openwater demiş ki:Mendoza arkadaşımız 6 yıldır çalıyormuş ve hiç ders almamış. Kendisini tebrik etmek gerek. Sihirli kelime "keyif almak".
Merak ettim mendoza siz gitar çalma seviyeniz nedir. Hiç ders almadan ve 6 senedir çalan biri için. Bu bana iyi bir örnek teşkil edebilir.
Benim anlamadığım, insanlar hevesle aldıkları gitarları neden bir kenera atıyorlar ? Hoca öğretemedi yada benim yeteneğim yok gibi yorumların arkasına sığınıyorlar.
Merhabalar,sorunuza örnek teşkil etmesi için kendi müzik hayatımdan bahsedeyim.
14 yaşındayken küçük bir ilçede elektrogitar çalmaya başladım.Benden başka çalan,daha üst düzey bir insan olmadığı için 5-6 sene kadar kurs almadan ilerlettim.Bu süreçte o küçük ilçede üniversite öğrencilerinden grup kurdum.Sonra üniversiteyi kazanınca ilk etapta eğitim almadan devam etti gruplar.Farklı tarzlarda çalarken yeterlilik düzeyimin istediğim gibi olmadığını farkettim. Daha sonra eğitim almaya başladım.
Üstüne düşmek istediğim nokta burada başlıyor.Çok basit gibi gözüken tekniklerde ne kadar yanlış yaptığımı ve ilerleyemediğim bazı noktaların ne kadar kolay,püf noktalarının olduğunu farkettim.Daha önce farklı sebeplerle eğitim almadığım için üzüldüm.
Burdan eğitim almadan ancak belli bir yere kadar gidilebilir diye düşünmemek lazım tabi ki.Sadece eğitim almıyorsanız,daha dikkatli ve bilinçli olmalısınız.Sizi yönlendirecek biri olmamasının açıklarını kapatmanız lazım.