Ultra-g Nin 4x12 Kabin Simulasyonu-ses Örneği Eklendi

Arkadaşlar ben 1 ay önce Sansamp GT-2 aldım direkt bilgisayara girip kullanıyorum ancak bir şikayetim var oda sesin çok hi-fi çıkması. Ses aşırı tiz ve her telden çıkan ses aynı hacimde gibi ne bileyim kalın tellere de çıksam seste bir kalınlaşma olmuyor gibi. Eq ile tonu baslaştırsam bu seferde total ses baslaşıyor. Sesin uzamasını dikkatlice dinlediğimde aşırı tiz ve gerçekçi gitar sesi gibi gelmiyor bana. Tamam ritmlerde çok güzel tonlar yakalanıyor ama solo da iş öyle değil.

Bu arada gitarım inf manyetikli rg350dx.

Gelgelelim 1 aydır yurtdışında araştırıyorum hangi foruma yazdıysam herkes GT2 nin kabin simulasyonunun çok iyi olmadığını o yüzden gerçekçi gitar sesi (amfiye girilmiş tonda) elde edemediğim söyledi ve herkes Behringer Ultra-G 4x12 li DI Box kullanmamı önerdi. GT-2 ile Ultr-G kullanan herkes inanılmaz gerçekçi gitar soundu yakaladıklarını söylüyor.

Ben daha önce processor kullandım Boss Gt-6. Onda hiç böyle sıkıntılar yoktu. Tonlar gerçekten combo bir amfiden veya kabinden çıkıyormuş gibiydi. Oysa GT-2 de ses aşırı çiğğğ. Bunu gidermek için önerilen Behringer Ultra-G 4X12 kabin simulasyonlu DI box ı aranızda kullanan varmı. Hakikaten bu aletin kabin simulasyonu denildiği kadar tonu gerçeğe yaklaştırıyormu?

Nolur bir yardım edin çıldıracağım artık valla yine geri processor sistemine geri döneceğim çözüm bulamazsam.

Not: Evde amfim yok o yüzden ya processor ya da GT2 gibi cihazlarla direkt pc ye girmek durumundayım.

91d1e2651fb52f53557e4e2ddc88f87b.jpg
 
hocam bizzat evde denemedim.ama ne kadar sahneye çıktıysam şimdiye kadar sisteme direk giren her şeye bu cihazdan takıyorlar.elektro- akustik gitarı bile buna bağlıyarak öyle sisteme giriyorlar.bende boss gt-8 kullanıyorum.direk sisteme giriyorum.onuda DI box arayakoyarak sisteme bağlıyorlar.geçen gün bi arkadaş gt-8 in tonları bilgisayara direk bağlamada kötü geldiği için DI box aldığını ve sonuçtan çok memnun olduğunu söylüyodu.yani baya bi yerde kullanılıyo bu alet.insanların bi bildikleri var.dediğim gibi bende kullandım ama tonmaisterler kullandırdı.ben bilinçli kullanmadım.farkı bilmiyorum onun için ne olur sonuç.ama sana insanların yorumlarını ve her yerde kullanıldığını aktardım.demekki var bu insanların bi bildiği.:D kib.kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Cevabın için çok saol. Banada kabin simulasyonlu bir cihaza ihtiyacım varmış gibi geliyor senin de dediğin gibi kullanan çok var .

Benim en çok sinir olduğum gitarın üst tellerinde sesin kalınlaşmaması alt tellerle yine aynı hacimde çıkması sesin. Hatta denemek için gt2 den gelen ses sinyallerini direkt Amplitube programına girdim bilgisayarda ve programdaki driveları vs kısıp, driveları GT2 den aldım. Amplitube programından sadece kabin simulasyonlarını seçtim gayet güzel oldu ton üst tellere geçtiğimde ton kalınlaşıp karakterli sesler verdi. Demekki hakikaten GT2 nin kabin simulasyonları berbat.

Evet başka fikri olan varmı arkadaşlar yorumlarınıza çok ihtiyacım var. melihbozkurt84 sanada tekrar teşekkürler cevap için.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Orjinal sitesinde özellikler kısmında "speaker cabinet/mic placement configurations." demiş ama aslında üzerindeki mic düğmesi mikrofonlama için gerekli poziyon için konulmuş yoksa üzerinde ayrıca 4X12 gibi seçenekler yok. Ama sonuçta var olsa bile kabin simulasyonu hiç iyi değil sesi. Ton çok güzel çok sıcak ama aşırı ham ve çiğ.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Yarın gidip alacağım Ultra-G yi bakalım sonuç ne olacak çok merak ediyorum. Neticeyi buraya yazarım. Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bir kayıt buldum bir saygın sitede review vardı ve adamlar dod distortion pedalını önce düz olarak pc ye bağlamışlar çalmışlar ardından Ultra-G ye bağlayıp çalmışlar. Aşağıda da mp3 ü var hakikaten acaip fark var süper çok tuttum yaa. Mp3 ün ilk bölümü Ultra-G olmadan hi-fi ses ve kısa bir boşluktan sonra aynı şeyi Ultra-G bağlıyken çalmışlar süperrrrr.


http://maggotcontrol.com/uploads/ultra_g.mp3
 
Ya birşey soracağım arkadaşlar, şimdi bu Ultra-G yi alırsam arada başka bir preamp pedal kullanmadan direk istediğim distortion pedalını kullanabilirmiyim tek başına. Yani bir amfiye girmiş gibi ses alırmıyım. Yukarda verdiğim mp3 te adamlar sadece dod distortion pedalı kullanmışlar arada preamp vs yok ve amfiye girilmiş ses gibi çıkıyor sesin kalitesi. Bende preamp lı mixer de var. Ses düşük gelirse sesi mixer preamp tan da artırabilirim.

Yani mesela Gitar-->MT2-->Ultra-G--Mixer-->PC gibi bir düzende gayet iyi sonuç alırmıyım yoksa illa preamp olmasımı lazım.?
 
valla bu di boxu ben kullandım ardındanda yine behringerin gdi21 ini denedim sonra gittim gdi21 aldım şimdi asıl olan bu alet sesleri güzel veriyorda sanki hala bişeylerde eksikmiş gibi geliyordu bana, gt2 ile gdi21 aynı aletler hemen hemen yani gitar sesi için üretildiklerinden dolayı daha iyi sonuç veriyorlar. Hi-fi içinde behringerde xlr çıkış var gdi21 de normal output ve xlr output arasındaki ses farkını tahmin edemezsin ama diğer yandan gel görki bizim basçı mixera ultraG den sonra girincede inanılmaz memnun kalıyor tonundan
 
Yurtdışı 35$ dolar falan bu alet burda kaç paraki ? Bana kalırsa fiyatına çok güzel iş gören bi alet. Pod Xt Live gibi bi processörlede kullanılır mı bu alet ? Podun kendindede var tabi mixere çıkış ama bu aletle daha iyi mi verim alınır ki ?
 
Bugün aleti (ultra-g) aldım ve direkt ohaaaaaaaa dedim olmaz böyle birşey. Evde preamp kullanmadan direk Boss DS-1 i ultra-g ye girip 4x12 kabin simulatörünü açtım ve pc ye girdim ve şoka girdim. Ben GT2 ile bir preamp olmasına ve kabin simulatörü olmasına rağmen böyle ses alamıyorum. İnanılmaz gerçekçi gitar soundu veriyor ultra-g kabin simulasyonu. Bu mantıkla artık pc ye girerken arada GT2 gibi preamp kullanmama da gerek kalmadı. Al distortionu direkt gir sisteme oldu bitti. İnanılmaz hayranlık bıraktı bende. Yakında ses örneği de koyarım farkı görürsünüz.

Arkadaşlar pc ye girmek için kabin simulatörlü preamplara boşuna 200-300 milyon vermeyin derim. Alın adam gibi bir distortion birde ultra-g olsun bitsin. İnanın processor de bile ben bu kadar gerçekçi gitar sesi duymadım.

Fiyatta çok cazip peşinde 80-YTL ye aldım. Ve GT2 ile de denedim inanılmaz güzelll tonlar. GT2 si olan herkese şiddetle tavsiye ederim ultra-g yi. Daha sonra yine detaylı yazarım. Bu gece uyumak yok sabaha kadar çalarım bu gazla ben böyle tonlar duyduktan sonra. :LOL: :LOL:

Bu arada GT-8 i bağlıyorlarmış Ultra-G ye sanırım XT Live da da kullanılabilir. XT Live ın kabin simulatörünü kapatıp ultra-g ninkini açtınızmı oldu bitti.
 
Blackburn demiş ki:
...Evde preamp kullanmadan direk Boss DS-1 i ultra-g ye girip 4x12 kabin simulatörünü açtım ve pc ye girdim ve şoka girdim. ...Bu mantıkla artık pc ye girerken arada GT2 gibi preamp kullanmama da gerek kalmadı. Al distortionu direkt gir sisteme oldu bitti...

Demek pre-amp a ihtiyaç olmadan direk pedal girsen bile güzel ton çektin ha? Baya iyi bir DI-box bu o zaman yahu(daha doğrusu DI-box işi iyi) ;) :)
 
Ankara da.. Adresi de aşağıya yazdım.

Pan Müzik
Meşrutiyet Cad. Hatay Sk. 8/A Kızılay 06640 Ankara

Tel : 0312 425 77 67 Fax : 0312 417 97 66
 
Arkadaşlar bugün ancak bir deneme kaydı yapabildim. Aşağıda linkini veriyorum. Tamamen kuru ve ham bir kayıt efekt vs hiçbirşey kullanmadımki fark daha iyi anlaşılsın. Boss OD-1 overdrive pedalını direkt pc ye girip kaydettim sadece bir tane pedal yani. Bu kısım yani sadece OD-1 li kayıt aşağıdaki mp3te 20. saniyeye kadar devam ediyor. 20. saniyeden sonraki kısımda Boss OD-1 i Ultra-G ye girip kabin simulasyonunu açtım. Baştaki hi-fi ses ile kabin simulasyonlu kayıt arasındaki farkı muhtemelen herkes görecektir. Kayıtta öyle ahım şahım bir ton beklemeyin sıradan bir ton oldu. Çünkü ne ne efekt ne eq ayarı ne birşey direkt girdim efektsiz çaldım. Burda tondan çok basit bir overdrive pedalını bile ultra-g ile nasıl tek başına kullanabildiğimizi göstermek istedim. Yoksa orda duyacağınız kayda daha sonra bir sürü efekt ekleyip tadından yenmez hale getirmek kolay. Önemli olan kaydın ikinci yarısında tonun nasıl hi-fi lıktan kurtulup gerçekçi gitar tonuna dönüştüğünü paylaşmaktı sizinle.

Ultra-G deneme kaydı :
http://rapidshare.de/files/9987292/ultrag-test.mp3.html
 
Geri
Üst