Ankara'daki En Iyi Ve Uygun Stüdyolar

Evet, bende reverb pedalını eleştirdiğimde, reverb e gerek yok içerinin kendi doğal reverbi var bunun bir çok hayranı var sırf onu seviyorlar gibisinden bana da söylenmişti aynı şeyler..
Demekki her hataya bir kılıf uydurulabiliyor :)
Ayrıca içeride hiç doğal bir reverb filan yok. İlginç bu zihniyeti de insanlar öve öve bitiremiyor.

Nee içeride doğal reverb mü? :)) her tarafı süngerlerle kaplı bir odada nasıl oluyormuş o? Doğal reverb örneği görmek isteyen gece ODTÜ Fizik bölümüne gelsin ve masa tenisinin olduğu yerde enstrüman çalsın (özellikle akustik gitar).
 
işte retrodaki amfi 5000$ olabilir ancak bir reverb efekti dahi olmadığından o amfinin 50$ lık değeri kalmıyor benim düşüncemde.. Marshallın mg 15 inden daha kaliteli ses alıyorum. Tabi bu müzik tarzınıza ve sizin keyfinize kalan birşey. Hiçbir mekân hissi reverb efekti olmayan bir amfinin verdiği ton benim için odundan farksız.
100 liralık bir pedal koymak oraya çok mu zordu? Bu eleştirileri almasalardı keşke. En az 10 kez retroya gitmekten vazgeçtim. bak bu da 250 tl eder.
 
Fiyat olarak katılıyorum, engl, soldano, peavey, evh üst seviye ürünler, verim olarak bence bir çsm olamaz. Tarz bakımından funk veya blues çalmak isterseniz gideceğiniz son yer retrodur, akustiğinde mi var döşemesinde mi var anlamadım, itici geliyor, hard rock da çaldık orada mirageda tınladığı gibi tınlamıyor, kaldı ki A değil B stüdyosu verelim dediklerinde kolondan dolayı orayı istemiyoruz dedik, stüdyo sahibi "orada tüm enstrumanlar tek tek duyuluyor, zakkum çok sever mesela orayı, siz enstrumanlara hakim değilsinizdir" tarzı birşey dedi :) yaklaşım hoş mu sizce?
 
Severek uzun zamandır benimde üyesi olduğum forumda yazılanlara ve yazan arkadaşların dediklerine büyük saygım var. Konuyu bende takip ediyorum :) Gibisinden yada tarzında şeklinde muğlak kelimelerle ifade edilen haklı yada haksız olabilecek gördüğüm eleştirilere bu foruma özel saygımdan geniş bir cevap vermeye çalışacağım başka yazılabilecekler olabileceğinden akşamı bekleyerek. Retro stüdyoları. Yakup Senem.
 
işte retrodaki amfi 5000$ olabilir ancak bir reverb efekti dahi olmadığından o amfinin 50$ lık değeri kalmıyor benim düşüncemde.. Marshallın mg 15 inden daha kaliteli ses alıyorum. Tabi bu müzik tarzınıza ve sizin keyfinize kalan birşey. Hiçbir mekân hissi reverb efekti olmayan bir amfinin verdiği ton benim için odundan farksız.
100 liralık bir pedal koymak oraya çok mu zordu? Bu eleştirileri almasalardı keşke. En az 10 kez retroya gitmekten vazgeçtim. bak bu da 250 tl eder.


Valla reverb yok diye Retrodan vaz gectigini duyunca cok sevindim.

Bircok kisinin hayatinda duymadigi gormedigi ekipmanlari size kullanma firsati veren bir isletmeye ` REVERB YOK ` diye elestiri yapmak . Aklima reverbsuz calamayan bir gitarist ve reverbsiz calamamasina ragmen bi reverb pedali edinmeyen bir gitarist getiriyor

Ben turkiyenin hicbir noktasinda boylesine ekipmana yatirim yapan bir studyo ne gordum ne duydum.

Koydugu reamp videolari ile dunyada esi benzeri olmayan 30 40 amfilik reamp videosu yapip bizlere yol gostermek adina da calismalar yapan bir mekani elestirdiginizin farkindamisiniz. Turkiyede degil dunyada ender sayilabilecek bir mekan, gittiginizde 2000 3000 dolarlik amfilerden `Hangisini arzu edersiniz` gibi yardimci ve konu hakkinda deneyimli egitimli studyo personeli tarafindan yonlendirildiginiz , Cabinet secenekleri sunulan bir baska isletme olmadigini siz de bende iyi biliyoruz.

Retro studyolarinda ayni amfinin farkli yillarda farkli trafolarla uretilmis modelleri bile mevcut. Ki mevzubahis yuksek ucretli amfiler. Farkli soundlari icin bunlar ta Amerikadan getirmis ve onlarca emek verilmis bir isletmeden bahsediyoruz.

Son olarak iskembeden salladigin da her halinden belli. Retroda her prova odasinda reverb kullanabilecegin amfi modelleri de var.

Retro Ankara 'da saygi duyulmasi gereken isler yapti. ve muzisyenlere imkanlar sagladi.

Uzaktan sallamayin. Bu isi layigi ile yapan insanlara saygi gostermeyi ogrenin.

Sevgiler.
 
Merhaba arkadaşlar. 8 sayfa yazdım ve sildim.Lotion un yorumu beni utandırdı. 1 tam günümü boşu boşuna cevap yazmaya harcadım uğraşacak tonla işim varken. Yinede cevap yazacağım dedim özetin özeti olsada yazarım. Biraz sert olabilir. Alınan darılan varsa darılabilir.

1- Bizde prova yaptığını iddia eden Fender Usa ya büyük yalancı yada gözünün önündeki ekipmanı bile göremeyen tarafımızdan bloklanmış kuyruk acılılarardan birisi.Üzücü olan gazı alanda olmuş.

2-Artık ekipman saymak hoş durmuyor.Zaten ilgilisi araştırıyor. Yeni de değil açıldığımızdan beri reverblü amfide var pedalda var hatta son 1 yıldan fazladır reverblerin kralı lexicon üstelik fswitchi ile birlikte stüdyoda hizmet veriyor.Kullanan kullanıyor. Üstünde reverb olan amfileri saymaya da gerek yok.

3-NAsıl yanı insanmı blokluyorsunuz adammı seçiyorsunuz?
Evet arkadaşlar eskiden değil ama bir süredir ne yazıkki bunu yapmaktayız. Her gün 100 üstü insanla haşır neşir olunca personelde bizde insan sarrafı olduk. Daha kapıdan girdiğinde notu veririz.Kendini hoşgeldiniz dediğimizdeki tavrından bile hemen belli eder. Dürüst olacağım seviniz sevmeyiniz tavırlarından hoşlanmadığımız adama ya açık açık söyleriz yada bir daha gelemeyeceği bloğu koyarız. Bu bazen provayı satandan alamayacağımızı bildiğimiz halde parasını istemektir. Bazen gözünün önünde reverb varken yok demektir. Bazen amfi kalmadıdır. Bazende yer varken yok demektir.

Uzun süredir reklamı bile bıraktık yeni ekipmanların çoğunun duyurusunu dahi yapmıyoruz. Farketmeden iyi şeyler yapalım derken gocunanlarda biriktirmişiz. Bugün bunları yazdıran adamlardan cidden sıkıldık. Aklınca şark kurnazı oraya gitme buraya git diyor. Müşteri özgürdür nereye ister oraya gider. Kimsenin seveninde gçzümüz yok. Üstüne sevdiğimiz stüdyolara iş dahi paslarız onlarda yapar.

Bazısına blok koyulmasında ne kadar haklı olduğumuzda burada yazılanlardan bile belli oluyor. Afferim helal olsun bizim çocuklara.

Açıldığımızda 1 prova odası ile başladık.Gün geldi gölbaşındaki yeni stüdyomuzdaki odayla beraber 7 prova birde davul odası işletir hale geldik. Hiçbiri ezbere değil. Dünya standartı neyi gerektiriyorsa elden geldiğince onu koymaya çalıştık. Hepsi birbirinden başka duyumlu. Gördükki hepsinin seveni var nefret edeni var çok sevenide var. 7 değil 37 tanede olsa böyle olacak. Bu yüzden akustiği seversin sevmezsin hepsine yorumum herkesin zevki derim. Bilimsel yanlarına girmek istemiyorum. yok doğal rezonans zart zurt. kütle trap vs. Ben kendim gitarist olarak farklı odalarda farklı gruplarla çalmayı seviyorsam müşterimiz tabiki istediğini düşünebilir.

LAkin bizimde vardır kırmızı çizgilerimiz .Temizlikçisinden prodüktörüne aranjöründen animatörüne 11 insanın ekmek beklediği yeri birilerinin yalanlarıyla asla pisletmeyiz.
Diğer arkadaşlara özelden yazacağım açıklama borcum var özellikle kont87 e. Tamamen yanlış anlamışsın hocam konuyu. Çok iyi hatırlıyorum o günü ve seni. zakkumun albüm sonrası konser provalarıydı ve başka hiçbir müşterimle içinde zakkum geçen konuyu konuşmadım. Capcrio ,hocam bizde odtülüyüz fiziğide iyi biliriz sen biraz heyecan yapmışsın.

Vesselaam bu arada 25 değil ocaktan beridir 30 tl yiz. Mütevazilik yapmayacağım Retro olarak en sevmeyenimiz bile hak verecektirki Ankarada standartların yükselmiş olmasında ne mutluki büyük payımız var. Şehrimiz müzisyenleri fazlası ile hak ediyor.

Bu vesile ile duyurmuş olayım. Bayrağı ayakta tutmaya artık sizlerde lazımsınız. Biz Retro olarak biraz daha gelişirken dönüşme planları içindeyiz.Zaten personelimizi de fazlasıyla yıpratan prova işlerimiz muhtemeldirki seneye radikal artışla fiyatlandırılacak ve bizimle bugünlere gelen müzisyen dostlarla bir nevi üyelik sistemi üzerinden devam edecek. Yeni ciddi yatırımlarımız var birisi Retro media lab oluşumu. Müziğe başladığımızdaki aynı yatırım ve bakışla video işinde de soz sahibiyiz artık. Kayıt kalitemizide gözle görülmeyen ama büyük yatırım olan son yaptığımız elektriksel ekipmanlarla oldukça geliştirdik ve tüm bu işlerde verimimizi arttırma amacındayız. İyi haberler bitmedi. prova konusunda başka illerde de şubeleşme görüşmeleri yapmaya başladık.

Tüm Ankaralı müzisyenlere sevgilerimle ve başlık sahibine özürlerimle.
Retro Stüdyoları. Yakup Senem.
 
Öncelikle sözüm Lotion'a. Seni yıllardır hiç kaile almadım muhattap dahi olmam onun için bence sen benim yorumlarıma hiçbir zaman yazı yazma stüdyonun sahibi eleştirilse veya başka bir durum o olay sadece iki kişinin arasındadır, sen üçüncü kişi olma. Sen sadece isim ve kişi belirtmeden kendi yorumunu yap. Seni hep görmezden geldim hala da öyle yapıyorum.

İkincisi Sayın Yakup Senem'e.
Yakup bey, ben sizin stüdyonuza defalarca geldim. Ne bir reverb vardı (bunu da sizden her geldiğimde sordum reverb varmı diye yok dediniz maalesef) , nede bir blok lama. Siz başkalarının yazdıklarına aldanıp bence gaza gelmiş olmalısınız ki. Daha benim yüzümü görmeden adımı bilmeden benim kim olduğumu dahi bilmeden bu yorumu yaptınız... Bırakın bloklamayı ben oraya her geldiğimde gayet güler yüzle karşılandım. (bakın hizmete karşı bir sözüm asla olmaz, olay sadece küçücük bir reverb dü) Sizleri de iyi tanırım. Sizlerde beni çoook iyi tanırsınız. Bu sitedekiler de iyi tanır, Ankara'daki bir çok müzisyen arkadaşta iyi tanır. Bence kim olduğunu dahi bilmediğiniz biri için blokladık v.b gibi asılsız ve hoş olmayan sözler sarfetmeyin. Buraya uzuun uzun yazılır sözler ama emin olun hiç lüzum duymuyorum. Ne sonuç çıktı biliyormusunuz. Eleştirimiz bir reverbeydi.

Şimdi ise, başkalarının gazına gelip hem olumlu olumsuz eleştiri alabilecek olgunlukta bir esnaf olmadığınızı gösterdiniz. Bir esnafa yakışabilecek ve yapılan bir ufak eleştiriyi saygı ile karşılayamayacağınızı da göstediniz. Bir haylide kibirli. Evet sizin gözünüzde sizi pohpohlayan müşteriler kaliteli, Ama en ufak birşey söyleyen müşteriniz blok lu öylemi. :) Keşke bunu stüdyonuza geldiğimde yüzüme söyleyebilseydiniz. Çünkü hiçbir zaman öyle birşey olmadı. Sonuçta ne olur biz ve çevremiz artık sizin stüdyonuza gelmez başka yere gideriz hiçbirşey kaybetmeyiz, sizde ekipman ve enstrumanları gayet titiz ve temiz kullanan saygılı insanlardan bir nebze kaybedersiniz. İki tarafında pek umrunda olacağını sanmam. Çünkü siz çoktan kibirinize yenilmişsiniz.

Bundan ötürü, yapılan eleştrilere verilen kibirli cevaplar neticesinde, konunun hiç gereksiz yere uzamamasından dolayı ne siz birşey yazın ne de ben eleştiri yapayım. İnsanlar gerekli olgunluğu görsünler, bırakalım sonuçlarını onlar çıkarsınlar.
Saygılar.
 
Son düzenleme:
Forum a yazilan bir konu iki kisi arasinda degildir. 2 kisi arasinda konusmak, sacmaladiginizda durdurulmamak arzusu tasiyorsaniz ozel mesaj ile muhabbetinize devam edebilirsiniz.

Lakin bilgi paylasim platformlarinda iftira attiginizda karsiniza lak diye cevap verecek insanlar cikacaktir . Kimse gelir benim gibi lafinizi size yedirir mi bilemem ama ben diledigim basliga yazarim.

Surekli ne siz yazin ne ben yazayim diyip duruyorsun . Dilersen yazmayip sadece okuyup ders de cikartabilirsin.
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
işte retrodaki amfi 5000$ olabilir ancak bir reverb efekti dahi olmadığından o amfinin 50$ lık değeri kalmıyor benim düşüncemde.. Marshallın mg 15 inden daha kaliteli ses alıyorum. Tabi bu müzik tarzınıza ve sizin keyfinize kalan birşey. Hiçbir mekân hissi reverb efekti olmayan bir amfinin verdiği ton benim için odundan farksız.
100 liralık bir pedal koymak oraya çok mu zordu? Bu eleştirileri almasalardı keşke. En az 10 kez retroya gitmekten vazgeçtim. bak bu da 250 tl eder.
her odada oldugu gibi orta bölümden dilegin reverbli amfiyi alıp stüdyona sokabildigin yere çok saçma bir eleştiride bulunmuşsun . Amfideki reverbi bulamayacak kadar bilgisiz birinin gelmekten vazgeçmesi beni sevindirdi doğrusu , lotion gerekli cevabı vermiş aslında ama yazmadan geçemedim . Mg 15 dolu günler dilerim . İyi forumlar , Mertkan YANIK
 
Aradan 2 yıl geçmiş hocam siz neyden bahsediyorsunuz?
O dönemde o ortadaki amfiler yoktu. Şimdi en alâ ları da var. Gayette güzel. Eleştiri hep objektiftir. O o zaman içindi şu anda bir problem kalmadı hepsi halloldu.
Ayrıca üslubunuza biraz dikkat edin, yaşınızı bilmesem bile rahatlıkla sizin yaşınıza yakın kadar o amfiler ve gitarlar ile uğraşmışlığım vardır muhakkak.
Terbiyesizliğin lüzumu yok.
 
Bu başlığı hortlatma zamanı geldi sanırım. Bu aralar bir stüdyo arayışındayım. Normalde stüdyo Retro'ya gidiyorum ve genel olarak Retro'yu başarılı buluyorum. Ama Retro'yu konum olarak çok tercih etmiyorum çünkü Kızılay kalabalığına girmek insanı yorabiliyor. Kızılay dışında bulunan beğendiniz stüdyolar var mı?
 
Geri
Üst