Mehmet Kartal

Türkiyede Sokak Edebiyatının ilk yazarı ilan edilen Mehmet Kartal okunmadan geçilmecek bir alt kültür yazarı. Özellikle 80! ve öncesi doğumlu kişilerin çocukluklarını buram buram bulabileceği bir yazar..
Son kitabı Hayatım Harbiden Roman'nın önsüzü..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
..

HAYATIM HARBİDEN ROMAN ÖNSÖZ
Bilinmezden gelmiş ve yine bilinmeze gidecek yolcularız biz. Ne geldiğimiz, ne de gideceğimiz yeri biliriz. Her tür inancın var olduğu bir dünya yolcusuyuz sadece. Kim bilir, kimler doğuşumuzu ne umutlarla beklemiştir. Lakin, doğduktan sonra ne oluruz? Büyüdükçe, ‘değerini yitirenler’ olup çıkarız bazen. Beklenen ‘umut bebeği’nin yerini, bir zaman gelir ‘çekilmez insan’ değeri alır. İstenmez olur yıllar öncesinin umut bebeği. Bir de başında bulunan ‘Anne’ ve ‘Baba’ adlı iki en önemli ‘sahibi’ yitirirse, evlere bile sokulmaz olur umut bebeği. :arrow:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
..

:arrow: Hayatım Harbiden Roman - Önsöz devamı..

:arrow: Yolda gören kanal değiştirir. Ne akraba, ne aile dostu, ne de arkadaş kalır geriye. Hepsi biter. Yalnızlık, boşluk ve nefret dolu bir dünyaya adım atılır. Birkaç yıllık mutluluğa karşın, ölüme kadar sürecek karmaşa dolu bir yol başlar umut bebeği için.
Bu kitap, benim gerçek yaşam öykümdür. Uzun ve yorucu yaşantım boyunca, hep umutlarla çabalayan ve bir köşede yok olup giden nice umut bebeklerini, karanlık gökyüzünden düşmemek için çabalayıp duran yıldızlara benzetmişimdir hep.
 
1963doğumlu, defalarca hapse ve akil hastanesine girmi$ cikmi$, sonra yazarligi secmis, biri otobiyografik olmak uzere 6 kitap yazmi$, birkac sene once de zamansiz bir sekilde ölüp gitmi$ bir garip insan...
 
basılmış 6 kitabı vardır;
* şeytan dönemeci
* kızıl havuzlar cehennemi
* köpek kardeşler çetesi
* suçun piçi
* gecenin gözleri
* hayatım harbiden roman
* eski bir hırsızın anıları
 
işiği açik birakmak yetmez hirsizi aptal mi sandiniz?
televizyonda kaç kez polislerin hırsızdan korunma yöntemi olarak, evde olmayanların bir ışığı açık bırakması telkinini duydum. yahu birader, hırsızlar o kadar gerzek midir sanıyorsunuz? hırsız keşfi yapmış ve işi bitirmeye kararlı. yazın bunaltıcı sıcak havasında pencereler sıkı sıkıya kapalı ve lamba yanıyor! hırsız beklemede. lakin, gölge görünmüyor. hırsız cama küçük bir taş atıp yoklama çeker. sonra peş peşe birkaç taş daha atar ve işe uyanınca mekana dalıverir. ve iş biter kordon gider.

(eski bir hırsızın anıları)
 
Geri
Üst