Clive Barker

  • Konuyu açan 01160070g0500110
  • Başlangıç tarihi
0

01160070g0500110

Uzun zamandır foruma bi’şey yazmıyordum. Açılışı -belki kapanışı da- kanlı yapalım bakalım. :roll:

Adı C. Barker. Ressam, film yapımcısı, senarist, yönetmen ve yazar. Bunun yanı sıra bilgisayar oyunları var ve çizgi romanlar da hazırlıyor. Edebiyat bölümünde olduğumuza göre kitaplarına gelelim.

Türkçe’ye çevrilen kitapları; Kutsanma Ayini, Kabal, Lanetlenme Oyunu, Galilee, Zaman Hırsızı (okumadım) ve Kan Kitabı. Bunlar dışında varsa da bilmiyorum. Ayrıca Karanlıkta 33 Yazar serisinde de bir hikayesi var. Diğer kitaplarının yanında gölgede kalıyor gibi. Kan Kitabı’nın 2.'si de çıkmış. Henüz almadım ama okumayı sabırsızlıkla bekliyorum.

Kitaplarına genel olarak baktığımızda yazarla ilgili şöyle diyebilirim: Sarsıcı karakterlerin, farklı kurguların, dehşet verici nitelikteki ve derinden etkileyen senaryoların sahibi korku üstadı. Okuyucuyu etkilemesini çok iyi biliyor. Özellikle L.Oyunu'ndaki "mamulyan" karakteri nefistir. Bence tabii.

Bunun dışında daha fazla ayrıntı isteyenler clivebarker.com'a bakabilirler.

Dikkat edin, kitapları okuduğunuzda sayfaları çevirirken elinize kan bulaşabilir.
 
Undying diye bi bilgisayar oyunu vardı. Oyunu 5 kişi ben bilgisayarın önünde sabahın 10unda korkudan zıplaya zıplaya oynamıştık. Kitabı nasıldır kimbilir.
 
Kabal adındaki romanı da epey etkileyici bir gotik fantastik korku romanıdır. Roman "Nightbreed" ismiyle sinemaya uyarlanmıştır, fena film değildir. Ayrıca Cradle Of Filth adlı melodik black metal grubunun Midian albümü, ismini buradaki mekandan almıştır; albüm kapağı da bu mekandan esinlenerek yapılmıştır...
 
Evet Clive Barker's Undying diye bir bilgisayar oynu vardır. 2001 yılında çıkmıştır piyasaya. Oynayabileceğiniz en ürkütücü oyundur (Bunu iddia ediyorum)
1997 yılından beri korku oyunları arşivi yapıyorum. Arşivimin en değerli oyunudur belkide.
Clive Barker'in aynı isimli romanından uyarlanmıştır. Önce kitabını okuyup sonra oyununu oynarsanız hele tadından yenmez. Çok iyi hatırlıyorum o oyunu oynayıp bitirdiğim zamanlar herkesden önce uyurdum aman kimse benden önce uyumasında ışıklar kapanmasın diye. daha az korkuyum diyede oyunu gündüz saatlerinde oynardım.
 
Geri
Üst