Yardım...Köprüde Kayıp Parça

İbanez GRG170DX gitarım var ve alt teli kopmuştu. Ben de teli çıkarıp öyle yere sermiştim. Tel almaya gidip geldiğimde annem odaya süpürgeyle girmiş ve köprünün o küçük parçası kaybolmuştu. Bu küçük arkadaşın da böyle trajik bir hikayesi var işte. Resimde de gördüğünüz gibi ismini bilmediğim o parçası kayboldu. Samsun'da birkaç yere gittim çözüm bulamadılar, direk köprü alırız istersen dediler ama küçük bir parça için de 50TL vermek istemiyorum açıkcası. Evet nerden bulabilirim ben bu parçayı çözümlerinizi bekliyorum :)
IMG_20130328_160404.jpg
 
Oh oh, dana gibi parça. Hani Samsunda bulman zor, bir ihtimal lutiyelerde elde kalan parçalar arasından çıkabilir, ama onun içinde dükkan dukkan gezmen lazım, üç büyük şehirde. Ama olmazsa köprü getirtmen lazım. Elektrik supurgesinin toz torbasına baktın mı?
 
Aradığın parça "saddle". Forumda "çeşitli gitar aksesuarları" diye bir başlık gördüğümü hatırlıyorum. Hatta açan kişi satmıyordu oradaki parçaları, ihtiyacı olana gönderebilirim diyordu. Geçtiğimiz haftalarda açılmış olması lazım, bulman mümkün. Yok o da olmazsa zuhal müzik şubelerini telefonla sorgulayabilirsin. Ellerinde farklı modellere ait saddle'lar vardır genelde. Daha önce de kaybedip bu şekilde zuhal'den temin eden kişiler mevcut. Komple eşiği getirtmene gerek kalmamasını dilerim. Kolay gelsin.
 
Ben olsam o torba değişmeden süpürgenin torbasına bakardım... Benim dandik bir pena için bile süpürge torbası sökmüşlüğüm vardır... Temizliğe gelen kadın ertesi hafta "Ben de o boncuklar ne diyordum" diyip beni benden almıştı... :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Olay 2 hafta önce yaşandı ama bakmıştım, görememiştim. Odamın her köşesini de didik didik aradım ve bulamadım. Yani ümidi kestim ondan. bastardbullet parçayı söylediğin için sağol fakat o başlığı bulamadım forumda. Zuhal müziği arayacağım olmadı teşekkürler
 
Olay 2 hafta önce yaşandı ama bakmıştım, görememiştim. Odamın her köşesini de didik didik aradım ve bulamadım. Yani ümidi kestim ondan. bastardbullet parçayı söylediğin için sağol fakat o başlığı bulamadım forumda. Zuhal müziği arayacağım olmadı teşekkürler
Buyuk ihtimalle graphtech gibi bir baska markanin saddle'larini bulmak daha kolay olur ki uyarsa zaten gitar icin de daha hayirli olur. Zuhal Muzik'in ancak elinde abidik bir sebepten dolayi dusmusse yedek parca bulunuyor ama Allah var Ankaradakiler de Istanbuldakiler de gercekten duzgun insanlar(en azindan kendi deneyimim oyle) ve yapabilecekleri birsey varsa yaparlar. Onlar da hakli bunlari duzenli olarak stokta bulundurmamak ile konusunda ama bir taraftan da Ibanez kadar cok satilan aletin yedek parcasi da ellerinde olmali. Sirf bu yuzden futursuzca ibanez yedek parcasi stokladim stokluyorum, yedek tremolo kollarindan pick-up ringlere kadar.

Son olarak ben olsam biraz paraya kiyar direk kopruyu degistirirdim ya da tum saddle lari sana da upgrade icin vesile olur. Mydukkan graphtech saddle setleri satiyor cok duzgun markadir ve malzeme biliminden gercekten anlarlar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Zaten aktif olarak kullandığım bir gitar olmadığı için fazla para harcamak istemiyorum. Asıl gitarım floyd rose ondan dolayı D drop veya D#'li akor sistemi kullanamıyorum. Bu gitarı da şimdilik o amaçla kullanıyorum. Yakın zamanda satacağım zaten. Bari düzelteyim da öyle satayım diye düşündüm. Dediğiniz firmada tek saddle 130TL görünce zaten direk gitarıma kafa atmaya başladım :) . İllaki alacaksam köprü, 80-90TL lik modelleri de var fakat Dr. Parts için ne düşünüyorsunuz? Orada 50TL
 
dr parts penna'da 40 tl'nin az üstünde görünüyor. Bence yedek saddle bakın elbette ama çokta uzun uzun araştırmaya değmez bulması dert, kargosu parça parası falan...40tl hiçte fena değil dr parts tecrübem yok ama ibanez'in üstündeki tremoloya kıyasla kötü çıkacağını sanmıyorum.

Yanlız tremolo'yu tutan 2 vida arasındaki mesafe değişken olabiliyor, ibanez'dekini kendin ölçtükten sonra satın almayı düşündüğün parçanında bilgisini al ki işçilik derdi oluşmasın.
 
Sanmıyorum luthierlerde bile ibanezin parçalarını güç bela bulursunuz , orjinal parçayı zuhal getirtebilir ama burada verdiğiniz linklerden daha fazla bir rakam isteyeceklerdir.Yakın zamanda benzer kırılan ibanez köprü vakaları var, bu muhabbetlerde hepsinin ağzından binbir türlü küfür çıkıyordu :D http://www.solomusicankara.com/ELEKTRO-GITAR-ESIK-VE-KOPRULERI_k_t_g_gip__gsh__aa__aa__.htm?d=1&m=7 http://www.solomusicankara.com/BN015CR-ELEKTRO-GITAR-SABIT-ESIK-KROM_u_r_n_1455.htm buradaki ucuz sabit köprülerden birini alıp halledebilirsin sorununu. elindeki köprüye nazaran sorun çıkartacağını sanmıyorum.Bulabileceğin en ucuz alternatif de bunlardır sanırım,güvenilir yerdir.
 
Selamlar. Benim Cort X9 gitarımın da, bu Floyd rose nut'ını tutan alyan vidalarından bir tanesi eksik. Nereden bulabilirim? Elinde olan arkadaşlarımız var mıdır? Çıkma vs. şeklinde? Şu anda resim koyamıyorum ancak, bunlar Ibanez ve Cortların bir dönem kullandığı, Floyd rose kilitli üst eşiği sapın arkasından geçerek tutmaya yarayan küçük vidalar.

http://www.guitarelectronics.com/product/FRNMS-12/Floyd-Rose-Nut-Mounting-Screws-2.html

Şuradaki
parçadan arıyorum, yardımcı olabilecek arkadaşım olursa sevinirim.

Teşekkürler
 
Forumda ''Hurdalık'' Bölümü var. Gitarından parça sökenler bu başlık altına koyup ihtiyacı olana veriyor ya da satıyor. O başlığa da bir bakmanı tavsiye ederim.
 
Geri
Üst