PsikedelikŞamanizm

Okyanus yayınlarından çıkan kitabın yazarı Jim Dekorne.
Kitapta Şamanizm'e göre kutsal kabul edilen birçok bitkinin olağandışı bilinç hallerinde girmek için zihni nasıl etkinleştirdiğini yalnızca kendi üzerinde yaptığı deneylerden,şamanların aktardıklarından ve bu konuda yapılmış birçok bilimsel ve kişisel çalışmadan aktarmakla beraber , aynı zamanda şaman bitkilerinin kullanımında ortaya çıkan psikolojik ve felsefi göstergeleri de inceliyor.
Konuyla ilgili çok önemli kaynaklardan biri olarak kabul edilen bu kitabı okumalısınız.
 
O bitkiler torenle kullanildiginda bahsedilen bilince ulasiliyor. Yani Jim Morrison'in deneyimi ile ates basinda geleneksel toren yapanlarin deneyimleri ayni degil.
Carlos Castaneda kitaplari da bu bitkiler uzerine, tabii ne kadari dogru ne kadari kurmaca tartisilir.
 
Bir çok bitkinin yakımı esnasında ortaya çıkan duman kafa yapıcıdır ve kafa yapıcı şeylerde doğal olarak hayaller görmeyi sağlar yani saf saf o bitkileri yemek sıkıp suyunu içmek pek bir tesirli olmaz sandığım kadarıyla :)=
 
Olay ne duman, ne bitkinin suyu ne de kendisi. Samanizm ritueller uzerine kurulu, bunun da arkasinda binlerce yillik bir birikim var.
Insanlar o birikimden yararlanarak rituelleri surduruyorlar, amac sadece kafa yapmak degil. Aslinda 'kafa yapmak' dediginiz sey bir cesit yan etki sadece. Ve amac kesinlikle bu degil.
Bir torenin asil etkisi aylarca suruyor.
 
Geri
Üst