Amfinin power ışığı yardım lütfen

Merhaba arkadaşlar. Bugün Laney cub12r aldım. Çok güzel tonları var. çok memnun kaldım ancak 1-2 saat önce hava biraz bozuktu voltaj düşüklüğü falan oldu. Sonra kapattım. Tekrar açtım çalmaya devam ederken power ışığı söndü. Şuan çalışmıyor. Lambalarına baktım bir sıkıntı görünmüyor lambaları yanıyor gayet de. Sadece power ışığı mı patlamıştır yoksa başka bir sorunu var mıdır? Eğer sadece ışık patladıysa yaptırmak bana çok pahalıya patlamaz diye düşünüyorum ama başka bir sorun olması asıl korkum. varsa veya yoksa iyi veya kötü durumu da düşünürsek bunu nasıl halledebilirim?
 
Power lambası bitmiş ise (ki anlatığına göre muhtemelen sorun o) değiştirmesi pahalıya patlamaz. Amfi garanti kapsamında ise satan dükkanda birkaç dakika içinde değiştirilir. Garanti kapsamında değilse de şaşiyi dikkatlice çıkararak kendin değiştimen de mümkün. Eski lamba ile aynı vatta lamba bul yeter.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
bitmesine imkan yok çünkü kutusundan çıkardım ve 2 saat açık kalmadı :) voltaj falan düştü ondan yandı muhtemelen.. amfinin başka yeri bir zarar gördü mü onu anlayamadım sadece
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
tabi tabi çalışıyor.. sesi falan sonladım bi sıkıntı var gibi durmuyor.. lambalarına bişey olmamış speakera da.. sadece amfinin açık olduğunu gösteren o ışık gitti daha 2 saatlik amfiden :s
 
Minicik lambadır o, belki bayatladı, belki vasat bir parçaydı, belki hafif bir çatlağı vardı ısınınca iyice gitti vs. Hani içerden alakasız bir temassızlık varsa bile kolay çözülecek bir sorun. Pahalıya çözecek adamı sopayla kovalarlar :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
onun kolay olduğunu biliyordum da. içimi kemiren başka bir sorunu varsa diye hani :) ve garanti için istanbula göndermek saçma kargoda başına bişey gelme ihtimali vs.. garanti kapsamından çıkmazsa ankarada hallettirmeyi düşünüyorum sabah görüşeceğim. teşekkür ederim ilginiz için
 
Voltaj düşmesi değilde yuksemesiyle olur fakat ampkinin sadece ışığının gitmesi o parçada sıkıntı olduğunu ve düşük toleranslı olduğunu gösterir garantiye yolla zira vidalar açıldığı anda garanti kapsamından çıkar.
 
Benim Cub10'da da o lambacık sıkıntı yaratmıştı. Bence yanmamış olabilir o lamba. Bunlarda bir temassızlık sorunu olabiliyor.Amfinin içini açmadan, lambanın üstündeki korumayı çıkartarak lambaya sanırım erişebilirsiniz. Lambayı yerinden çıkartmayın ama elinizle yerinde bir oynatın. Düzelebilir.

Ya da bırakın lambası yanmasın gitsin. Pedallar ve amfiyi benim gibi aynı ortak şalter (örnek aşağıda) üzerinden kullanırsanız, lambanın çok da anlamı kalmıyor.Bence en temiz çözüm garanti bitince bilen birine o ilkel lamba yerine bir led taktırtmak.

4BB553D9-75A7-49E6-B8FC-EB58E52F1DDF.jpg
 
Laney Cub serisinde kullanılan , amfinin çalıştığını gösteren kırmızı lambanın içindeki ufacık lambası , sürekli bu sorunu yapıyor gibi... Üstünden hafif tıkla veya çevirerek aç , elinle sıkıştırmaya çalış. Fişini çek , öyle kurcala :) Aman!
 
benim whammy pedalını 10 yıl önce ilk aldığımda bypass lambası biraz çalıştı, sonra yanmaz oldu, 10 yıldır öyle kullanıyorum, bi kez değiştirmeye kalkıştım, lambaya ulaşamadan vazgeçtim :D
 
merhabalar aynı sorun bugun bendede oldu 5-6 gün önce aldığım laney cub 12r nin lambası bugun söndü yanmıyor ama amfi normal çalışıyor siz nasıl yaptırdınız acaba ?
 
Bende de cub 8 var ve aynı sorunu yaşıyorum, o ampulun bir yuvaya oturma sıkıntısı var genel olarak. Ampulu çıkartmak için de hani hamur yapıştırıcılar olur ya ciklet gibi onu tepesine yapıştırdım böylece o tuttuğu için ampulu zorlanmadan çıkarabildim. Siz de bu yöntemle ampulu gevşetip sıkıştırabilirsiniz, hamur yapıştırıcı yoksa ciklet de iş görür sanıyorum:)
 
Geri
Üst