştı vakti zamanında,hatta banada söylemişlerdi ama 120 dolarlık yamaha diye burun kıvırmıştım,sonra gitarı elime alınca pişman oldum o da ayrı konu :) ..fener de olsa yamaha da olsa denemek lazım biraz da şans işi bu işler..neyse bende zaten öyle hemen alıcam gibi bi heycana kapılmış değilim zira bu konuda çok aceleci davranıpta şimdi mutsuz olan bir çok arkadaşım var etrafımda..deneyeceğiz ve göreceğiz..ama ne yalan söyliim tünel piyasası gitar konusunda kendini dünyanın en akıllı ve bilgili adamı sanan üçkaatçı satıcılarla dolu bir ortam aldanmamak ve dikkatli olmak lazım..zira adamı indirim yaptık zararına sattıyoruz diye gazlayıp "bindirim" yapanlar baya çok..ne diyim allah "35 milyona büyük boy gitar" yazılarını görüp unkapınına düşen yeni başlayan kardeşlerimizi korusun,beterinde beteri var.. :)..
ha bu arada bu 90'lar japon fender olayınıda bi irdelesem iyi olacak galiba.bir iki modifikasyonla iyi bi gitar çıkarmak mümkün galiba bu japon fenderlerden anladığım kadarıyla..ha gerçi benim elime bi tanesi düşmüştü bi ara pek beğenmedim ama sonuçta benimde kafamda hep bi amerikan fender saplantısı olduğu için normaldir bu...

death-lead valla iyi diosunda yurt dışında tanıdığın yoksa bu işler harbideen kumar gümrüğe takılırsa eğer gtünde patlatıyolar adamın.gitarı verdiğin para kadarda gümrük+ıvır zıvır vergileri+kargo firmasının takip ücreti gibi bi ton zımbırtıya para ödemek durumunda kalabilirsin..kaldıki fender zaten US ve Canada dışına satışına izin vermiyo amerikadaki internet sitelerinin..zaten bende dünyanın en açık göz cin fkirli cabbar cevval atakan adamı değilim bunca adam tünelden kuzu kuzu alırken euro lu ve pahalı fiyatlara..onçün kumar zaten sınırlı olan bütçemle kumar oynamak aptallık olur zaten..ha ama amerikada çalışan bi çizer arkadaşıma rica edersem ve şu gümrük mevzuatı hakkında biraz daha bilgi toplayabilirsem neden olmasın..galiba amerikadan ticari olmayan bir adresten yine burdaki ticari olmayan bir adrese üstüne "hediye" yazarak faturasız olarak gönderildiğinde bi gümrük işlemine tabi tutulmuyor.zaten değeri belli olmayan bir malın fiyat+sigorta+nakliye bedelini tam olarak bilemeyecekleri için üstünden gümrük vergisi kesilecek bir fiyatta olmuyor ortalıkta..ama yinede bu konuda çok bilgili değilim,yamuluyosam lütfen düzeltin beni :) .Bide bi gitarın (srat) kargo ücreti ne kadar tutar new york tan istanbula?kaç kilo dur ki bu gitarın ağırlığı..ups mi daha ucuz fedex mi ..sanırım ups ama ups de süründürür diye biliyorum..neyse...

herkese teşşekkürler yarumları ve düşünceleri için..
 
yamaha pacifica hakkinda bilgili birini ariyorum zira ben bir tane denedim conk hosyu uzun vadede ne olur bilemem tabi
 
Geri
Üst