drugların müziğe etkisi

çou 60 ların yıldızı jimi hendrix jim morrison vs hepsi
acaba uyuşturucu etkisiyle mi bu kadar dokruk noktaya geldiler. yani bi yararı olurmu ki kullanmanın ilham açısından yoksa fiyasko mu...?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
drugfobikler heralde ofsayta yakalanmamak için pek bi yorum girişiminde bulunmamışlar. ama 9 kişinin göz atmasıyla ofsayta düşen sizler oldunuz..
kesnilikle uyuşturucu kullanmıorum lise yıllarında bir kaç kez marihuana içtim. ama yeterince bilgim var bu konuda hepsi bu..
 
Marijuana'nın içerdiği thc-9 maddesi algıda birçok değişikliğe yol açar.
Müziğe etkisini şöyle açıklayabilirim; işlemcinizi düşünün. Aynı anda birkaç işlemi yapabilir. Ama yoğun bi işlem yapacaksanız diğer programları kapatır sadece o programa kanalize olmasını sağlarsınız. İşte bu da aynı şekilde belli bi noktaya aşırı bir odaklanmayı getirdiği için farklı sonuçlar yaratabilir. Ama çoğu zaman yaptığınız o muhteşem doğaçlamalar aklınızda kalmaz uçar gider=)

Ayrıca diğer uyuşturucuların algıda yarattığı değişimler kalıplardan çıkmayı sağlayarak farklı şeyler çıkarılmasını sağlayabilirler.

Burada önemli olan 60 70 lerde ki büyük müzisyenlerin çıkardığı iyi işleri saddece uyuştıurucuya bağlamamızın doğru olup olmadığıdır.
 
Eğer uyuşturucular müzikal yaratıcılığa ciddi bir katkıda bulunuyor olsaydı Syd Barrett ve Peter Green'in şimdiye çoktan Beethoven ya da Mozart'ı sollamış hatta iki üç de tur bindirmiş olmaları gerekirdi.
 
Scorpions üyelerinin yaptıkları röportajlardan anlaşılacağı üzere kullandıkları maddelerin yaptıkları müzik üzerinde etkisi azımsanamayacak ölçüde ancak bu durumun olumsuz yönlerini aklayamaz tabii ki. Şu bir gerçek ki, müzisyenlerin çoğunluğu bu tarz maddeler kullanıyor ve birçoğu da yaptıkları işleri bu maddelere borçlu. Duman'ın şarkı sözlerinin çoğunu yazan Kaan Tangöze'ye baksanız bir!

Saygılar...
 
Birçok ünlü müzisyenin (Billy Sheehan, Miles Davis, John Mclaughlin) çeşitli konuşmalarında söylediği, benim de sonuna kadar katıldığım görüş: tüm bu kimyasalların içerikte değil algıda değişiklik yapması, siz eğer müziksel ya da anlatımsal yeterliliğe ulaşmamışsanız ne alırsanız alın dikkate değer birşey ortaya koyamazsınız (ha kafa iyiyken koyduğunuzu düşünürsünüz, o başka ;) )... bu konuda özellikle Billy Sheehan'ın çok ayrıntılı bir konuşması vardı... Miles Davis otobiyografisi ve bu röportajı aramanızı öneririm.

Caz müziğin, daha doğrusu bop'ın canlı olduğu yıllarda neredeyse tüm müzisyenlerin eroin kullandığı ve birçok yaratıcı müzisyenin 30 yaşını göremedikleri düşünülürse, ilaç kullanımının katkılarını başka bir açıdan tartışmak gerekebilir...

Müziğin tüketim aracı haline gelerek anlamını kaybettiği, ekipman almanın, seçmenin zor; müziği icra etmenin pratik birçok nedenle güçleştiği bugünlerde herhalde yapılacak en son uygun şey, "yaratıcılığı arttırmak" bahanesiyle herhangi bir "drug" kullanmak olacaktır...


Steve Vai'nin, Frank Zappa'dan yaptığı bir alıntıyı yazayım bitirirken: Zappa'ya soruyorlar "Tüm bu kayıt ekipmanını vb. nasıl alabildin?" diye, ustanın cevabı "Simple, I don'do coke" oluyor (koka kola içmezmiş sanırım ;) )
 
bu konu çok göreceli bir şey..ben drugla çok iyi oluyor derim biri kalkar yok öyle değil der..bunu kendin bulmalısın + - neyse kendin görmelisin..yaratıcılık olarak bir + sını görmedim ben..yani ne kullanırsam kullanim gitar çalışım çok değişmiyor..sahnede çok farklı oluyor ama..rahat oluyorsun kafana göre takılıyorsun.bir video izleyip adamın yaptıı garip bir şeye wayyy bee derken birden öyle garip şeyler yapabiliyorsun sahne farklı yanii...
drug kullanacağına otur etüd çalış daha iyi..sen iyi çaldıktan sonra ister drug kullan ister ayran iç...
öküz gibi takılan biri olarak düşüncelerim :)
 
Drug denen şey tamamen insanların yaptığı bir propaganda bence.

Ve şunu diyeyim insanlar ne derse öyle hisseder. Eğer insan drugların katkısı olduğunu düşünür bunu kabul ederse drugla performans artırır ama bunun nedeni drug değil, psikolojik beklenti ve takdirlerdir.

Eğer drug alınca psikolojik olarak daha iyisini yapacağınıza inanırsanız drugsız bir yere gelemeyeceğinizi düşünürsünüz ve deneseniz bile drugsız gerçekten bir yere gelemezsiniz. Öte yandan drug aldığınızda onun kimyevi içeriğinin ruhsal ve bedensel zararlardan başka hiçbir şeye neden olmayacağını da bilmek önemlidir.

Kısacası bu tür urağfelere inanmayınız. Bol ilham ve serotonin isterseniz gidin doktora görünün böylesi daha sağlıklı olur en azından. İnsanlar için yanılgı, karşılığı alınan bir yanılgı... Ama zararlı da bir yanılgı, önemli olansa o tür durumlara düşmeden "yaptım" diyebilmenin zaferidir bence...
 
Geri
Üst