Klavye seçimi

Arkadaşlar,
Yakın zamana kadar sadece gitar ve bas gitar ile uğraştığım için klavyeler konusunda çağın oldukça gerisinde kaldım. Daha önce çaldığım gurupta da gitar - bas - davul klasik kadrosuyla müzik yaptığımız için de o konuyla hiç ilgilenmedim. Fakat artık evde kayıtlar yapmaya başladığımdan beri bir synthesizer eksikliği duymaktayım. Hard disk recorder kullandığım ve bilgisayardan mümkün olduğunca uzak durmak istediğim için de midi controller keyboard değil de gerçek bir synthesizer edinmek istiyorum.

Fakaaaat! Klavye çalmayı bilmiyorum!!!!!!!!!!

Bu durumda ihtiyacım olanın, isim olarak vereceğim akorları generate edecek, icabında arpej yapacak, sequencer'ı olacak,... yani kendi kendine takılacak :) bir alet olduğunu düşünüyorum.

Basit melodi yürüyüşlerini de artık kendim yapabilirim herhalde! :)

Yani genelde eşlik amaçlı kullanacağım.

Önerilerinizi alabilirmiyim!
 
Abi sana içinde built-in hardware MIDI sequencer'ı olan Workstation tipi bir klavye tavsiye ederim, bu da Korg Triton olabilir, Yamaha Motif ya da S80 olabilir, Roland Fantom S olabilir, Novation KS serisi, Kurzweil K2600X gibi birşey olabilir. Bütçene ve kulak zevkine göre.

Ben de klavyeci olmadığım için pek fazla bir bilgi veremeyeceğim, bakalım diğer arkadaşlar ne der.
 
Re: Klavye önerisi

goliath demiş ki:
Bu durumda ihtiyacım olanın, isim olarak vereceğim akorları generate edecek, icabında arpej yapacak, sequencer'ı olacak,... yani kendi kendine takılacak :) bir alet olduğunu düşünüyorum.

Mahcem'in yazdigi klavyeler muhtesem olduklari halde bu dediklerini onlara yaptiramazsin. Sana biraz daha "beginner" tipi bir klavye lazim. Bunu hicbir kucumseyici tavirla soylemiyorum, kendi klavye calisimin berbat oldugunu her turlu tanik ve juri onunde her an itiraf etmeye hazirim :D

Yamaha'nin PSR serisi klavyeleri vardir, ornegin sol diyez major yedili akorunun nasil calindigini bilmesen bile sol diyez tusuna bastin mi o sana gerekli enstruman esligini yaratir, hem de varyasyonlari fill-in'leri falan filaniyla. Bunlarin icinde sequencer da vardir, sarkiyi bastan sona programlarsin, o calarken sen de gitarini calar girersin HD recorder'a. Bende eskiden bir tane vardi, otomatik eslikleri falan da sifirdan programlamana olanak veriyordu (ikinci el almistim, eski sahibi herhalde piyanist-santor falandi, butun user hafizalari oyun havasi ritmleriyle doluydu :D ). Sesleri de hic fena degildi aslinda.

Klavye ile iliskin eslik calmanin otesine gecmeyecekse oyle birsey tavsiye ederim, 200-300 dolar civarinda iyi bir tane bulabilmen lazim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Öneriler için teşekkürler.
Ben de Domokun'un dediği gibi PSR serisi bir alet düşünüyordum. Roland, Korg gibi aletlerin kullanımı daha profesyönel ve karışık gibi geliyor bana. Yamaha PSR-290 diye bir alet var. Sanırım işimi görür. Ne dersiniz?
 
Deneme sansin varsa, seslerini begenirsen al bence. Fiyat cok uyugn. Internette soyle bir baktim, 6 kanal sequencer var icinde. Ritmleri ve diger eslikleri istedigin gibi customize etmene izin veriyor mu onu goremedim, ama dedigim gibi sesler iyiyse bu fiyata daha fazlasini beklemek haksizlik olur.

Iyi bir baslangic klavyesi, sararsa satar daha marifetlisini alirsin. Biz hep buradayiz, yardimci oluruz, bu forumun ustunde gunes batmaz, 24 saat acigiz :D
 
Bence tüm imkanlarını zorla bir Korg Triton Studio al.Classic versionu artık üretilmiyor.Müziğine güveniyorsan iş bitirirsin o aletle.Çalmasına gelince:Bu tip profesyonel aletler seni kendine uydururlar.Hakkını vermek için çaba gösterirsin.
O, senin yaratıcılık ateşinin yakıtıdır...

Saygılar..
 
"brand loyalty" dedikleri bu olsa gerek...

bounce.gif
 
brand loyalty deyince ben de Yamaha iyi diyeyim. Yamaha keyboard'lar cok saglam oluyor bende PSR serininden eski keyboard kac senedir duruyor, sapasaglam. Asil ben hala bircok sarkida 80'lerden kalan Yamaha DX7 kullaniyorum :) Sesleri klasik bir yerde.
 
Valla kritiğini yapmak bana düşmez. Daha gördüğüm ilk alet. (Klavye olarak ;-) )
Neyle karşılaştıracağımı bile bilmiyorum. (Müzik aleti olarak! :) :) )
Yanlız bende uyandırdığı ilk izlenim, aleti daha çok drum machine olarak kullanıp, olayı alt seslerle süslendireceğim yolunda. Asıl işi gene gitar ve bas yapacak.
 
Hadi bakalim gule gule oyna :D

Internette soyle bir baktim, kendi ritmlerini programlayabiliyorsun, yani diyelim ki aklina ucuk bir bass motifi gelirse ona cuk oturacak bir davul ritmi yaratabilirsin. 16 kanal sequencer da var, duzenlemeyi ana hatlariyla ortaya cikarip uzerine gitarlari vokalleri falan ekledin mi islem tamam demektir.
 
Hep gitar mı konuşacağız yahu

Arkadaşlar, bilinçli bir forum üyesi olaraktan :) yeni başlık açmıyorum ve burdan soruyorum; sahnede kullanmak için 300-450 dolar arasında bir klavye arıyorum..
-Aranje,prodüksiyon zart zurt özelliği olmasına gerek yok eğer ona fazladan para vereceksem
- Üzerinde kendi hoparlörü olmasına da hiç gerek yok
- Biraz modern rock sounduna uygun seslere sahip olsa yeterli
-Tuş hassasiyeti de olsa iyi olur
-Aynı anda 2-3 farklı ses verebilmesi, ve tuşların bölünebilmesi (mesela sol el strings, sağ el piano gibi) özelliklere sahip

bildiğiniz tavsiye ettiğininz bir cihaz varmı? Her türlü yorumlarınıza açığım..Bi türlü ısınamadım bu synth dünyasına :(

Eminim ki istediğim şeyler basit bi casioda da vardır ama o kadar da oyuncak değil aradığım, benim için en önemli olan ses kalitesi
 
bende klawye almayı düşünüyorum asıl olarak gitar çalıyorum klawyeler hakkında pek bilgim yok ama benim için önemli olan özellikler seslerinin zenginliği kalitesi , ses bankasının geliştirilebilir ve tuşlarının rahatlığı yani daha çok performansa yönelik bir şey düşünüyorum fiyat olarakta 1000-1500 dolar arası birşey ...

birde öğrenmek istediğim hangi tür klavyelere ses eklenebiliyor ? bildiğim kadarıyla bir workstation tipi kayıt aranje filan yapan ritimli klawyeler var birde synthesizer tipi klavyeler var ...? yardımcı olursanız sevinirim ..
 
selamlar,

ben bir klavye almak istiyorum aradığım özelliklerde marka-model için yardımcı olabilir misiniz?

geniş oktavlı
tuş genişliği fazla
ağır tuşlu
piyano sesi verse yeter

elektronik piyanoya maddi durumum yetmediği için alternatif çözüm arıyorum.

teşekkürler
 
Merhabalar yeni başlık açmadım burada sorayım tam yeri galiba.
800 ytl ayırdım klavye alıcam ama gerçekten nasıl birşey alıcam bilmiyorum. Mesela Opeth, Children of bodom gibi grupların klavye sesleri çok hoş ama ben bu paraya onların kullandıklarını alamam neler var arkadaşlar bu paraya aradım taradım ama o kadar çok model varki kafam karıştı. Teşekkürler şimdiden :)
 
Geri
Üst