Gitar Telleri Bakımı Ve Temizliği Için Hangi Ürünler ?

Bu ürünler saçma-sapan değil, tel ömrünü oldukça uzatıyorlar ve elde temiz hissi uyandırıyorlar, şahsen gitar kullanımı sonrası ellerimin pas kokmasından ve tellerin zamanla yapış yapış olmasından nefret ediyorum.

Yalnız doğru ürünü seçmek önemli. Planet waves pw-xlr8 kısa ömürlü bir ürün tavsiye etmem, bizzat kullandım, çabuk kuruyor. Tel temizliğinde standart kesinlike dunlop ultra-glide65'dir. Tavsiye ederim. Her çalımdan sonra kullanırsan tel ömrün uzar ve bozulma anına kadar düzgün bir tını elde edersin, tabii bu dediğim üstündeki koruyucu soyulana kadar, sonrasında illa ki teli değiştirmek gerekiyor.
 
Elixir ya da EXP Coated tel kullanınca bunlara gerek kalmıyo, eliniz çok terlediyse fiber bezle bi kaç kez teli silin geçin, bi şey olmaz öyle kullanınca. Bu bakım ürünleri bağımlılık yapıyo galiba, bi kaç yıl önce kullanmıştım ben de ama bi kere sürmeyi unutunca anında paslanmıştı teller. Tahminimce ortalama bi telin ömrü bir ay civarı (coatedlar üç aya yakın sorunsuz gidiyo, o ayrı), ne kullanırsanız kullanın, tel yeni gibi görünse de ton pesleşiyo o zamandan sonra.
 
Geri
Üst