Osminyum (Kurtarıcı mı?)

Osminyum Elementi.
Simgesi Os, atom numarasi 76, atom ağırlığı 190.23 ergime noktasi 3045.0 °C, kaynama noktasi 5027.0 °C olan geci$ metali.. oda sicakliginda 22.4 g/cm3 bilinen en agir yogunluklu metal.. gümüşi renkte.. yunanca koku manasına gelen osmë'den gelir.1803’te Smithson Tenant tarafından bulunan bu metal, platin yataklarında çok zor bulunan, platin yatağının kalitesini belirleyen bir elementtir. Bu elementten son yıllarda enerji üretiminde, özellikle roket yakıtlarında had safhada faydalanılıyor. Üstelik de alternatifleri içinde en ucuza mal edilen bir element.
Osminyum dünyada en çok nerede bulunuyor?Bildiniz. Türkiye‘de. Tahmin edilen rezerv ne kadar ?
127.000 Ton. Sonra hangi ülke geliyor ? Bulgaristan.
Onun rezervi ne kadar ? Yani Bulgaristan’ın ? 2.500 Ton.
Peki sahip olduğumuz Osminyum'un değeri ne kadar ? Çok Şaşıracaksınız !
9 Trilyon $

Türkiye'nin İç borcu 85 milyar $. Dış borcu 125 milyar $. Toplam 220 milyar $.
Elimizdeki Osminyum'un değerini tekrar ediyorum !
9 TRiLYON $
Yani toplam borcumuzun 40 kat fazlası. Önce Bor, sonra Toryum, şimdi de Osminyum.
Yorum sizin
 
Ya bunların alayı sıkış. Bor dışındakilerin Hepsi Spam Mail furyası başlatıp insanları kandırıp maili zorla forwardlatmak için uydurmaca şeyler. Babam Jeoloji mühendisi MTA da çalışıyor ve türkiyenin ne kadar maden vs haritası varsa adam bakmış hiç birinini rezervi yok Bor dışındakilerin hepsi yalan...
 
Evet saçmalık olduğunu göstermek için saptamıştım (!)...
Çünkü aldığım emaillere göre türkiyede o kadar çok element var ki, bu elementler dünyayı kurtarıyor ve ilgili -jeoloji müh vs.- hiç kimsenin haberi yok.
 
Bir arada doğada bulunmayan yapay bir element olan neptünyumu çıkartmışlardı. Yarılanma ömrü 2-3 gün olan elementin en bol bulunduğu yerde Türkiye imiş :)
 
ya siz böyle nasıl emin konuşuyonuz anlamak mümkün değil!
size türkiyede bor madeni olduğu söylenmeseydi eminim ki onada aynı şeyleri söylerdiniz.

Heralde sizin evlerinizdeki internette uydu bağlantılı görüntüler var. :D Türkiye'de hangi maden var hangisi yok kesin bir şekilde söyleyebiliyonuz...

Bakın arkadaşlar bendeki uydu destekli fotoğraflara göre şu şu şu madenler vardır,şu şu şu madenleryoktur....
ya bi yürüyün gidin ya.. :D


Bunların olup olmadığını ABD veya Rusya gibi ülkeler söyleyebilir.Türkiye gibi az gelişmiş bir ülke kendi madenlerinin ne olup ne olmadığını söyleyemez.
 
Diyorum ya uydurmaca. Spam mail aracı... Uzaydan türkiyedeki rezervin kaç ton olduğunu mu görecek? Peh hadi ordan. Çok fazla kurtlar vadisi izliyo insanımız :D
 
Bravo

bu bilimsel açıklamalarınız için teşekkürler arkadaşlar.
E tabi madenleri neden göremediğimizi bu zihniyet çok iyi açıklıyor.
Bilimi ve bilmeyi kurtlar vadisi ile kıyaslamaya kalkışan zihniyetin uydu da olsa , evrenin hakimi de olsa yalan.
 
faust; acaba bu Osminyum Elementi ile ilgili bilginin kaynağını söyleyebilir misiniz? Rezervin varlığını, miktarını ve ederini siz tespit edip hesaplamadınız heralde :) Her ay bi tane türüyor bunlardan... Madem bu kadar eminsiniz doğruluğundan, bu yazıyı foruma yazıp okuyan insanların bişeyler yapmasını beklemektense gidip ilgili makamlarla görüşünüz...

Not: Kurtlar Vadisi fanatiği falan değilim izlemek zorunda kalmadığım sürece izlemem bile. Ayrıca kimseyle papaz olmaya niyetim yok sadece her gün gelen saçma sapan uydurma spam maillerden bıktığım için biraz sinirli yazmışım diğer yazılarımı :)
 
Ok.!

Osmiyum metalinin en büyük kullanım alanı, diğer metallerle çok sert alaşımların oluşturulmasıdır. Bu alaşımlar, çeşitli aletlerde kullanılan millerin, fonograf iğnelerinin, dolmakalem uçlarının ve benzeri aletlerin yapımında kullanılır. Osmiyum tetraoksit, parmak izi tesbitinde ve mikroskopla incelenmek üzere hazırlanan yağlı doku preparatlarının boyanmasında kullanılır.
1983 yılında çıkarılan, Türkiye madenlerinin yabancı sermaye tarafından işletilmesine olanak tanıyan Maden Yasasının 15. maddesine göre yatırımcı elde ettiği safi karın(tüm giderler düştükten sonra) %10’ unu vergi, fon, vs olarak T.C Devletine verecektir denilmektedir. Bu gelir de, Endüstri Bölgeleri yasası, MAI gibi yatırım anlaşmaları ile de kaybolacaktır. Ayrıca bir başka yalan ise, madenden çıkan ve Dore altın olarak adlandırılan, ayar derecesi 1-3-9 ayarı geçmeyen madenin değerinin, 22-24 ayar altın değerine denk olarak hesaplanmasıdır. Dore altın içinde, önemli endüstriyel metaller olan; gümüş, selenyum, rodyum, platin, osmiyum, rubenyum bulunmaktadır. Dore altın, şu anda, İngiltere, Almanya ve Belçika’ da bulunan altın rafinerilerinde ayrıştırılarak, hem bu metaller saf olarak elde edilir, hem de altının ayarı 22-24 ayara çıkarılır. Şirketlerin ne kadar altın çıkardığını dünyanın altın çıkarılan hiçbir ülkesinde denetleyebilmek mümkün olmamıştır. Ayrıca belirtilen rezerv değerleri şirketin beyanıdır.
2690 sayılı kanun ile de, barışçıl amaçlarla Türkiye’de atom enerjisinin kalkınma planlarına uygun olarak ülke yararına kullanılmasını sağlamak, temel ilke ve politikaları belirleyip önermek, bilimsel, teknik ve idari çalışmaları yapmak, düzenlemek, desteklemek, kodrdine etmek ve denetlemek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun kuruluşu düzenlenmiştir. Bu kuruluş tarafından Radyasyon Güvenliği Tüzüğü ile Radyoaktif Maddelerin Güvenli Taşınması Yönetmeliği çıkarılmıştır.
Ülkemizde radyoaktif maddelerin bulundurulması, taşınması ve ticareti, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından verilecek ruhsatla mümkündür. Bu işlemlerin denetimi de aynı kuruma aittir.
Radyoaktif madde kaçakçılığı suçlarında ele geçirilen maddelerin analizleri Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun Ankara ve İstanbul Küçükçekmece’deki Nüklüer Araştırma ve Eğitim Merkezlerinde yapılmaktadır.
Radyoaktif madde kaçakçılığı suçlarınnın işlenmesinde göze çarpan önemi bir husus, berilyum, californiyum-252, sezyum-137, kobalt-60, lityum-6, osmiyum-187, stronsiyum, toryum, plütonyum ve uranyum gibi radyoaktif maddelerin yanında, kırmızı civa (civa oksit veya civa iyodür) ve yılan zehiri gibi maddelerin radyoaktif madde olmadıkları halde kazanç sağlamak amacıyla kaçakçılığının yapılmasıdır.
Radyoaktif madde kaçakçılığı suçları için müstakil düzenlemelerin bulunmamasından dolayı, bu suçu işleyenler hakkında 1918 sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun hükümleri çerçevesinde "gümrük kaçakçılığı” suçundan işlem yapılmaktadır.
(Bir haber)Güvenlik güçleri, osmiyum (hareketli civa) satmak isteyen iki kişiyi yakaladı. Piyasa değeri bir trilyon lira olan 180 gram osmiyum satmak isteyen Numan Ahıskaile Hasan Koç yakalandı. İstanbul'da oldukları belirlenen Mehmet Uğur Dirlik, Akif Dalyaprak, Osman Önder ve soyadı belirlenemeyen İbrahim adlı kişiler ise aranıyor. (aa)
 
periyodik cetvele bakarken en sıkıs elementler die bi liste yapmıstım orta okulda ve osminyum onların basındaydı sanırım osmanlı ile bi alaka kurup böle yapmıstım.listemi yazıım bari nostalji olsun hassiyum,amerikyum ,kalifornyum,mendelevyum,nobelyum,einsteinyum...böle devam edior,bi element salla basına ismini sonunada yum koy.oldu sana dünyayı kurtaracak element :LOL:
 
onu bunu bilmem ama ışığın değişik dalga boylarıyla yansıdığı element arasında bir ilişki olduğunu okumuştum. Tabi bunu gezegenlerin element içeriği hakkında yorum yapmak için kullanıyorlar. Bu hınzırlar türkiyeden yansıyan ışığı analiz edip bişe bulmuşlar mıdır, yoksa uzaylılardan teknoloji satın aldığımızı mı bulmuşlar orasınız bilemem tabii...
 
yalan bu ya geçenlerdede neptünyum diye bişi gelmişti mail yoluyla hepsi sıkış bunların inanmayın türklerdeki sıkış kapasitesini hepimiz biliyoruz sallamanın en güzel örnekleri bunlar...
 
Bu osminum yeni mi bulundu ? Periyodik cetvelde var mı ? Sanırım ben o derste uyuyordum (her ders olduğu gibi). Ama bence element isimden kaybediyor. Mesela şöyle fiyakalı "adamantium" filan gibi bi ismi olsa bence daha fazla para eder :D
 
Geri
Üst