Dergi-Dergicilik vs...

Düzenli olarak takip ettiğim,uğruna gerekirse birgün boyunca okulda aç aç dolaştığım,en azından bir


  • Toplam oy veren
    1,067
...bilmiyorum bu konuda ayrıca açılmış bir başlık daha var mı;ama işte,açıyorum hiçbir gezintiye lüzum duymadan başlıklararası saatlerce sürebilecek...Daha önce Roll dergisiyle alakalı bir başlık açmıştım yine dergiler arası bir anketin yapıldığı güzelim bir balığa özenip...Ama benim bu başlığı açmaktaki amacım konuyu temelden ele almak,''dergi'' kavramını sevgili kardeşlerim sizlerle irdelemek.Gerekirse -bilmiyorum halihazırda var mı böyle bir tasarı- bir de turkrock.com dergisi çıkarırız anasını satim...Şahsen takip ettiğim gerek aylık,gerek-parasızlıktan-yılllık,haftalık dergiler var...Adlarına lüzum duyulur mu bilmem.Ama işte ,okumuyorum sadece bu dergileri ben...İçemde bir uhde olmuş nedendir bilmem,önce okuyup mesleğimi de elime alıp şöyle koca bir ekmek teknesi açıp kendime,en üst katını da dergime ayırmak istiyorum...- Nedir bu bencillik :twisted: :?: :!: -...Öyle işte kardeşlerim,ilginize...Burada yazdığımla kalmıyor aslında fikirler,hayaller ve saireler...Gelin,irdeleyelim...
 
Dergi olayı çok zordur. Benim de hayallerimi süsler istediğim ve üzerinde emek verebileceğim bir yerde çalışmak. Dergi olayının içinde 2,5 yıl çalıştım. Zamanla dekorasyon ve kültür sanat sayfaları oluştu sadece benim kendi imkanlarımla topladığım (diğer işlerin dışında) 5-6 sayfa vardı haber dahilinde köşe falan değil. Acayip zevklidir bir ara kaptırıp bi dekorasyon firmasının iki sayfa haberini quark programında kendim yapmıştım. Bir sayı için 2 ay öncesinden programı yapılmalı o ay içersinde tabi çıkıcak olan sayını takibi, dağıtımı ve bir sürü ıvır zıvırı yorucu ama güzel matbadan sıcak sıcak çıkması ve azının suyu akarak incelemesi çok daha güzel. Eski günler geldi aklıma:(
 
Her ay düzenli olarak Chip dergisi alırım.. Bilgisayar dünyası hakkında her gelişmeden tatminkar bir şekilde haberdar olmamı sağlar.. Yanında vermiş olduğu cdlerdeki birtakım programlar çok işime yaramıştır bu güne dek.. Bunun haricinde mizahın artık iyice saptırıldığı , eleştirisel boyutlarını yitirdiği , sadece sex içerikli espiriler içerdiği şu dönemlerde Küstah dergisini alıyorum haftalık olarak.. Ve artık 3ayda bir yayınlanan Zor dergisi alıyorum.. Rock müzik hakkındaki gelişmelerden , Birçok beğenerek dinlediğim guruplarla röportajları teknik bilgileri vb. birçok içeriğiyle okumaktan haz aldığım bir dergidir..
 
Ben de her ay en az bir bilgisayar dergisi mutlaka alırım ama onlar asla anketteki gibi sosyal ilişkilerimi etkilemez :) Bir de bulabildiğimce fanzin almaya çalışırım. Düzensiz ve bağımsız oluşları hoşuma gidiyor nedense :) Ayrıca; konusu ne olursa olsun her ay en az bir dergi okunmasını tavsiye ederim. Okumaya tahammül edemeyeceğiniz zaman resimlerine bakmak bile eğlenceli :)
 
ek$i dergi böyleydi benim için. 11 sayisini da çıkar çıkmazaldim. her şey iyi gidiyordu. daha sonra vatan grubunun süper saçma hamlesiyle kapandi dergi.
 
Her sayılarına düzenli olarak ulasamasam da, takip etmeye calıstıklarım: Kitap-lık, Kacak yayın, Zor, Bak, Roll, Yuxexes, Jazz, Yeni Harman, Hayvan,Leman ..
 
bilmiyorum K dergisin duyan var mı?İstanbul'da buluşma noktası haline gelen Alkım kitapevinin bir de yayın kısmı var..ve K bu yayın evine bağlı olarak herhafta düzenli olarak çıkan ve benim de takip ettiğim edebiyat dergisi.Bu kadar çok sevmemin sebebi ise bir edebiyatçı olarak gördüm ki bir yazarın hayatı hakkında nekadar çok şey biliyorsan o kitaptan o kdar çok şey öğreniyorsun..tavsiye ederim..
 
Tasarım aşamasında oldukça zor olan dergi çıkarma işi; edebiyat, karikatür, sanat ağırlıklı içerikle çıkartılıyorsa daha da bir zorlaşır. Çünkü hazır olan bir haber, inceleme yoktur ve yazarlara bağlısınızdır. Onları beklemek zorunda kalırsınız, işin oturmamış bir dağıtımı ağı varsa... aman allah korusun, kolay gelsin :)
 
germaNistin demiş ki:
bilmiyorum K dergisin duyan var mı?İstanbul'da buluşma noktası haline gelen Alkım kitapevinin bir de yayın kısmı var..ve K bu yayın evine bağlı olarak herhafta düzenli olarak çıkan ve benim de takip ettiğim edebiyat dergisi.Bu kadar çok sevmemin sebebi ise bir edebiyatçı olarak gördüm ki bir yazarın hayatı hakkında nekadar çok şey biliyorsan o kitaptan o kdar çok şey öğreniyorsun..tavsiye ederim..

:arrow:

Bu diyarlarda okunulası tek derfi bile diyebilirim...
 
Geri
Üst