Gitar Askı Pini

Bende de aynı problem olmuştu. Dübel satıyorlar boy boy. Bildiğimiz duvara çakılan dübel :). Uygun boyutta olanı vida deliğine çakıp, askı pinini de monte ediyorsunuz cillop gibi oluyor.
 
dübel ne ya duvar mı bu gitar. Kürdan veya Kibrit çöplerini al biraz ez ufak ufak yumuşasın. Askı pinin icine doldur onları ama full olmasın yine biraz boş kalsın. Sonra askı pinin tekrar vidala icine eskisinden daha sağlam olacaktır.
 
İnce kürdan veya kibrite japon yapıştırıcısı sür. içine sok deliğin. ama vida girecek kadar boşluk kalsın, az biraz yani. Sonra sık vidayı, hem güzel sıkışır . hemde yapıştırıcıdan dolayı iyice bütünleşir. Eski gitarımda da aynı problem olmuştu bu yontemle yaptım. Bi daha hiç bi sıkıntı olmadı. Dübel belki işe yaramıştır ama bu yöntem daha iyi bence
 
Uzun bir vida ile halletim şimdilik, eskisinden az daha uzun ve az daha kalın bir vida tam oturdu yerine şu an sağlam duryor. Sorun olursa kibrit çöpü olayını deneyeceğim.
 
Hıaa o zaman simdiden alsin taksin. Aski pini modifiyesi de bi kere yapilir yahu onu alip takayim cikarayim orjinalini takayim olmadi degistireyim abarti kacar :p

*sahsi gorusum tabi. herkes istedigini yapmakta ozgur.
 
japon ve kibrit olayı en iyisi beyler hem orjinal vidasını kullanıyosun. Daha büyük vida kullanarak deliği büyütmüyosun. hem de değiştiriceğin zaman problem olmuyor. Ama tabi herkes kendi en başarılı bulduğu yöntemi yazıyor. ve hepsi de işe yarıyor bi şekilde.
 
Geri
Üst