Çift Humbacker Arasına Single Için Oyuk Açmak

Aklımda bu fikir var. Jackson Dr 3 japon sahibiyim. Şuan elimde birde Japon soloist var. japon dr3 için ayrı planlarım var kasanın modifiyesini kendim yapıcam. manyetikler arası mesafe ölçü zart zurt oran bişey olması gerektiğini düşünüyorum bu konuda bilgi verebilecek var mı?

2 humbucker arasına single coil humbucker koyucam.
 
Bana sorarsan yapma, eğer ağaç işleri konusunda tecrüben yoksa boyaya zarar verme olasılığın çok yüksek. O zaman gitarı baştan boyamak veya boyatmaktan başka çare olmayabilir. İlla yapıcam diyorsan da single'ın pole piece'leri iki humbuckerin tam ortasına denk gelmeli. Bir de oyuğu düzgün bir şekilde açmak için freze ve böyle bir şablona ihtiyacın olacak:
$T2eC16d,!yUE9s6NFmHRBQbdKFjh-!~~60_35.JPG
 
Bencede yapma, hem soloistim var diyorsun iki farklı manyetik dizilimli gitarın var daha ne istiyorsun :).eğer gitar pickguard lı olsaydı bir nebze yap derdim, çünkü o zaman hata yapsanda sorun olmazdı, dr3 e pickguard yaptırmakta bir seçenek olabilir, ama tavsiye etmem hem gövdeyi delip gitarın sistemini değiştireceksin hemde adam gibi pickguard yapan kimse yok yada pahalı olur.Single çerçevesi alıp takabilirsin ama bence berbat duruyor.Hem frezen yoksa kendin yapamazsın zaten.Ayrıca ortaya single başa dertten başka bir şey değil (kişiye zevke göre değişir ama rahat çalımı engellediği bir gerçek.)
 
@obi , iskambil oyunlarını unuttum yanlız, milyon sene oldu, hatırlatırsın artık :) (katma değerli 51 vardı galiba güzeldi o)

Dr3 e yapılabilecek mantıklı bir ekleme sadece manyetik çerçevesi olur bence zira çerçevesiz humbucker çok saçma.
 
Irzıma geçmek isteyen öldürmek isteyen başka ? :D Ters kafa çirkin diyene bende girerim. Beyler derdim gitar değiştirmek yerine manyetik değişikliğine gitmek. hayatımda gördüğüm en güzel rahat klavyeye sahip yıllardır çalıp alışmam çabası her eziğinde çızığında anım var :) Bunu düşünmemdeki amaç blues çalmaya ve setupımı blues olarak güncellememden. O zaman belki blues için manyetk tavsiyesi verebilecek insanlar vardır aramızda.
 
dediğini biraz açarmısın acaba?

Bir humbucker manyetiği illa seri olarak bağlamak diye bir durum yok, Paralel bağlayabilirsin veya single'larından sadece biri çalışır...bir arama yapıp şöyle birşey buldum mesela;



Switch'e giden kabloların düzeni değişecek o kadar. Eğer gene memnun kalmazsan daha düşük çıkışlı manyetikleri alıp gene kablolarıyla oynayabilirsin. Biraz bilgi/deneyim lazım ama bir lehim'e bakıyor yaşadığınız yerde soruşturun bilen varmı diye...
 
Lawrence L500C gibi P90ımsı ton veren humbuckerlara veya Mississippi Queen, Phat Cat gibi gerçek P90lara da yönelebilirsin sap pozisyonunda.
 
Geri
Üst