Elektro gitarda edemedim ben 🙁.kalın pena sonuçta onunla da rahat eden var, ben bass için 3mm olmasa bile yakın kalınlıkta kullandıydım. bir ara
Yıllarca çaldım bu penalarla, hem akustikte hem de elektroda. Şimdi 2 mm ile daha rahat ediyorum, ama bunları da halen severim. Olağanüstü dolgunlukta ton alınır, ancak yumuşak tutmaya alışmak gerekir. Çok küçük vuruşlar bile inanılmaz hacim çıkartır telden.Arkadaşlar bugün bir müzik dükkanından 1.5mm pena rica ettim ama eve geldiğimde penaya bir baktım üstünde kocaman 3mm yazıyor bende bu vesileyle merak ettim bu 3mm penaları ne için kullanıyorlar ?149680 eklentisini görüntüle
Genelde black metal tarzı hızlı şarkılara çalışıyorum sizce uygun mudur? Bu arada pena hem çok rahat kayıyor dolgun bir ses veriyor, ama aynı zamanda da sanki hakimiyeti zor. Elim zor inip kalkıyor bu yeni olduğumdandır belki de, ama bilemedim.Yıllarca çaldım bu penalarla, hem akustikte hem de elektroda. Şimdi 2 mm ile daha rahat ediyorum, ama bunları da halen severim. Olağanüstü dolgunlukta ton alınır, ancak yumuşak tutmaya alışmak gerekir. Çok küçük vuruşlar bile inanılmaz hacim çıkartır telden.
Alternate picking çalıyorsanız kalın pena sizi rahat ettirir. Hiç denemedim ama downp picking olaylarında zorlaştıracağını düşünüyorum.Ben bir türlü kalın penalara alışamadım. Nedense hissiyatı öldürüyormuş gibi hissediyordum. Tercih meselesi tabii ki.Genelde black metal tarzı hızlı şarkılara çalışıyorum sizce uygun mudur? Bu arada pena hem çok rahat kayıyor dolgun bir ses veriyor, ama aynı zamanda da tır sürüyormuşum gibi sanki hakimiyeti zor. Elim zor inip kalkıyor bu yeni olduğumdandır belki de, ama bilemedim.
Bana en çok 1.5mm hitap ediyor 3mm kullanınca bunu anladım.Alternate picking çalıyorsanız kalın pena sizi rahat ettirir. Hiç denemedim ama downp picking olaylarında zorlaştıracağını düşünüyorum.Ben bir türlü kalın penalara alışamadım. Nedense hissiyatı öldürüyormuş gibi hissediyordum. Tercih meselesi tabii ki.
Eğer daha rahat ettiğiniz bir pena varsa bununla uğraşmayın. Bunlar biraz da kişisel tercihlerdir. Ben penayı çok yumuşak tuttuğum için bana rahat gelirdi, ama penayı sıkı tutmayı seviyorsanız bu penalar çok yorabilir.Genelde black metal tarzı hızlı şarkılara çalışıyorum sizce uygun mudur? Bu arada pena hem çok rahat kayıyor dolgun bir ses veriyor, ama aynı zamanda da sanki hakimiyeti zor. Elim zor inip kalkıyor bu yeni olduğumdandır belki de, ama bilemedim.
Parmak koyma yeri olmayan bulursam biraz daha denemek istiyorum.Eğer daha rahat ettiğiniz bir pena varsa bununla uğraşmayın. Bunlar biraz da kişisel tercihlerdir. Ben penayı çok yumuşak tuttuğum için bana rahat gelirdi, ama penayı sıkı tutmayı seviyorsanız bu penalar çok yorabilir.
O kalınlıkta başka penaları da var Jim Dunlop markasının parmak yeri olmayan.Parmak koyma yeri olmayan bulursam biraz daha denemek istiyorum.
Yok. Malmsteen 1.5 mm civarı filan. Konserde penasını kapmıştı arkadaş.Hatırladığım kadarıyla Malmsteen de 3mm kullanıyordu. Hatta aynı marka&modeli yıllarca kullandım. Bazen biraz yorucu olabiliyor.
Hazır pena konusu açılmışken 20lik veya 30luk paketlerde pena nerden bulabilirim? Şu ana kadar hep zühalden teker teker aldım da acaba bu işin daha uygun fiyatlı bir çözümü var mıdır?Bunun doğrusu yok... tamamen kişisel. Mesela @barrios 3mm yumuşak tuttuğum için rahat gelirdi demiş ... ben de çoook yumuşak tutarım ama 1.14 ve üzeri her şey acayip rahatsız gelir, buyur.
Bir de, kalın telde çok kalın pena pek iyi olmuyor. Yani Pat Martino filan tadında işler yapmıyorsanız şayet, Dunlop Flow serisi 1.5 ve 2mm gerçekten müthiş. Her yola gelir.
Benimde derdim bu.Hazır pena konusu açılmışken 20lik veya 30luk paketlerde pena nerden bulabilirim? Şu ana kadar hep zühalden teker teker aldım da acaba bu işin daha uygun fiyatlı bir çözümü var mıdır?
Arkadaşlar bugün bir müzik dükkanından 1.5mm pena rica ettim ama eve geldiğimde penaya bir baktım üstünde kocaman 3mm yazıyor bende bu vesileyle merak ettim bu 3mm149680 eklentisini görüntüleHareket