Başlık biraz saçma oldu ama neyse 
Burası benim bir nevi günlüğüm, bir nevi sorularıma cevap bulduğum yer olacak.
Sıfırdan başlayacak kişiler için de iyi bir referans olacaktır. Çünkü kaynaklar bana çok karışık geliyor. Nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Bu yüzden aklıma bir şeyler geldikçe burada duayenlerden cevap almaya çalışacağım. Bir nevi sizi rahatsız edeceğim.
Şunu da belirtmek isterim; çoğu terimin ne anlama geldiğini bilmiyorum
Öncelikle elektro keman çalıyorum ve kendimi sürekli geliştiriyorum. Kısa sürede çok yol katettim. Fakat kendimi halen müziğe aç hissediyorum. Bana yetmiyor.
Bu yüzden bass gitar da çalmaya karar verdim. Arkadaşın bassını aldığımda direkt slap atmayı denedim. Çok eyi de oldu çok güzel oldu
Çalımı aşırı zevkli bir alet zaten.
Cubase kullanmayı düşünüyorum. İnternetten videolara baktım pek zor gelmedi. Prosesör olarak da Guitar Rig işimi görür.
Ama henüz kendi bass gitarımı almadım. 1500 TL'lik bir bütçem var ve bu bütçeyi hem ses kayıt, hem de gitar için ayırmam gerekiyor. İlk sorum burada ortaya çıkıyor.
1-) Neye, ne kadar bütçe ayırayım?
İyi bir bass gitar mı önceliğim olmalı?
Yoksa ses kartı mı?
Monitör mü?
Amacımdan bahsedeyim ilk önce. Ona göre cevaplamak daha kolay olur.
Keman ve gitarı mixlemek, biraz daha ileride (6-12 ay) vokal yapmak(sıradan vokal değil. daha çok efektli vokal).
Dinlemek için monitör yeterli olur sanırım. Kulaklık daha ileride düşünebilirim.
Şarkılara cover yapmak da istiyorum. Ev ortamında kuracağım ve laptop win7 kullanıyorum.
2-) Enstrüman kaydı için mikrofonun amacı nedir? Zorunlu mudur? Direkt kablo aracılığı ile kayıt yapılmıyor mu? Aradaki fark nedir?
Kayıt için gerekli ve ya olmasını tavsiye ettiğiniz başka alet-edevat var mı?
3-) Çok önemli bir soru daha.
Cubase-Guitar Rig-Monitör konfigrasyonunu nasıl sağlayacağım?
Çok kısa soru olmakla birlikte detaylı açıklamaya ihtiyacım var.
4-) Yalıtım konusu. Sadece yan odamda kardeşim kalıyor. Bunun dışında hem alt katta hem de yan taraflarda rahatsız edebileceğim kimse yok.
Kardeşime sesin gitmesini önlemem için neler yapabilirim?
Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Teşekkürler şimdiden yardımda bulunan herkese.
Burası benim bir nevi günlüğüm, bir nevi sorularıma cevap bulduğum yer olacak.
Sıfırdan başlayacak kişiler için de iyi bir referans olacaktır. Çünkü kaynaklar bana çok karışık geliyor. Nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Bu yüzden aklıma bir şeyler geldikçe burada duayenlerden cevap almaya çalışacağım. Bir nevi sizi rahatsız edeceğim.
Şunu da belirtmek isterim; çoğu terimin ne anlama geldiğini bilmiyorum
Öncelikle elektro keman çalıyorum ve kendimi sürekli geliştiriyorum. Kısa sürede çok yol katettim. Fakat kendimi halen müziğe aç hissediyorum. Bana yetmiyor.
Bu yüzden bass gitar da çalmaya karar verdim. Arkadaşın bassını aldığımda direkt slap atmayı denedim. Çok eyi de oldu çok güzel oldu
Cubase kullanmayı düşünüyorum. İnternetten videolara baktım pek zor gelmedi. Prosesör olarak da Guitar Rig işimi görür.
Ama henüz kendi bass gitarımı almadım. 1500 TL'lik bir bütçem var ve bu bütçeyi hem ses kayıt, hem de gitar için ayırmam gerekiyor. İlk sorum burada ortaya çıkıyor.
1-) Neye, ne kadar bütçe ayırayım?
İyi bir bass gitar mı önceliğim olmalı?
Yoksa ses kartı mı?
Monitör mü?
Amacımdan bahsedeyim ilk önce. Ona göre cevaplamak daha kolay olur.
Keman ve gitarı mixlemek, biraz daha ileride (6-12 ay) vokal yapmak(sıradan vokal değil. daha çok efektli vokal).
Dinlemek için monitör yeterli olur sanırım. Kulaklık daha ileride düşünebilirim.
Şarkılara cover yapmak da istiyorum. Ev ortamında kuracağım ve laptop win7 kullanıyorum.
2-) Enstrüman kaydı için mikrofonun amacı nedir? Zorunlu mudur? Direkt kablo aracılığı ile kayıt yapılmıyor mu? Aradaki fark nedir?
Kayıt için gerekli ve ya olmasını tavsiye ettiğiniz başka alet-edevat var mı?
3-) Çok önemli bir soru daha.
Cubase-Guitar Rig-Monitör konfigrasyonunu nasıl sağlayacağım?
Çok kısa soru olmakla birlikte detaylı açıklamaya ihtiyacım var.
4-) Yalıtım konusu. Sadece yan odamda kardeşim kalıyor. Bunun dışında hem alt katta hem de yan taraflarda rahatsız edebileceğim kimse yok.
Kardeşime sesin gitmesini önlemem için neler yapabilirim?
Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Teşekkürler şimdiden yardımda bulunan herkese.