Ezoterizm(Gizli Öğreticilik)

Sufi anlayış gizli değil diyorsun,yeteri kadar bilgi sahibi olmadığın anlaşılıyor.
:arrow: sufi öğreti hakkında halkın üstü kapalı bilgisi vardır.hiçbir zaman halka gerçek mahiyetlerini belli etmemişlerdi...

Anadolu'da ve ortadoğu'da kurulan büyük merkezlerde içeriye kabul edilenlere ilk önce islam'ın dış anlamından başlanarak kademeli olarak batıni anlamına doğru gidilirdi.

Peki ben sana soruyorum o zaman,sufi öğreti okadar açıktıda ortaokulda,lisede öğrendiğimiz tasavvuf neydi o zaman?

Birtakım ideolojik fikirli insanların tasavvuf hakkında yazdıkları kitaplar çok mu güvenilir?ve bunlar tasavvuf'u kendi dar görüşlerini yaymayı amaç edinen dervişler olarak gösteriyorlar.

Sana bu konu hakkında kozmik yayınlarının''bilinmeyen Mevlana''kitabını öneririm.Ben geçen sene almıştım.
 
bi kere batınilik islamın içinde değildir tersine karşısındadır. şimdi sen haşhaşinlere de islamcı dersin.

sufi anlayış tabiki gizli değildir.aslında sufilik nedir bak: insanlara hoşgörülü davranabilen, dünya nimetlerinden uzak durabilen ve sık sık da kendisi ile sohbet edilen mutasavvıfların oluşturduğu bir anlayış işte bundan ibaret. varsa ötesi sen anlat da öğrenelim. hem gizli ise böyle birşeyin olduğu kesin diyemeyiz.
sufi deyince ne anlıyorsan onu hala anlamış değilim.

birader kusura bakma da sen "akaşa" ve "sınır ötesi" yay. okudukça bilmediğin bi aleme gideceksein. hadi hayırlısı

ortaokulda lisede ne öğrendin ki ?
yunus: gel gör beni aşk neyledi
mevlana: ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol.. demiş başka ne öğrenilirki..

ergun candan "gizli sırlar öğretisi" kitabında mısır da, çinde anadoluda bir sürü sufi den bahseder. bunlar güya ilahi bir kuvveten yardım alarak bir anda dünyanın bir ucundan diğer ucuna gidermiş..

yok daha neler......
 
dogonlar ne yapmış onu söyle. köpeklerin yaptıklarını değil.
modern astronominin yaptıkları hesapları yapıyorlarmış. tabi tabi.. e biradr ne yi ispatlamışlar söylesene. köpeklarin yaptuklarını değil.
 
valla ben yazdım arkadaş,anlayan anlamıştır.sen kendi istediğin gibi anlamak istiyosan ayrı.yine de DOGONLARLA İLGİLİ KISMI tekrarlayayım:

''AMA DOGONLAR GÖRME ÖTESİNDE BİLGİLERE SAHİPTİRLER.TELESKOP OLMADAN DAHİ JÜPİTERiN UYDULARININ YERİNİ TAHMİN EDEBİLİRLER VE MODERN ASTRONOMİNİN YENİ YENİ KEŞFETTİÐİ KARMAŞIK YILDIZ SİSTEMLERİNİN YERİNİ SAPTAYABİLİRLER.
ve devam ediyor;
...Dogonlar bu bilgilerin onlara uzaylılar tarafından verildiğine inanır... ''

OLDU MU?
 
amenhotep demiş ki:
walla ben yazdım arkadaş,anlayan anlamıştır.sen kendi istediğin gibi anlamak istiyosan ayrı.yine de DOGONLARLA İLGİLİ KISMI tekrarlayayım:

''AMA DOGONLAR GÖRME ÖTESİNDE BİLGİLERE SAHİPTİRLER.TELESKOP OLMADAN DAHİ JÜPİTERiN UYDULARININ YERİNİ TAHMİN EDEBİLİRLER VE MODERN ASTRONOMİNİN YENİ YENİ KEŞFETTİÐİ KARMAŞIK YILDIZ SİSTEMLERİNİN YERİNİ SAPTAYABİLİRLER.
ve devam ediyor;
...Dogonlar bu bilgilerin onlara uzaylılar tarafından verildiğine inanır... ''

OLDU MU?

birader
1- kanıt nedir.
2-sen de gidip saf saf inandın mı bunlara.
3- hadi sen inandın. hiç bir tarih kitabında hakkında 3 kelime yazılmamış olan bu dogonlar hakkında niye bişey bilmiyor tarihçiler diye de mi düşünmedin ?
 
Şimdi Beni Burda Konuşturma,
Sen de Bilim camiasında ne film döndüğünü gayet iyi biliyon,
Bunlar işlerine ne gelirse,onu savunurlar
Ama ne zaman tahtlarını sallandıracak bişey olsa ya hiçbişey olmamış gibi yaparlar,ya da şiddetle karşı çıkarlar(Ufo olayında olduğu gibi).burda birincisi oynanıyo.

Yani Senin Dediğine göre saygınlığı herkes tarafından kabul edilmiş,Bütün Dünyada izlenen BBC gibi bir kuruluş bunları k.çından uyduruyo.yanlış mı anladım,yoksa düzelt.

ikincisi elimde başka bilgilerde var.Ben sadece çok saygın bir belgesel televizyonunun berlgeselini anlattım.


Şimdi daha ayrıntıya girelim:
:arrow:8.6 ışık yılı uzaklıkta bulunan Sirius Yıldızının çift yıldız sistemi olduğunu, Sirius B'nin ise ağır hareket eden bir yıldız olduğunu,Başka galaksilerin de spiral yapıda olduğunu biliyorlar.

:arrow: Bu ilkel! kabile bunu binlerce yıl önce biliyordu ama bizim çok gelişmiş uygarlığımız! bunu 1924 yılında öğrenebiliyor.

takdir sizin
 
önceki bazı medeniyetlerin teleskop olmadan astronomide çok ilerlemiş olması bir gerçek.bunu inkar etmekle bi yere varılamaz.belki ufolar geldi öğretti belki başkası bilemiyorum.

gizli öğreticilik hakkında.bunun her türlüsünü reddederim.ister tarikat olsun ister dernek.bişey yapıyorsanız alnınız açık herkese karşı yaparsanız.yoksa bu ezikliktir veya kendileri üstün görmektir.
 
Ezoterizm ile ilk karşılaştığımda Tapınak Şövalyeleri ile ilgili bir araştırma yapıyordum. Konunun üzerine gidildiğinde ortaya gayet gerçekçi şeyler çıkıyor ki benim dünya üzerinde en büyük otoriteye sahip olduğunu düşündüğüm, o elden gidiyor dediğiniz bütün dünya işlerini yüzyıllardır harika oyunlarla zekice yürüttüğüne inandığım Tapınakçıların öğretilerinin temelinde de ezoterizmin yatıyor olması benim olayın daha gerçekçi olduna inanmamı sağladı. Yani bu ufak tefek işaretler öğretisine hemen her yerde rastlayabilirsiniz. bir marka, bir televizyon kanalının amblemi, yada bir Amerikan dolarında... Illimünati'nin ezoterizm gibi numeroloji v.b. öğretilerle de alakası var. ve tüm bu öğretilere tüm ilahi dinlerde rastlanmakta. zaten tasavvuf ve sitigmatizm gibi kültürlerde de batıniliğin büyük yansımalarına rastlanmakta... tüm bunların saçma bir tarafını göremiyorum, tam aksine araştırıldığında büyüleyici olabiliyor!
 
Mesleğim bu benim sdfssdfsdf.
Harika bir şey.Karsındakine istediğini yaptirabiliyorsun,amuda bile kalkıyor. :seytan Bence yaratıcılıkla ilgilisi war şu çagda,tabi birde liderlik ruhu olmali,yani birseyler için etkileyici,içine sezen girişimci.Farkında olmuyorlar aslında sabit konulardan,araya değişkenler atarak yutturma sanatti. :beer
 
Geri
Üst