Looper pedalı

Arkadaşlar looper pedalı düşünüyorum. Prosesorum mevcut. Evde sadece kulaklıkla çalabildiğim için
gitar--prosesor -- looper ---kulaklık şeklinde kullanmayı düşünüyorum. bu yüzden kulaklıkla kullanıma uygun bir şey olmalı. Ne tavsiye edersiniz ?
 
Selamlar uzun süredir looper kullanan biri olarak sana boss önerebilirim. Digitechlerde de looperlar var fakat ben çipli hafızaların daha hızlı ve verimli olduğunu düşünüyorum. Digitech markasına sd kart ekleyerek kaydediyorsun boss ise içindeki döngüsel micro çipe kaydediyor. Eğer looperlar hakkında detaylı bilgi edinmek istersen yine konusuruz. msn: [email protected] Dipnot: Bana kimse yardımcı olmadı tamamen araştırarak öğrendim hatta cihazların birkaç ekstra özelliğini zuhal müzikteki arkadaşlara ben tanıttım :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkür ederim hocam selamlar , evet çok fazla kullanıcı yorumu yok bu aletlerde ve sınırlı inceleme videosu var. Evde kulaklık haricinde çalmam imkansız. bütün analog setup bir kenarda duruyor. Bu sebepten kulaklık ile kullanacağım için stereo çıkış olmalı. Tatbiki öncelik looper görevini iyi yapması ,ama çok ucuz aletler olmadığı için insan ister istemez bir takım özellikleri de ikinci planda düşünüyor, mesela ritim çeşitliliği. kendi çaldıklarımızın yanında harici olarak yüklediğimiz parçaları yavaşlatabilme özelliği vs.. Bu konularda da Boss'u değerlendirirseniz sevinirim. Siz Boss'un hangi ürününü kullanıyorsunuz ?
 
Boss'un RC-50, rc-20xl,rc-20,rc-2,rc-3 ve rc-30 modellerini kullandım :) yani bi ara bu ürünlerden çok satmıştım söylemesi ayıptır. Şimdi rc-3 var elimde. Ayrıca davul sample olarak çeşitlilikleri mevcut içinde fakat pc arayüzü var banklar şeklinde 99 bank olarak tasarlanıyor yeni versiyonları her bank'a ayrı sample koyabilirsin ritmi yavaşlatıp hızlandırabilirsin veya geriye doğru çaldırabilirsin. Değişik seçenekleri mevcut tabi benim geniş tespitim şu her üründe olduğu gbi üreticilerin yaptığı bir kurnazlık olsa gerek çıkan her yeni modelde birşey eksik yapılıyor ve yeni modelinde o eklenip başka birşey eksik bırakılıyor. Buda seni hep yeni model almaya itiyor. Stereo çıkışı mevcut hemde kulaklıklara göre standart 2.5 jack Ürünlerin yeni modelinde stereo line in ve stereo line aux mevcut ister stereo enstruman gir ya da istersen bunuda ben denedim iki ayrı enstruman girebiliyorsun mono olarak tabi 2 adet girince R-L olacağı için illaki stereo bir tesisatta mono ses kendini belli eder.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Rc30 modelini ele alırsak veya rc3 ,çıkış olarak L ve R var ve bunlar 1/4 çıkışa sahip . 1/4 jacka sahip bir kulaklığı R çıkışından denesem stereo ses gelir mi ? İkinci olarak mesela digitech'in janman streo sayfasında şöyle bir yazı var " Time Stretching lets you slow down or speed up loops without changing pitch" Sanırım burda , çalan döngünün transpozesi değişmeden yavaşlatmaktan bahsediliyor .Davul ritmi olarka değil de kendi çaldığım veya yüklediğim bir döngüyü yavaşlatma imkanı var mı rc 30 da ?Aynı soruları bir kez daha sordum ama artık bir pedal alma arifesindeyim. VE dediğiniz gibi müzik marketteki çalışanlardın da pek bir bilgisi yok. :)













Boss-RC30-Rear-View.jpg
 
Aynen dediğin gibi rc serisinin bazı modellerinde(rc-3,30,50,) bu yavaşlatma veya hızlandırma müziği geri geri çalma gibi değişik seçenekleri var. Digitech'te aynı sadece bildiğim kadarıyla digitech auto dub yapmıyor bakmıştım çünkü ve bu benim için çok önemli bir husus. Ayrıca çıkışı bu cihazlarda otomatik power olarak çalışıyor yani oraya illa birşey girmen gerekecek. :) Sen eğer oraya 3.5 çivi jack dönüştürülmüş bir kulaklık takarsan ki bu jack ucunun mono olması gerekiyor enstrumanda mono olarak R gireceksin o zaman ses çift taraflı yani stereo gelecektir. ama gitarında da iki giriş varsa mesela bende öyle bir adet xlr ve bir adette line out varsa 2 kabo yardımı ile stereo girebilirsin. O zamanda kulaklığı çift girişli yapman gerekir. Umarım anlaşılır olmuştur. Bu arada ben hala loop station satıyorum. Haberin olsun böyle bir cihaz almak istersen mailimi yukarıda yazmıştım yine konuşuruz.
 
Geri
Üst