Stand-up Gösterileri

merhabalar,

standup sanatına (tek kişilik gösteriye) çok ilgi gösterdiğim için küçüklüğümden beri hobby olarak yapıyorum. Standupı nasıl yapıyorum diye soracak olursanız anlatayım: sürekli gözlemliyorum. insanları, programları, haberleri, işleri ve daha neleri neler.

Şimdi bizim ülkemizde standupla ilgilenenlerin sayısı çok az olduğu için biraz açılmayı düşünüyorum. yani, parazi işler yapmam gerekiyor. 20 yaşında olduğum için birçok insana ve çevremdekilere göre açılmanın tam yaşıymış.

Oturup yazıyorum espirileri ve zaman zaman insanlara oynuyorum.

Amacım ünlü olmak değil. Kendi güldüğüm ve bulduğum şakaları insanlarla paylaşmak isterim. Sizler ne yapardınız? nasıl başlardınız? Belirtmek isterimki, Hollandada yaşıyorum.
 
Yazarak falan yapınca bana göre çok yapay oluyor. Espri geldiği anda patlatacaksın :) Tek başına da olsan yarıla yarıla güleceksin! Şahsen fikrim bu şekilde. Tabi aklımın bir köşesine yazıp da, yeri geldiği zaman patlatırım ama öyle zorlayınca espri gelmiyor. Bu güne kadar yüzlerce kez Cem Yılmaz izledim. Televizyondan, CD ile bilgisayarda izledim, gösterilerine gittim. Sınıfımdan bir arkadaşım da bu denli Cem Yılmaz hayranı. Artık o kadar çok izlemişiz ki, her kelimeden bir espri çıkarıyor, 10 dakikalık tenefüse yüzlerce espri sığdırıyoruz vs vs... Buna rağmen, gülmekten utanan ve gülerek, ağır ağabey pozunu kaybedeceğini sananlar gördükçe üzülüyorum. Gülmekten utanmak... Neyse, bu arada söylemeliyim ki; bana göre stand-up gösterilerin en büyük kahramanı Cem Yılmaz'dır.

Saygılarımla...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
haklısın ama benim anlattığımı anlamadın sen. Herşeyden biraz bilmezsen ne hakkında konuşacaksın? Benim sadece yazdığım söylenmesi gerekenler. Tüm bir hikayeyi oturup tabi yazmıyorum. Normal ayakta olduğumda insanların karşısında zaten aklıma gelenleri anlatıyorum.
 
Tabi insanlara küfür etmek onları aşağlamak eğlence sıfatına giriyor değilmi yapsın bakalım o cem yılmaz ve beyaz benzeri denyolar hakaret ve cinsellik fıkraları olmadan standup...

Televole ve magazin kültürünün bittiği gün türkiyede bu insan müsvetteleride yok olacaklardır.İnsanlarımızı iyiye doğruya ve din inançlarının kuvvetlendirmesine yardımcı olmalıyız...
 
SANAL_FIRLAMA demiş ki:
Tabi insanlara küfür etmek onları aşağlamak eğlence sıfatına giriyor değilmi yapsın bakalım o cem yılmaz ve beyaz benzeri denyolar hakaret ve cinsellik fıkraları olmadan standup...
Cem Yılmaz ve Beyaz'ın gösterilerine gidenler oraya gülmek için giderler ve kendilerine söylenenlere hiç içerlemezler. Zaten kırılacak, darılacak insanlar olsalar hiç gitmezler. Ayrıca; Beyaz'da pek küfür olayı yoktur (Başkasının ağzından konuşmuyorsa.). Cem Yılmaz ise, oradaki bir kişiye küfür etmez. Sap der, sazan der ama asla küfür etmez. Dediğim gibi eğer insanlar oraya gidiyorsa, bunları bilerek gidiyor. Milletin eğlencesinden sana ne?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Standupın eğitimi yoktur. standup zeka gerektiren birşeydir. olayları saptırmadan anlatma kabiliyeti, örneklerle ve espirili şekilde konulara bağlanıp çıkmaktır. Ben hiç biryerde standup eğitimi veriyoruz diye de görmedim zaten.

Cem Yılmazın neden bazı oyunlarında küfür bulundurduğunu söyleyeyim.

Türk insanı yeri geldiğinde saygılı, yeri geldiğinde sinirli ve küfürlüdür. Örnekler espirileri daha rahat anlamanı sağlar.

Siz hiç standup okulu diye birşey gördünüz mü? Tiyatronun ciddi ve ağırlıklı kuralları vardır. Standup özgürce şaka yapmaktır ve kuralları yoktur. Kurallar oyuncunun kendisi.
 
Omega, ağzından bal damlıyor :) Ayrıca; beklenmedik zamanda, beklenmedik sözlerin sarf edilmesi, doğru tonlama ile birleşince en iğrenç geyikler bile, en kaliteli espri olabiliyor :)
 
SANAL-FIRLAMA yazdıkların pek bi ilginç geldi bana.nerden fırladın geldin acaba bu aleme :LOL: ben cem yılmazı tek gecerim stand-up'da.bi de engin günaydın'dan umutluyum ama henüz izleme fırsatım olmadı...
 
Geri
Üst