Sim (Rock) - Ankara

Sim, 1997 yılında Fatih Peşmen tarafından kurulan bir beste grubudur. Ana hatlarıyla "Rock" denebilecek tarzın içeriğini başta Hard Rock olmak üzere, yer yer Blues, Gotik ve Türk motifleri oluşturur.

Gruba bugüne kadar pek çok değerli müzisyenin gerek enstrüman gerekse fikirleriyle katkısı olmuştur. Grup uzun bir süredir çalışmalarını iki kişi olarak sürdürmektedir.

Gözde Özyurttaş (Vokal)
Fatih Peşmen (Klavye)



Grubun kuruluşundan bugüne kadar geçen süre içerisinde onlarca beste üretilmiş ve kaydedilmiştir. Bu kayıtlar 2005 yılından itibaren düzenli olarak internet aracılığıyla dinleyicilerin beğenisine sunulmaktadır. Şu ana kadar yayınlanan besteler:


Sim - Dünyaya Neden Geldimki ('05) (Söz-Müzik-Düzenleme: Fatih Peşmen)
İndir

Sim - Ölüm Gibi Bir Düş ('06) (Söz-Müzik-Düzenleme: Fatih Peşmen)
İndir

Sim - Kentin Işıkları ('07) (Söz-Müzik-Düzenleme: Fatih Peşmen)
İndir


Kayıtlarımızda (Dünyaya Neden Geldimki ve Kentin Işıkları) bize gitarıyla sevgili dostumuz Selçuk Eser (ThinkShake) eşlik etmektedir. Kendisi aynı zamanda ilk şarkımızın kayıt görüntülerini montajlayarak bize bir video klip armağan etmiş ve grubun görsel tanıtımına büyük katkıda bulunmuştur.

Sim - Dünyaya Neden Geldimki (Video Klip '05)
İzle


 
Kayıt hiç fena durmuyor. Bilen biri yapmış belli ki. Aradaki elektronik davul fill-in'leri de monotonluktan kurtarıyor.

Şarkıyı da beğendim. Benim şahsen tarzım değil, ancak çok seven bir çok kişi olacağını tahmin ediyorum.

Herkes entrümanına sahip gözüküyor, davul ritm kaçırmıyor, sağlam çalıyor. Gitarist iyi, yanlız ton rahatsızı bir insan olduğum için, distortion'un çok çamurlu (muddy) olduğunu söyleyebilirim. Biraz daha parlak, sıkı bir ton dinlemek isterdim. Ritm çalmasına rağmen çok fuzzy bir ton geliyor. Klavyeci de gayet iyi, onun da seçtiği Barış Manço efekti (ehe) çok sarmadı beni. Ancak tabi bunlar kişisel görüşüm, yaptığınız tarza uyuyorsa bir şey diyemem. Basların midi olması sıradan dinleyiciyi rahatsız etmez, ancak tabi şarkının monoton olmaması için arkada bın bın bın bın gitmeyen bir bas(çı) olması avantaj sağlayacaktır.

Bunun dışında çok aleni bir Şebnem Ferah esinlenmesi görüyorum şarkıda ve vokalistin stilinde. Çok rahatsız olmadım, çünkü hem Şebnem Ferah'ı çok severim hem de rock müziğe kadın vokalin her zaman çok daha iyi gittiğine inanırım. Ancak Nokia yarışmasında Şebnem Ferah'ın olacağını göz önünde bulundurursak, bu sizin lehinize mi aleyhinize mi gelişir bunu bir düşünmek lazım. Uzun vadede bağımsız bir stil geliştirmeniz gerekebilir. Çok iyi Şebnem Ferah gibi şarkılar yazan bir grup olmanın piyasada cover festivallerine çıkmak dışında bir getirisi olacağını düşünmüyorum.

Sonuç olarak çok iyi işler çıkartacağınıza inanıyorum. Her grubun ve müzisyenin önündeki sorun sizde de var. Nasıl orjinal olunur? Zaten onu da bulunca işler kolaylaşıyor.

Ha, bir de forum kurallarına uygun başlık açtığınız için teşekkür ederiz yönetim olarak. :D
 
sarkıyı dinlediğimde iki şarkıyı arka arkaya dinliyorum zannettim,nokia yarışmasında torpil var diye başlık açacaktım,bir kaç avukat bulup fifaya gidecektim,tek başıma dunya kupasına katılacaktım. :LOL:

hehe

Neyse sarkı fena değil evet,ama bana cok uzun geldi ve sarkı sanki ayrı ayrı parçalar halinde ilerliyor(duzenlemeden dolayı sanırım)

daha guzel bir duzenlemeyle daha guzel bir tat yakalanabilinir bence . .

kolay gelsin,başarılar . . .



not:yonetim olarak akinuya katılıyorum ve bu yuzden sizi ilk on listeme dahil ediyorum :LOL: tekrar başarılar . . .
 
Nokiasupersound için açılan başlıkta yarışmada olduğunuzu gördüm ve dinledim. ilk başta gitar tonları çok rahatsız etti beni. Genel soundan pek hoşlanmadım.Vokalde ise kesinlikle Şebnem Ferah etkisi yakalamamak elde değil hatta vokalistin tarzı yorumu Şebnem'in tarzına çok çok yakın. Bu bir dezavantaj oluştursa da yarışmada, soprano ve güzel bir ses var ortada.

Şebnem Ferah yarışmada hatun vokalleri dinlerken koltukları kabaracaktır eminim :))))))

Başarılar diliyorum arkadaşlar yarışmada.


Edit: kayıttan öte aslında şarkının kendisini değerlendirmek gerekir eksik kalmasın burası. Bence şarkı dinlenebilitesi yüksek bir şarkı. birazcık uzun sadece.
 
Selamlar :)

Öncelikle hoş geldiniz.
Yarışmada başarılar.

Kaydınızı dinledim.
Gayet temiz ve bilinçli ellerden çıkmış olduğu belli (özellikle benim evde bir türlü yakalayamadığım baştaki akustik gitar soundunu çok tuttum :) ) .

Gerçi davullar da bana canlı değilmiş gibi geldi (eğer canlıysa performans ve sound açısından kutluyorum, gayet başarılı) ama rahatsız etmedi açıkçası.

Şarkının uzunluğu, Şebnem Ferah etkisi vs. maalesef bende de aynı etkiyi yarattı.

Ama sanatta önce taklit sonra kendini bulma yolu izlendiği göz önünde bulundurulursa, eminim siz "siz" olduğunuzda başarı da sizi bulacaktır.

Elinize sağlık.

Başarılar
 
kaydı bende dinledim ve bence çok güzel bi çalışma Türkiyede kadın vokallerden en çok ön plana çıkan ve ilk olan şebnem ferah olduğu için kadın vokal dinlediğimizde hep şebnem ferah taklidi diyoruz ama bence solistin sesi şebneme benziyo diye şebnem ferah taklidi diyemeyiz.Başarılı olursunuz umarım.Nokiasupersound'da oylarım sizinle.
 
Arkadaslar merhaba. Ayrı ayrı hepinize yorumlarınız ve begenileriniz icin tesekkurler. Solistimiz Gözde'nin yorumunun kulaklarda Sebnem Ferah cagrisimlari yapmasını dogal buluyoruz. Bunun hem olumlu hem olumsuz yanları var. Neticede Sebnem Ferah neredeyse tek oldugu icin sadece Gözde'nin degil, diger bayan vokallerinde ona benzetilmesi gayet normal. Ama tabi ki herkes kendi tarzini ortaya koyma cabasinda olmali. Biz müzigimizde bunu gerceklestirme gayretindeyiz. İsterseniz birazda benzerliklerden ziyade farkliliklari gormeye calisalim :D Bu arada Nokia'dan son derece onemli bir mail aldik, aynen aktariyorum ve bunu lütfen yarismaya katilan diger tüm gruplarda insanlara ulastirirlarsa hepimiz acisindan faydali olacaktir:

"Sayın üyemiz,

Adaletli bir halk oylamasının gerçekleşmesi amacıyla;
Yarışmacılara oy veren ziyaretçilerimizin 'İlk 10' listelerini tamamlamaları gerekmektedir. 10'dan az sayıda yarışmacıya oy veren müzikseverlerin oyları değerlendirmeye alınmayacaktır. Lütfen yarışmacılardan oylarınızı esirgemeyiniz.

Oylama süresi 09 Aralık'a kadar uzatılmıştır.

nokiasupersound"
 
ben grubun solistini canlı dinledim ve hayran kaldım. müziği de o kadar anlamamama rağmen hoşuma gitti
bir de ben sebnem ferah taklidi gibi yorumlara katilmiyorum taklitle idol edinmeyi karıştırmayalım bence. başarılr diliyorum. nokia da kesinlikle ilk 10'umdalar :)
 
Selamlar :)

Bir konuda yanlış anlaşılma olmasın diye yazıyorum.

Benim 'taklit'le ilgili cümlem sanat tarihinde bilinen ve genel kabul gören bir usta-çırak ilişkisiyle bağlantılıydı.

Tüm büyük ressamlar önce ustalarını taklit ederek zaman içinde kendi tarzlarını oluşturmuşlardır.
Yani bu o kadar da kötü birşey değil.

Kaldı ki kimseye taklitçi denildiğine de rastlamadım yukarıda.

Durumu kendi adıma netleştirdiğimi sanıyor ve SİM'e tekrar başarılar diliyorum :)
 
Arkadaşlar bütün yorum ve eleştirileriniz için çok teşekkürler. Biz grup olarak hepimiz yapıcı eleştirilerin tümüne açığız. Zaten eleştirilelim ki bizde daha çok hatta daha da çok motive olalım. Neticede burda yer almamızın nedeni de buradaki tüm müzisyenlerden fikir almak. Yorumlarınızın devamını bekliyoruz. Ayrıca beğenileriniz umarız oylara yansıyordur :) sevgiler.. ;)
 
parçanızı bi arkadaşım sayesinde dinledim ve gerçekten de müptelası oldum diyebilirim..kaydınızı da çok temiz buldum..ekipmanınızı merak ettim..nasıl ve nerde kaydettiniz?ayrıca vokalin sesi bencede çok güzel ve şarkıyla çok iyi kaynaşmış..
 
bu şarkı bende bağımlılık yaptı yaaaaaaa... ;)

parçanın geçişleri çok güzel ve sürekli gelişen bir yanı var!özellikle ikinci bölümünde kopuyorum!o ne biçim bi izleri var demek ya :) mutlaka dinlenmeli,şiddetle tavsiye ediyorum!!!

sahteliğin izleri var (izleri vaaaar)
içimde küskün biri var (küskün biri)
göç etsem heryer duvar (aaaaaaa)
KAÇSAM BULMAZ MISIN??
 
slm ben cihan fatih abi size oyumu verdim bile hemde müzik süper olmuş diğerlerinide koysan daha güsel olur du
 
Can (maresalx) ve Cihan uzun zamandır görüsemiyoruz. Yorumlarınızı yüzyüze de duymak istiyorum.
Destegini arkamızda hissettigimiz herkese ayrı ayrı teşekkürler.
 
Geri
Üst