gitar ve ekipman bulabilmek

S

srvhastasi

merhaba www.turkrock.com ve müziktek forumlarını birkaç aydır okumaktayım ve kesinlikle gitar ve ekipman konusunda beni en çok aydınlatan site olduğunu söylemek isterim. drb, allexstone, mahcem, stratman, pyramind, skatheist, nienturi, atalay.... ve adını saat itibariyle unuttuğum 10larcası sizlere çok teşekkür ederim.

ben küçüklüğümden beri blues müzik ve doğal olarak da elektro gitar hastası bi insan olarak genellikle yabancı forumlarda orda burda kendimi geliştirmeye uğraşıyorum. kullanılan aletlerin isimlerini teknik özelliklerini vesaire biliyorum ama maddi sıkıntılardan dolayı şimdiye kadar ekipman olarak okuldan(itü) başka bir arkadaşımın hibe ettiği zoom 505 ve ortaokulda zor zanaat beleşe bulduğum epiphone strat kopyası haricinde baka bişey geç(e)medi.

yabancı forumları okurken bu olayı o ülkelerin alım güçlerine bağlardım (belki de öyle olsun isterdim), amma ve lakin bu forumları okuyunca işin pek de öyle olmadığını farkettim.

forumu aylardır düzenli bi şekilde okuyorum ve bu başlığın burda olmaması gerektiğini de biliyorum belki siteden atıla dahi bilirim ama artık burama geldi yazmak istediğim birkaç cümle var.

insanlar bu parayı nerden buluyo? pod xt live lar, boss gt-8 ler, ibanez jemler, fender stratlar bilmemneler havada uçuşuyo, herkeste bi les paul var, evet bazıları bunu haketmiş olabilir yıllarını vererek ama...

olmuyor işte içimdeki kadere isyanı durduramıyorum hepinizden de özür diliyorum ama bir an durunca;

millet binlerce dolarlık rack sistemleri tartışıyor!

o preamp senin bu kafa benim yok efendime söliyim şu kadar analog pedalım var ama düzgün ton alamıyorum(ya git biraz öğren önce dimi) mesa boogie cabin alıcam yok marshall jcm 800 mü alsam bıdı bıdı ya yeter bıktım yaaa.

tamam belki tarzımı çok fevrileştirdim gecenin bu saatinde tekrar özür diliyorum ama olmuyor işte olmuyor

adam processor forumunda pod xt live ile boss gt-8 i bağlıcakmış dual processor olayına girecekmiş. YOK ARTIK lebron james derler adama!
önce git bi onları kullanmayı öğren dimi? ayrıca orda ADDA dönüşümünde kaybedeceğin tuşe de cabası, hatta onlara vereceğin parayla git kendine tüplü ampli fln al ya ne biliyim adam gibi harca paranı.

kısacası ben yıllardır internet kafe köşelerinde forum okuyup tab çıkartmaya blues öğrenmeye ses örnekleri dinlemeye kasarken adam geliyor benim her gece rüyalarıma giren setup ı gidip ertesi gün alıyor bi de beğenmiyor değiştiriyor. YOK ARTIK!

sorarım size ne zaman benim de bi texas special manyetikli fender strat'ım, 80 lerden kalma analog-man modifiyeli bi ts808 im bir silverface twin reverb'üm, bi cry baby wah ım olucak? yada kısacası ben ne zaman yaptığım müzikten zevk alabileceğim?

olayım yada sormak istediğim ne olucak bu ülkenin hali fln değil. dediğim gibi sadece kadere bir isyan. bazılarınız daha gençsin fln diyecek biliyorum ama benim sonra bu işlere zamanım olmayacak ki?

ne yalan söyliyim şu andaki tek isteğim moderatörlerin bu başlığı silmemesi. amacım duygu sömürüsü fln değil ama görsün işte insanlar, bir daha düşünsünler bazen. neyse çok uzattım galiba.

beni eğittiğiniz ve bilgilerinizi paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum.
 
Arkadaş, paranın gözü çıksın ama kör etsek ona sahip olanlar ona sahip ve yine de yetmiyor, insnın doğası hep daha iyiye gitmek ve sahip olmak için. Bir yandan da her müzikler ilgilenen insan bu siteleri buldukça burada tartıştığı için sanki sen hariç herkes sanki herşeye sahipmiş gibi geliyor.

Düşün ki İstanbul'da Cadde'desin ve her türlü pahalı giyinen kadınlar, kızlar ve birçok spor araba caddelerde aşık atıyor, bunu Bilkent Ankara'da da görüyoruz. Sanki tüm şehir zenginmiş de bir sen eksikmişsin gibi geliyor ama o tarzın ve insanların toplandıkları bölge oralar olduğu için herkesin herşeyi varmış gibi geliyor, burayı da öyle düşün... ve dert etme. "En iyi arabayı kullanmakla çok iyi araba kullanmak arasında alâka yok."

Ekipman için para harcamanın sonu yok ve parası olana da asla elindekiler yetmeyecek. Kimbilir sende olup başkalarında olmayan neler vardır. Herşeyini feda edip manken gibi bir kızla beraber olmak isteyen de çok insan var, bi Ferrari'm olsun hiçbirşeyim olmasın diyen de...

Şu medyanın bize istediğimiz herşeye ulaştırma ve gösterme çabası seni de vurmuş ki bunda aslında garip bir taraf yok ve hepimize kolay gelsin... Yalnız değilsin merak etme.
 
srvhastası aslında öyle güzel bir yere parmak bastınki sana teşekkür ediyorum.eğer bir grubun yoksa free takılıyorsan ben 8 senedir gitar çalıyorum ve grubum dağıldı eğer istersen seninle birşeyler yapabiliriz.mail [email protected]ıca bu yazdıkların ben ve benim gibilere tercüman oldu sanırım
 
hocam ii güzel konuşmuşsun ama kadere isyan bişeyi değiştirmiyo.parası olanda ii gitar çalıyo demek değil.burda saatlerce lakırtı yapan insanlar malzemeleri var.ama çalışma azimleri yok bence.bi çoğu sadece lafta.benimde elimde bi gt-8 bide slammer marka dandik bir gitar var.başka bişeyim yok.bunları nasıl aldığımıda sorarsan; öğrenci kredisi olarak aldığım paralardan bi aklustik gitar almıştım.sonra yine aynı kredilerle taksitli bu elektroyu oldın.sonra akustik gitarımı sattım ve bu yaz tatile gitmedim.tatil paramı yine aylık aldığımkrediden biriktirmiştim.o parayı gitardan aldığım paranın üstüne koyarak gt-8 aldık.yani senin anlıyacağın kredim olmasaydı benim ne gitarım nede prosesörüm olurdu.gitara 12 yaşında klasikle başladım.şimdi 22 yaşındayım.tabii 10 senedir gitar çalamıyorum maddiyattan.4 sene ara verdim ilk başladıktan sonra maddi yetersizlikten.ama olsun ben ne aileme nede başkasına kızmıyorum isyanda etmiyorum.sonradan kastım öğrendim.bu işten parada kazandım bi süre.gitar dersi verdim, barda çaldım.Allah'a şükür kredilerim sayesinde şu anda bana yetecek bir kaç bişeyim var.lafın özü önemli olan para değil çalışma.şöyle bi yaşanmış olayla bitirmek istiyorum.bi gün ders vermeye gittim.bi eve.benim 65$ lık prince klasik gitarım var o zamanlar.adamda 1600$ lık martin akustik vardı.ayrıca ispanyol yapımı klasik.ve bide bas gitar.ama şu noktaya bakarsan çalmayı bilen ve öğretmeye giden bendim.o kadar ekipmanı olmasına rağmen bilmeyen oydu. ;) yani bu çalmayı bilme hadisesi para ile ilgili değil.tamamen çalışma.belkide şu anda bi yarışma yapsak elindeki malzemelerle burdaki herkesin beynine verecek kadar ii çalıyosundur.yani boş ve bu maddi durumları falan.çalışmaktır aslolan.grubun yoksa bi grup kur.ve çalmaya devam et derim ben.boş ver gerisini.tabii bu bir tavsiye yanlış anlama.kib.kolay gelsin.müzikle kal.:D
 
Soylediklerinde sonuna kadar katiliyorum ama Sende sunu goz ardi etme;

Biz Kapitalizmi yasiyoruz ve ne yazik ki kapitalizm carklari boyle donuyor.
bu forum boyle giderse alir basini gider herkes gariban edebiyati yapar:( yeri gelmisken isterseniz bende yapayim ilk gitarimi uzun saclarimi kestirerek dedemden aldigim parayla edinmistim)

Durum boyle yapilabilecek fazla birsey yok eger cok dert ediyorsan kapitalizm den
Baska bir dunya kurmak istenlerin arasina katil
 
Şöyle de bir nokta var. Binlerce dolarlık ekipmanı olan kişilere baktığında mantık olarak bu şi profesyonelce, para kazanmak amaçlı yapmaları gerekiyor ve genelde de bu böyledir zaten. Sonucunda da para kazanılır ve ihtiyaçların doğrultusunda gider birkaç bin dolarlık ekipman daha alabilirsin bu durumda. Sen zaten bunu zevk için, hobi olarak yapıyorsan neden ihtiyaç duyasın ki böyle bir şeye? Şu forumda da gt8 i, jacksonları, mesa boogieleri olan adamlar da kim bilir ne zorluklarla, aylarca aç kalarak almıştır onları. Ben kabaca "zengin zübbesi" yakıştırması buldum yazında. Öncelikle insanları tanımak ve neyi ne şekilde elde ettiklerini öğrenmek lazım. Ona bakarsan herkes isyan ediyor, daha iyisini istiyor. Araç önemli değil bence, amaca bakmak lazım ;)
 
kimseye hayatın adil olacağı vaat edilmedi..sadece bugün 6 milyar insanın yaşadığı bir dünyada bazı değerlerin yeteneklerin hakların ziyan olması şaşılacak yada isyan edilecek bişey değil..hayatı sürekli film tadında algılayıp bir anlam bir mesaj yüklemeye kalkarsak sonumuz hezeyan olur..

bende bunlara sahip olmalıyım diyorsun peki neden? senin yada benim o sahip olanlardan fazlamız ne? herkes istediğine sahip olursa dünyanın çekilir hali kalırmı, hayat seni ıskaladığı için bunları düşünüyorsun ama maalesef biri inmeden biri çıkamaz ..denge

insanlar zayıf ve sığ yaratıklardır, dünyayı birbirleri için daha yaşanılır hale getirebileceklerini düşünme..
 
srvhastasi demiş ki:
maddi sıkıntılardan dolayı şimdiye kadar ekipman olarak okuldan(itü) başka bir arkadaşımın hibe ettiği zoom 505 ve ortaokulda zor zanaat beleşe bulduğum epiphone strat kopyası haricinde baka bişey geç(e)medi.

Emin ol bunlar çok lüks bile. Asla kendinden yüksekte olanlara bakma, kendinden alçakta olanlara bak, yoksa asla mutlu olamazsın. Kim bilir ne kadar yeteneği olanlar var da bir 20 milyonluk klasik gitar alacak gücü yok. Müzik bir lüks ve sırf zevk için para harcanan birşey. Çoğu ekmek bulsa bayram yapıyor insanların bu ülkede. Senin bir elektro gitarın ve bir prosesörün var, ben 4-5 sene çok istememe rağmen elektro gitar alamayıp 50 milyonluk klasikle idare etmiştim. Biraz nankörlük ediyorsun bence.

srvhastasi demiş ki:
sorarım size ne zaman benim de bi texas special manyetikli fender strat'ım, 80 lerden kalma analog-man modifiyeli bi ts808 im bir silverface twin reverb'üm, bi cry baby wah ım olucak? yada kısacası ben ne zaman yaptığım müzikten zevk alabileceğim?

Müzikten alabileceğin zevk bununla ölçülmez. Benim müzikten en fazla zevk aldığım zamanlar, ilk bir arkadaşımdan ödünç aldığım berbat bir klasik gitarla besteler yaparkenki zamanımdı. Sonra çalışmaya başladım, baba parasıyla değil, kendi kazandığım parayla pod xt, en iyisinden elektro gitarlar aldım. Ve şimdi hepsini satmış durumdayım, hiçbir şeyim yok. Ve ilk zamanlarıma dönmek istiyorum, 150-200 milyonluk bir klasik gitar alacağım.

srvhastasi demiş ki:
olayım yada sormak istediğim ne olucak bu ülkenin hali fln değil. dediğim gibi sadece kadere bir isyan. bazılarınız daha gençsin fln diyecek biliyorum ama benim sonra bu işlere zamanım olmayacak ki?

Sen elindekinin kıymetini bilmeyip, üstündekilerin malına göz ve çene yordukça asla mutlu olamayacaksın hayat boyu. Sen bu forumda bulunan bahsettiğin zengin çocuğu arkadaşlar için ne düşünüyorsan, emin ol onlar da kendinden zengin ve ünlü müzisyenler için aynı şeyleri hissedip tıpkı senin gibi kadere isyan etmekte. Çünkü insanoğlu gözü doymaz, nankör ve kıskanç yaratığın tekidir, (az bir kısmının dışında)başka birşey değil. Bütün dünya onun olsa yetmez ona. Tüm suçlar da bu kafa yapısını, bu kötü hased-kıskançlık duygularını bastıramamaktan kaynaklanır. Kimisi kiminin bacısını kıskanır, kimi malını kıskanır, kimi sağlığını kimide mutluluğunu.. Elindekilerin kıymetini bilip kendine gel ve haline biraz şükretmesini öğren bence.

Ve son olarak: Yaptığın müziğin kime ne faydası var? Müziği tamamen terk etsen, ne kaybedersin anlık zevklerinden başka? (Benim cidden düşündüğüm bir soru)
 
belki siteden atıla dahi bilirim
"atıla-dahi-bilirim" formülü çok şaşırttı beni yok böyle birşey dimi? yoksa benmi ilk defa görüyorum?

arkadaşım yazdıkların çok büyük bir tutarsızlık başlı başına ama genç olduğunu kendin yazmışsın insanın zamanla akıllanması düşüncelerinin oturması diye birşey var gerçekten, yanlış yapılmadan doğru bulunmaz kolay kolay o yüzden yadırganacak bir durum değil seninki de, ben de 5 sene önce düşündüğümden çok farklı düşünüyorumdur şimdi ki herkesin yaşadığı ya da hayatının farklı zamanlarında da yaşayabileceği birşeydir
fakat rastansaga'nın değindiği nokta çok önemli; şükretmek
bence çok anahtar bir olay şükretmek, dua etmek falan değil kasıt elindekinin değerini bilmek
tabi ki gelişmeye yanlışı düzeltmeye ya da daha iyiye ulaşmaya çalışılmalı fakat şükretmek; durumunun farkına varıp kıymetini bilmek herkesin aklında olmalı bence de
 
Müzik basit bir şeydir. Bir enstrüman alırsın ve çalarsın. İnsanlar dinler. Önemli olan senin en yaptığındır. Ne ile yaptığın değil. Birisi dandik bir akustik gitardan çıkan La notasını sever, bir diğeri ise 5000 dolarlık ekipmandan çıkanı. Ama sonuçta ortaya çıkan daha doğrusu çıkması gereken şey müziktir. Nasıl olduğunun ve buna isyan etmenin bence anlamı yok. Müzik, böyle tartışmalar için fazla değerli bir şey bence. Bu nedenle biz enstrümanımızı çalalım. Eğer iyi yaparsak zaten bunu anlarız. Gerisi önemsiz...
 
"srvhastasi" ben direk olarak sorularından birine cevap vermek istiyorum. Ben elimdeki aletleri aldığım öğrenim kredisiyle alıyorum. Normalde de çok para harcayan biri değilim onun içni öğrenim kredisi almaya başlayınca ailem bana verdikleri parada bir indirim yapmaya gerek duymadı. Ben de ordan gelen parayı alet ve edevata yatırıyorum. İleride krediyi ödemede güçlük çekersem satabileceğim şeyler almaya çalışıyorum ayrıca :)

Benim esas dikkat çekmek istediğim noktaysa şu, eğer bir rock müzik forumuysa burası ve sen de küçüklüğünden beri rock müzikle büyüyen bir insansan esas sorman gereken şey "kimin hangi aletini almak için ne yaptığı değil de senin istediğin aletleri alabilmek için neler yapabileceğindir" BENCE! Kadere isyan arabesk müzikte vardır, rock müzikte ise eleştiri ve çözüm...

Bir örnek vermek gerekirse bana sorarsan İtü'de okuyan birisi liselere giriş sınavına hazırlanan öğrencilere ders verebilecek seviyededir. (bu aklıma ilk gelen örnek eminim başka vasıfların da vardır değerlendirebileceğin.) Gerçekten çocuklarına özel ders aldırmak isteyen ve maddi gücü tam olarak yeterli olmayan bir çok aile var. Ucuza ders vererek bu açığı kapatabilirsin mesela. Sende olmayan aletlerle ilgili milletlerin yorumlarını tabiri caizse kab.z olacak kadar okumaya zamanın olduğuna göre bu işi ucuza yapacak zamanının da olduğunu sanıyorum... :)

Bence dediğim gibi bir otur düşün, neler yapabilirim ben diye ve elindeki seçenekleri zorla! Ben gerçekten rock müziğe bağlı olan rock müzik ruhu taşıyan (biliyorum çoğunuz hoşlanmıyosunuz bu tabirden :LOL: ) birisinin bu durumda birşeyler yapabileceğine inanıyorum... En azından kendine orta seviye bir gitar orta seviye bir amfi pedal/processor alabilirsin :)

Ve son olarak evet gaz vermeye çalışıyorum :mrgreen: Ama gaz vermiş olmak için değil, bu durumda verilmesi gereken tepkinin "gaz vermeye çalışmak" olduğunu düşündüğüm için...

demir_grac demiş ki:
Biz Kapitalizmi yasiyoruz ve ne yazik ki kapitalizm carklari boyle donuyor.

Bu durum gerçekten çok ironik. Birkaç satır yukarıda rock müzik ruhundan ve felsefesinden bahseden "BEN", paramı büyük firmaların ürettikleri alet edevatlara yatırarak kapitalizm çarkının bir parçası oluyorum aynı zamanda.

Büyük ve etkili/etkileyici olan her olguyu ele geçiriyor bir şekilde kapitalizm. Yine de özden kopmamak gerek...

Amoremorte demiş ki:
Müzik basit bir şeydir. Bir enstrüman alırsın ve çalarsın. İnsanlar dinler. Önemli olan senin en yaptığındır. Ne ile yaptığın değil. Birisi dandik bir akustik gitardan çıkan La notasını sever, bir diğeri ise 5000 dolarlık ekipmandan çıkanı. Ama sonuçta ortaya çıkan daha doğrusu çıkması gereken şey müziktir. Nasıl olduğunun ve buna isyan etmenin bence anlamı yok. Müzik, böyle tartışmalar için fazla değerli bir şey bence. Bu nedenle biz enstrümanımızı çalalım. Eğer iyi yaparsak zaten bunu anlarız. Gerisi önemsiz...

Bence bu da çok doğru bir yaklaşım. "İyi müzik yapmak" kavramının odak noktası olması yani. Ama sadece kısıtlı bir kesim için...

Aramızdan kaçı iyi müzik yapmak istiyor ki? Bunu, böyle düşünmeyenleri eleştirmek için söylemiyorum. Yani nasıl ki ben gitarı iyi müzik yapmak için kullanmak istiyorsam başka birisi başarılı bir bar gitaristi olmak için kullanabilir. Burda yapılan seçimde herhangi bir seçeneğin bir diğerinden daha üstün çok daha onurlu vs. olduğunu sanmıyorum...

Bir de burda bahsedilen aslında toplumsal/sosyolojik bir olay. Yani müzikten bayağı bağımsız. Elindeki efekt aletinin hünerlerini bilmek de müzikten bağımsızdır, elindeki aleti kullanamadan ondan 2 tane alıp fantazi yapmayı istemek de :) Onun için müzikten ayrı da tartışılabilir bence, hatta bu sorgulamayı yapacak insan müzikle gayet alakasız bir insan da olabilirdi son olarak yine "bence" :D
 
Burda derinden gelen sitem aslında : "ben de niye yok millette var deliriyorum.??" :LOL: :LOL:

Valla aslında acaip haklısın biliyormusun? Ben gitarda 8. senemi yaşarken gitara başlayalı 7 ay falan olmuş bir arkadaş beni evine çağırmıştı. Gittim birde ne göreyim iki tane marshall kafa ve kabinler, modelini unuttuğum piskopat kalite bir jackson gitar iki tane bc rich ti sanırım. Yerde tekli pedallar ve bir tanede bir boss gt-3 (gt3 tü sanırım o dönemde) işte böyle bir manzara. Bende de o sıra ucuz bir gitar 30 w tarnsistörlü bir amfi iki tanede pedal vardı. Çocuk deyim yerindeyse beynimin içine etti daha 7 ay olmuş çalalı. O canım sisteme taktı gitarını dangur dungurrr beynim uyuştu bir müddet sonra. Bende ver bakimmm birde ben çlayım deyip çocuğun moralini bozmak istemediğim için isteksizce bana uzattığı al sende çal istersen teklifini nazikçe geri çevirmiştim. Yok böyle iyi ben çalmayayım sen çal deme gafletinde bulununca işkenceye devam etmişti. :LOL: :LOL: İşkencesine son verdikten sonrada aletleri tek tek şöyle anlattı : bunu babam bana amerikadan getirtti şunu babam bana yeni aldı. Yok efendim şu processoru annemlerle amerikaya geziyi gittiğimde almıştım falan kastı kastı maksat hava atmakmış sonradan anladım çünkü birara bir kafede otururken bana "olum benim setupı 15 yıllık gitaristler görüp kafayı yiyorlar acaip zevk yapıyorum valla ohh olsun ama onlar çalışlarıyla ne kadar beni ezmeye çalışsalarda babamda bu para oldukça asla esilmeyeceğim bu kendini beğenmişleri de böyle orta yerinden çatlatacağım". Biran düşünüp hedef aldığı adamlardan birinin de ben olabileceğimi ve amacına ulaşıp beni çatlattığını da kabul etmeliyim.

Neyse bahsettiğim o gece o evden çıkınca samimiyim ağlamak istedim. Çaresizdim asla öyle setuplarım olmayacakmış gibi geliyordu oysa durumu çok çok iyi birisi sırf artislik olsun diye onca setup ı dizmişti.

Sonra ne mi oldu? Okulum bitti bir işte çalışmaya başladım. İşte herşey orda çözüldü. 2 ayda 3 ayda setup ım coşmaya başladı işten elime geçeni komple setup a yatırıyordum elimde bir kuruş kalmıyordu ama istediklerime ulşamaya başlamıştım.

Şimdi burdan çıkan sonuç şu:
1- Öğrenciysen baban zengin olacak yada kıt kanaat burs vs kredi lerini setup a yatıracaksın o da yine istediğin setup için yeterli değil.
2- İşe gireceksin tabi okul bitince ve yıllarca acı çektiğin o setupları yavaşşş yavaşş toplayacasın.

Bu forumdaki insanların çoğu ya iş sahibi ya ailesinin durumu çok iyi yada kıt kanaat okul harçlıklarıyla birşekilde setup sahibi oluyorlar. Tabi burda ben yinede ülkemizin müzik enstrümanları konusundaki fahiş fiyatlarının da bizi böyle çıkmaza soktuğuna inanıyorum.

Kapitalist düşüncede var olan temeller doğrultusunda kimseye babası zengin, alıyor ben alamıyorum diye sitem edemeyiz elbet. Ama bu durumda olupta bir çok ekipmana sahip ailesinin durumu iyi olanlarında yukarda anlattığım tuzağa düşüp ekipmanla 15 senelik gitaristleri ezdiğini düşünmesin tabiki ezemezler ama sadece çatlatırlar. :LOL: Bugün hatırladıkça hala ayıplıyorum o olayı.
 
hayatımı çöp tenekesine 3 sayılık bir atışla yollamanın eşiğinde gezinirken hala müzik yapma fikriyle debeleniyorum.. manyakmıyım? bilmiyorum.. :)

3-4 sene ewel demo kayıtlarımızı yapmak için.. gecenin bi saatinde beylikdüzünde sırtında aletlerle (davul aksamları ziller mic. kalbo v.s. dahil) abuksabuk yollardan geçip arkadaşın okuluna ulaşırsın, yanında getirdiğin rüşvet amaçlı biraları kapıdaki güvenliğe verirsin, bilgisayar odasından bi makina kaçırırsın, sahneden mixeri kaçırırsın, müzik odasına tesisatı kurarsın (bu kısmı anlatmak uzun sürer kısa geçiyorum..) halin ve bilincin kaldıysa bişeyler kaydeder herşeyi geri toplar aynı yoldan arazi olursun.. ve bu bikaç hafta üst üste sürer :)

niye anlatıyorum.. bu işler zevkliydi, her müzisyenin aynı zamanda amele olduğunu uygulamalı olarak anlamak :) şimdi yaparmıyım böyle şeyler? kafama silah dayarsan belki.. :p ama müziğin sadece parayla alakalı olmadığını çok iyi biliyorum.. kazık yemek bedava, hiç tanımadığın insanlarla sahilde çalıp söylemek bedava, alkış bedava, studyo! dediğin 10m2 de şamata yapmak bedava, arkadaşın penalarını araklamak bedava, konser kapısında yazar kovalamak barda organizatöre kafa atmak bedava, studyoya geç kalmak alkol masasında grup kurmak konuşmadan anlaşmak aynı şarkıda ağlaşmak..v.s. hepsi bedava

çocuklarınıza anlatıcak bişeyiniz olsun bari.. "ben müzik yapmayı denedim ama beceremedim.." demek koyar insana :)
 
Bende öğrenimler sayesinde js30 aldım işte birde amfi ladım 3 . senem okulda seneye öğrenim kesiliyor son sene o zaman kadar processor alıcam ama 2. el.Babamdab bişeyler istesemde ne kadar siteyebilirimki.Sonuçta senin bu işe ayırdığın zaman önemli ekipman sahibi olmak biblo alamak değilki zamanla bir şekilde elde ediyorsun geliştikçe bence sabır etmen lazım müzik sabır istiyen bir şey.İlk gitarı aldığımda teybe bağlıyordum pedal medal yoktu bende sonradan 505 falan gitti bu güne geldik.
 
arkadaşım derdini gayet iyi anlıyorum...
ve nedense kendimi sana bi anda acaip yakın hissettim gerek itülü olman gerek müzik tarzın...
iyiler her zaman kazanır derler...bu belki pollyannacılık ama olsun öyle bakmaya çalış.
ayrıca bazı arkadaşlara katılmıyorum yaptığından zevk almanı sağlayacak şey biraz da tondur bence...sonuna kadar haklısın o konuda.
insanlar akıl vermeye çalışmışlar yardımcı olmak istemişler haklılar kendi açılarından ama senin açından öğrenim kredisi yemek demek olabilir. ayrıca bilirim itülü bi adamın eğer bölümü de ağırsa(nedense öyle hissettm) özel ders verme ya da başka birşeyle uğraşma şansı olmayabilir, hatta olmaz.
ama çaresiz de diilsin bunu unutma. gerçekten tutkuluysan bu işe okul mokul hikaye geliyorsa sana, bu yola baş koyacak kadar da güçlü hissediyosan kendini, yeterince deneyimin varsa enstrümanında, koy bu yola başını hayatını bu yönde kazan, evet dikenli bi yol ama yol olmamasından iyidir, hem de zevklidir. o zaman asıl tadını alıcaksın o bahsettiklerinin.
 
stevierayvaughan demiş ki:
gerçekten tutkuluysan bu işe okul mokul hikaye geliyorsa sana, bu yola baş koyacak kadar da güçlü hissediyosan kendini, yeterince deneyimin varsa enstrümanında, koy bu yola başını hayatını bu yönde kazan, evet dikenli bi yol ama yol olmamasından iyidir, hem de zevklidir. o zaman asıl tadını alıcaksın o bahsettiklerinin.
+1.

ton gerçekten de müzik icrâ etme arzusunu kamçılıyor. ama senin için ne kadar önemlidir bu alet edevatın içeriği? forumdaki herkes gibi ben de müzikten para kazanmak ve müziğe harcamak isterdim; lakin "güzel yurdumda profesyenel müzisyen olabilmek için göğüs germen gereken sıkıntılara katlanabilecek misin?" sorusuna yanıtın nedir? "evet" diyorsan burada boşuna kafa ütülüyorsun demektir; hemen şimdi elindeki tüm imkânlarınla arzuladığın için başla çalışmaya. "hayır" diyorsan muhabbete efkârlanmaya devam...

hatırlatırım "evet sıkıntıları göze alıyorum" demen; sık sık müzikâl kimliğini (seni müzisyen yapanı) bir kenara bırakıp satılacak işler yapman demektir. satılacak işer, senin müzikâl karakterine ters düşmüyorsa gül gibi geçinip gidersin mesleğinle.

not; "satılacak işler" tabirini hakaret amaçlı kullanmadım. sadece; memleketimdeki müzik tüketicilerine hitab eden ile hitab etmeyeni ayırmak içindir bu terim.
 
Ben bu forumda ki kast edilen insanlardan biriyim..Gibson les paulüm var jcm 800 ve 12 pedaldan oluşan analog bir setupım var..sanırım 15 milyarı buluyor değerleri..vede arada bir çok alıp sattığım aletler pedallar gitarlar vs vs..Şimdi gelelim bu değirmenin suyunun nereden geldiğine...
32 yaşımdayım..babam orta halli bir esnaf fakat 5 kuruş para koklatmaz bana heleki gitar vs gibi aletlerden ortamlardan nefret eder..
müziğe hoş görüyle bakan bir aile bence en büyük hazinedir...
Müziğe 16 yaşımda bulaştım. Benim jenerasyonum 80 li yılların sonlarındaki ortamı çok iyi bilirler.. o dar ve kısıtlı rock barın bile olmadığı metalcinin şeytan ayinleri yaptığı sanıldığı ve uzun saçlıların dayak yedği ortamlar...bende gitar delisiydim..o zamanlar bu kadar çok çeşit ve marka yoktu tabiki..bir tane kore fender strat beğendim hiç unutmam mavi siyahtı.. babama haftalarca yalvardım nuh dedi peygamber demedi..
baktımki olacak gibi değil bende biriktirmeye başladım dışarda kesinlikle yemek yememeye başladım sigaraya para vermedim yılda verdiğiniz sigara parasını siz hesaplayın elbise almam için verilen paraları bir kenara attım vede bu yaşıma kadar dışardan yemek yememe alışkanlığı sayesinde epey bir para biriktirmişimdir..Arasıra yemeninde sakıncası yok tabiki sizde deneseniz faydasını görürsünüz..peşinden babamın dükkanında haftalıkla çalışmaya başladım..bu durumu yaşayanlar babanın yanında çalışmanın zorluğunu bilirler..bütün arkadaşlarım gezip tozarken kız arkadaşlarıyla gezerken ben para harcamadan çalıştım çalıştım çalıştım..ve 1 yıl sonra parayı biriktirdim.. tünele nasıl gittiğimi bir ben bilirim bir Allah bilir..
Beğendiğim gitarın satılmış olmasına rağmen yinede güzel bir gitar aldım ve eve sokamadığım için arkadaşımın evinde sakladım 6 ay boyunca...şimdiki gençlere bakıyorum babasıyla annesiyle gitar vs. almaya gidiyorlar ne kadar güzel...
Uzun ikna çabaları vs derken gitarı eve kabul ettirdik tabi amfisiz...
Derken bayram harçlıkları it gibi çalışmak vs derken birde dandik amfi aldım.. 1 yıl kullandım bunları ve sonra gitarımı verip üzerine yine para koyarak güzel bir 2.el japon jackson aldım.. koyduğum para gezmeyip yemeyip içmeyip biriktirdiğim paradır bunu unutmayın...sonra 90 lı yılların ortaları gurup çalışmaları barlar konserler cover vs. derken elimdeki aletler yetmemeye başladı..Elimdeki her şeyimi satıp çalışıp akrabalardanda ufak tefek yardımlarla usa jackson sl1 aldım. vede o zamanlarda senet yaptırıp bir miktarınıda takside bağlattım..Eşşek gibi çalışıp borçlarımı ödedim ve gerçek bir gitara sahip olmanın zevkiyle deliler gibi çaldım..daha sonra 2. el bir marshall 60vs aldım bozuktu tamir ettirdim.. Epey bir zaman işimi gördü.. Derken 97 yılında askere gittim.. şansada güneydoğuya düştüm.. neyse buda hayatın bir cilvesi diye düşünüp şırnağın idil ilçesinde göreve başladım..oradada ohal olduğu için iyi bir maaş aldım ailemin yolladığı para derken epey bir para biriktirdim askerde.. döndükten sonra jacksonumu sattım elimdeki parayıda ekledim müzik mağazasınada bir miktar senet yaparak bir adet gibson les paul standard aldım ve birde marshall jcm 800 eve sokmak yine biraz zor oldu fakat dünyanın en güzel duygusu yeni ve sana ait olan bir malın kokusudur.. takmadım kafaya fazla.. şimdi bu aletleri çalıyorum...daha sonra kredi kartı taksidiyle pedal aldım sattım üzerine para koydum daha iyisini aldım derken..bugünlere geldim..
Bunları anlatmaktaki amacım başlığı açan arkadaşa farklı bir bakış açısı yaratmaktı..ben hayalimdeki aletlere 30 lu yaşlara gelirken kavuştum ne şartlarda kavuştuğumuda yukarda hepinize belirttim..
Hayatta hiç bir şey kolay olmuyor epey bir fedakarlık ve aşk istiyor..
Tabiki bunlara havadan kavuşanlarda var ama klasik bir cümle yazmak istiyorum EN GÜZEL AŞK ZOR OLANDIR..
İnşallah bu forumdaki herkez istediği enstrumana kavuşur..

saygılar
 
Güzel kardeşim sabahtan akşama it gibi çalışıp para kazanıyorum. Gider istediğim aleti istediğim fiyata alırım param yettiğince, bırak bu gariban edebiyatını. Hayat adil değil doğru ama bunu da kimse değiştiremez. Başkasında değil kendinde ara soruların cevaplarını. O nasıl alıyor hangi parayla değil ben nasıl alırım hangi parayla diye sor, bir adım önde başlarsın o zaman.
 
Geri
Üst