Floyd Rose konusunda bir Sürü farklı görüş var,Çok fazla başlıkta konuşuldu.Şahsen Yeni başlayan birine Floyd Rose önermiyorum.Sebepleri ise şunlar:
1.Floyd Rose Sahibi gitarları alan yeni başlayan arkadaşlar genellikle,Fiuv fiuv diye mucizeler yaratacağını düşünüyor o kolun.Böyle bir şey yok.Onu efektif bir şekilde Kullanmak zaman ve teknik gerektiren bir iş,
2.Yeni başlayan biri olarak,Çalmak istediğiniz şarkılarda Farklı akord düzenleri Kullanmak isteyeceksiniz,Metallica Metallica demişsiniz,Örneğin Sad But True D Standard Hatırladığım kadarıyla.Floyd Rose sisteminde öyle ikide bir akord değiştiremeyeceksiniz.Bugün Metallica dinler severken,Yarın Tool aşığı olursunuz,Blood İncantation ı keşfedersiniz dibiniz düşer.
3.Bulunduğunuz ilde Düzgün bir Lüthier yoksa yeni başlayan biri için Floyd Rose un işini yapmak baş ağrıtır.İlk önce Sabit köprü bir gitarda bunları öğrenin ki sonrasında en azından İlla FR diyecekseniz,Temelini bilerek girişin işe.
4.Tremoloya sahip gitarlar,Özellikle vibratoların gelişmesini engelliyebiliyor.Bir kesim tremolo kolunu kullanıyor bunun için,(Hoş aslında onun ismi de vibrato kolu,Tremolo ses seviyesi ile ilgilidir ama)ve bu da kolaycılığa kaçılmasını sağlayabiliyor.
5.E bu da manyetik seçimi ile ilgili olsun,Nece manyetikler var ki single ama çoğu humbucker ı utandırır.Forumda bulunduğumdan beri hiç bir şey tokatlamamıştım,Geçenlerde Teleye Tonerider taktım,Seymour duncan JB yi tokatlıyor.
Ön yargılarınızı kırın,Gruplar sanatçılar gibi şeylere bağlı kalmayın,Kafanızda ihtiyaç ve isteklerinizi belirleyin,Bu kriterlere uygun gitarlar bulun,Bize sorarsanız eğer denediysek karar vermeniz konusunda daha çok yardımcı olabiliriz.
Ayrıca Exodus Varken Thrash Metal tahtı
kimseye kalmaz.