Carlito's Way

Bir nebze "Scarface"e benzeyen onun gibi efsane bir film olmasına ramak kalmış bir yapım.Al Pacino bu filmdeki rolüyle yine yapacağını yapmıştır.Sakallı Brigante...
 
penolepe ann miller'ı kafama kazıyan film(özellikle dans ettiği sahneler pacino hayal ederken müthiş derecede hoşuma gitmişti.) gerçekten çok başarılıydı filmde filmde genel olarak çok başarılıydı bence
 
Bu filmi izledikten sonra Al Pacino delisi oldum. Baba serisinde zaten çok beğeniyordum ama bu filmden sonra tüm filmlerini izlemeliyim gibi bi istekle doldum.
Çok güzel bir film. Pacino'nun kapıyı kırıp Ann Miller'ın evine dalma sahnesi ve o sırada çalan "you're so beatiful" şarkısı... günlerce o şarkıyı dinledim.
Sean Penn'i de çok beğeniyorum. Adamların oyunculuklarından bahsetmeme pek gerek yok galiba. Filmin bir havası var garip bişey diğer mafya filmlerinden daha farklı
 
Sean Penn'in doruk noktalarından biri zaten.Filmin başında birde sonunda o cennet resmi vardı oraya kaçacaklardı ya orası çok iyiydi.Al Pacino çok iyi bir tip.Tam trip adamı.
 
enchant demiş ki:
Sean Penn'in doruk noktalarından biri zaten.Filmin başında birde sonunda o cennet resmi vardı oraya kaçacaklardı ya orası çok iyiydi.Al Pacino çok iyi bir tip.Tam trip adamı.

Pacino'nun bu filmdeki Puerto Rica'lı gangster tiplemesi çok başarılı özellikle aksanı çok etkileyici. Bahsettiğin sanırım sonda canlanan Escape To Paradise manzarası. Müthiş bir sahneydi.

Bir de o filmde Sean Penn'in oynadığını kapanış jeneriğinde öğrenmiştim. :)
 
Gerçekten mi :LOL: Saçları falan fenaydı ayrıca. :LOL: Al Pacino'nun aksanını kullanışı etkileyiciydi."Yaralı Yüz"deki de iyiydi.Bu adam çılgın be :LOL: "Escape To Paradise"....kaçmak lazım oraya... ;)
 
Benim bildiğim Sean Penn yapılı, gürbüz, karizmatik bir tip. Bu filmde artık nasıl olduysa inanılmaz değişmiş. Gözlükler, saçlar falan..

Sean Penn kategorize edilemeyen bir aktör olsa gerek.
 
Evet öyle bence :LOL: Ama 21.Gram'daki halini hiç unutamıyorum.Öyle Sean Penn görmedim ben.Bu filmde ise gözlükler zaten olayı tümden değiştirmiş Avukat Beyi :LOL:
 
Seab Penn heralde başka hiçbir filminde bukadar değişmemiştir.Ama ben ilk gördüğümde uyum sağlayamamıştır diyodum role ama ileyince dahada hayran kaldım adama
 
Klasik mafya filmlerine çarpıcı bir bakış.Verilmek istenen mesaj bu işin içinde olmuşsanız kaçış yok yeni bir hayat kurma hakkınız yok sistem gereği dişlinin çarklarında yok edilmeye mahkumsunuz.Zaten bu tip mafya filmlerinde ana kahramanımız mutlaka ölür.Bu filmi izlemeden önce Al Pacino nun öleceğini biliyorum.Özellikle metrodaki koşuşturma sahneleri kanımca bu türün en iyisi içindedir...
 
bir kez daha izledim ve bir kez daha deri ceketli brigante'ye şapka çıkarttım. süper bir oyunculuk gösterisi. o küçük haliyle ekranı nasıl da dolduruyor. "bir gün yaptığın iyilik seni kurşundan daha hızlı ölüme götürür". :(
al pacino'nun özellikle ilk filmleri izlenmeli...
 
ben de dün bir kez daha izledim bu filmi. carlito brigante rolündeki pacino hakkında söylenecek herkes söylenmiş zaten. malum finali yine içimi cız ettirdi.
bir de tony'nin küçük oğlu bizim nathan petrelli'ymiş yeni farkettim onu da tekrar izlerken :D
Bir sözüm de DePalma'ya. Bu kadar iyi bir yönetmensin -ki ne kadar iyi bir hikaye anlatıcısı olduğu filmde bariz belli oluyor- niye böyle iyi filmlerin sayısı bu kadar az anlamam ki.
 
Geri
Üst