Harmonica Çalanlar...

stevierayvaughan demiş ki:
buyrun link'i koyuyorum, C diatonik harmonikada ikinci pozisyonda çaldım yani Gmaj blues. gerçi yaka mikrofonu olmasından dolayı biraz kalitesiz oldu kayıt.

rar dosyasının içinde çaldığım ritmin tabı da var, tabi çok çok basit bir şekilde ve bi kısmının tab edilmiş hali, yani sadece genel ritmin.

http://rapidshare.de/files/19275616/harmonika.rar.html

ellerine sağlık abi saolasın ya bendi nasıl yapıyorsun ingilizcesini pek anlamadım sitelerde
 
bend biraz zor bi teknik ama basit hatlarıyla anlatmaya çalışayım.

önce single note üflemeyi öğrendiğimizi kabul ediyorum.
harmonika'da her delikte bend yapılamaz bunu da unutmayın.

en kolay bend yapılan yer 2. deliktir. bend'in 2 çeşidi var, biri zor biri nispeten daha kolay. draw bend ve blow bend. yani biri üflerken biri içine çekerken yapılan bend. blow bend ziyadesiyle zor bi olay ve nadiren kullanılır ben burda draw bend i anlatıcam.

öncelikle 2. deliği draw yapıyoruz. tek nota duyana kadar devam ediyoruz. sonra harmonika'nın arka tarafını yukarı kaldırıyoruz böylece delikler alt dudağımıza değiyor, alt dudak deliği ne tam kapıyor ne de açık bırakıyor. bu esnada tabi içimize çekme kuvvetini biraz artırıyoruz yoksa ses gelmez. dudağımızla hafif kapanmış delik bize daha kalın bir nota veriyor. harmonika'yı tekrar normal pozisyona(yatay) getirdiğimizde bend bitmiş oluyor.

kısaca böyle. tabi biraz çalışma istiyor. doğru tutuş tekniğiyle tutuyorsak bend'imizi vibratolarla süslüyoruz elimizi açıp kapayarak.

euehue yemek tarifi gibi oldu ama idare edin artık. başka sorularınıza da cevap vermeye çalışırım
 
A anahtarı olan hohner mızıkamla ilgili bilgi almak isterim zira yeterli kulak dolgunluğu çalmayı öğrenmeni sağlar dediler,ama olmuyorrrr,kim nerden nasıl öğrenmiş ya da bı mızıkanın bakımı nasıl yapılır,sesi nasıl daha güzel çıkar,bana anlatır mısınız,bilgilerinizi paylaşır mısınız lütfen ?????
 
C harp var bende ve bend yapmak ciddi zor. Bir de blues gamlarını yapamıyorum. Yani elimde gitar var orada attığım basit bir solonun notalarını mızıkada bulmakta zorlanıyorum. Dün gece kastım Mannish Boy'a benzeyen bir şeyler çıkardım ama çok çalışmak lazım.
 
Hobaaa süper.

Bu arada band etmenin tekniğini yaladım yuttum ama bu iş okumakla olmuyor. Tüm kitaplarda, sayfalarda vs. herkes en sonunda şu cümleyi kuruyor: "Çalışmaya deam et birgün çıkartırsın"
 
Bütün yazdıklarınızı okudum ama hala aklımda pek bir şey canlanmadı. Müzike şu ana kadar sadece dinleyici olarak katıldım, fazla bi bilgim yok (aslında sanırım hiç yok haliyle derslerde öğretilen do,re, mi fln var o da yarım yamalak). Hiç ders verebilicek varmı? (İzmirde oturuyorum)

Bir de şu olayı indiremedim http://rapidshare.de/files/19275616/harmonika.rar.html
garip seçenekler sunuyo anlamadım
 
yakın zamanda aklıma takıldı mızkaların temizliği hakkında bilgisi olan yani o kadar üflüyoruz tükrük mükrük ne varsa dolmazmı içine nasıl temizlenir yani ne yapmak lazım sonra su üflemiyelim mızkayla :D
 
2-3 ay önce bi tane blues harp aldım ama hala öyle duruyor,çok araştırdım netten ya benim beceriksizliğimden ya da yok bulamadım.ama yanıp tutuşuyorum çok çalmak istiyorm da nasıl olacak bu iş ,ilk aldığım zaman bi süre uğraştım single not ları çıkardım ama kaldı öyle şimdi 2 ay sora yine aldım elime başladım araştırmaya :) valla her türlü yardıma açığım ..
 
Sizlere genel mızıka teknikleri ile ilgili Türkçe bir kaynak önereyim :

Şinasi ÖZEL - MIZIKA METODU (Evrensel Müzikevi - Ankara)

Bu kitap ile mızıka çalmayı öğrenir, nerde ne nota basılır gibi temel bilgileri kaparsınız. Blues mızıka gerçekten ileri teknikler içerir bunun için Türkçe bir kaynak (benim bildiğim kadarıyla) ne yazık ki yok.

Bendeki baskı 1990 yılına ait ve nerden geldiği hakkında bir fikrim yok. Ama müzik mağazalarından ya da sahaflardan bir şey çıkabilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
bir arkadaş aracılığıyla istanbuldan
Hohner 560/20 Special 20 Marine Band Harmonica yada Lee Oskar Major Diatonic Harmonica almayı düşünüyorum.Yeni başlıyacağım için bunlardan birini tercih ediyorum. İstanbulda bu aletleri bulabilirmiyiz? Bulursak nereden buluruz? Fiyatları ne civardadır? gibi üç soru sormak istiyorum.
 
Geri
Üst