Ehx Big Muff Ve Cinnet

Arkadaşlar pedalı ikinci el aldım. Pedalı amfiye direk inputtan bağlayınca ses sanki hoparlör patlamış gibi çıkıyor çok kötü. Kabloyu send den çıkıp pedala girip returnden bağlayınca da gitarın sesinden bağımsız bir uğultu oluyor sesi tamamen kapasam bile buğğğğ :) diye ses devam ediyor sorun adaptörde olsa aynı adaptörle başka pedal on numara çalışıyor prizde olsa aynı prizde amfi ve başka pedal da güzel çalışıyor pedal bozuk olsa başka türlü bağladığımda aynı sorunla karşılaşmam gerekmez mi? Cinnet geçirmek üzereyim acil yardım yoksa pedalın orijinal sesi mi bu o ayrı bir felaket olur benim için. Bedalım big muff kırmızı olan. Ankara eryamanda oturuyorum pedalı amfisinde denememe yardımcı olacak arkadaş varsa çok sevinirim.
 
Bendede var big muff söylediğin şeyler olmuyor 2 amfim var bi dünya pedal başa sona ortaya koydum hertürlü kombinasyonuda denedim hiç problem yaşamadım.Çok da iyi bir pedaldır ama fuzz pedalıdır od gibi kullanamazsın bendeki ayarlar volume:9 ton:11 sustainde :12-1 arası bi böyle dene istersen .Diğer pedallarının ne olduğunuda söylersen setupında nereye koyabilirsin fikir paylaşırım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Tek denediğimde de aynı sıkıntıyı yaşadım özellikle de yüksek sustainde bariz ses gacırdamaya başlıyor kıstığımda sadece üfleme sesi geliyor amfiden üstelik amfiden sesi kapatmama rağmen geliyor.
DS-2 ve pw-10 ile bağlıyorum baştan sona pw-10----big muff---ds-2 bu şekilde amfiye direk inputtan bağlıyorum.

Bir de potansları dediğin gibi deneyim ben volume 12 tone 2 sustain de ya sona yakın ya da sonuna kadar açıyorum.

Teşekkür ederim ilgilendiğin için.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Caner977 çok teşekkür ederim adaptör dc imiş dediğin gibi :( tüh adaptörü de kargo ile başka şehirden almıştım şimdi yine kargo parası :mad:
 
Pedalım big muff pi classic. mego1 'İn gösterdiği resimdeki pedaldan amerikan diye de geçer. Mego1 adaptörüm zaten dc ve attığın linkteki adaptörde de ac/dc adaptör yazıyor, bendeki sadece dc yazıyor. Bugün paraya kıyıp(zaten girdi gireceği kadar :mad: ) 9v pil alıp denicem bakalım sonuç ne olacak.
 
Mego gönderidğin resimde anladım sıkıntıyı 120ac 9v dc yazıyor benim adaptör sadece dc imiş :mad:


Şehir elektriği nerede olursa olsun AC'dir. Adaptörün üstünde 120V AC/ 9V DC yazması, 120 voltluk şehir elektriğini alıp, adaptörün pedala 9v dc olarak dönüştürdüğünü gösterir. İsterse 220V AC / 9V DC yazsın. O zamanda şehir elektriğinin 220V olduğu ve adaptörün yine pedala 9V DC güç ilettiğini gösterir.
 
İki tane kablo var yerlerini değiştiriceksin bildiğim kadarıyla . :) Ama senin sorunun AC DC ise farklı olabilir tamir işleri. :) O yüzden yanlış algımın kusuruna bakmayın. :) + - olayına gitti kafam. :)
 
iki uç + - olayı dediğin gibi.
önce pedalı tek başına pille denersen sorunun adaptörle alakalı olup olmadığı ortaya çıkacaktır.Eğer ses devam ederse aldığın yerle görüş garantisi varsa servisine gönder.
 
Geri
Üst