Jackson jdr-94

Selamlar arkadaşlar jackson jdr-94 concept iyi bir gitar mıdır? İkinci el alacam forumdaki anti-social nickli arkadaş satıyo 300 dolara. Ne düşünüyosunuz. Beni uzun zaman idare edebilir mi?
 
criesonthewind demiş ki:
Selamlar arkadaşlar jackson jdr-94 concept iyi bir gitar mıdır? İkinci el alacam forumdaki anti-social nickli arkadaş satıyo 300 dolara. Ne düşünüyosunuz. Beni uzun zaman idare edebilir mi?

Jdr 94. Jackson'ın "import" yani USA olmayan gitarlarıyla ilgili politikasını ilk değiştirdiği dönemden. Yani 94-95 döneminden bir gitar. O yıldan önce bütün Jacksonlar USA Jackson kalitesinde üretiliyormuş. ondan sonra importların kalitesini bir miktar düşürmüşler. Sonra yetmemiş 95ten sonra bir kere daha düşürmüşler. 96-2005 olarak bugüne gelmiş o devir de. Tabii bu düşürme olayı yapılırken en üst kalite gitarlar da nadir de olsa üretilmiş. Bir de bu düşük seviye gitarlardan kastımın USA JAcksonlara göre düşük olduğunu da eklemeliyim :)

96 sonrası düşük seviye Jacksonlara baktığımızda performer serisi bizim için iyi bir örnek olabilir. Şahsen Performer serisinin en iyi gitarı olarak Ps-4ü görürüm. JDR-94 de PS4'ün atasıdır diyebiliriz. Yani "import" JAcksonların bir miktar daha kaliteli üretildikleri dönemin PS-4'ü. Türkiye'de bir ps-4 300-400 dolara arasında satılıyor. Ama 300 dolara bulmak pek kolay da değil. Bu durumda bir Jdr-94ün bir miktar daha fazla paraya satılmasını beklememiz çok da yanlış olmaz kanısındayım :)

Sonuç olarak fiyat bence iyi, gitarın temiz olduğunu varsaydığımı da eklemeliyim bütün bunları yazarken :) Eğer alırsan hayırlı olsun. Headstock'daki Jackson yazısına bakar öyle yatarsın geceleri :D
 
anti-social nickli arkadaşın gitarını stüdyoda görmüştüm ben.oldukça iyiydi tonu.çok klasik bir laf olacak ama "fiyatına göre iyi bir gitar" fiyatına göre olmayınca da fena olmayan bir gitar:)

bence biraz eski bir jackson edinmek adına bile olsa al:)
 
bende de jdr94 var gayet te güzel bi gitar zate mustaine anlatmış baya :) cok gitar denedim bi sürü ibanez falan bi boka yaramaz onlarn hiçbiri.. 1 milyara alabilecğin bi ibanezden daha iyidir..

mesela gitarda farklı gelen şeylerden birini söyliyeyim :) bir klavyesi var akıllara zarar.. yani cok cok ince ve rahat.. gitarda Stock manyetikleri var ama ben en kısa zamanda onları EMG 81/85 ile değiştirmeyi düşünüyorum ondan sonra da dokunmam bi daha gitara :)
 
DaveMustaine_64 galiba jackson için calışıyor. :D jacksona mail atsan böyle acıklama yapmazlar valla. ama Dave bi rr3 ü böyle anlatmadın ya alacagın olsun. :(
 
bana söyledin heralde ? gitar cok temiz resimleri koyarım istersen görmen içinde bu gitarı ibanezle takas etmek .... :) sağol almıyım bende cok ugrastım almak için :) ..
 
Fiyatına göre süper bir jackson. Bana sormuştu birisi "alayım mı sence?" diye, hemen al demiştim.Floyd rose konusunda biraz endişem vardı ama endişem yersizmiş.
 
Geri
Üst