Pedalboard Hakkında

Arkadaşlar herkese tekrar merhaba, başlıktanda anlaşılacağı gibi pedalboard için tavsiyelerinizi almaya geldim elbet benimkiyle uyuşan fikirler çıkıcaktır hem kafasında soru işareti olan diğer arkadaşlarda bu başlıktan yararlansınlar istedim, kullandığım pedallar tc electronic nova delay, tc electronic nova drive, slash sw-95 wah ve bir tane de compresör olucak. 4 pedallık küçük taşıması rahat ve kolay birşey istiyorum. Hepsinin adaptörü filan mevcut ama pratik olması açısından adaptör filan uğraşmak istemiyorum, güç dağıtabilen bir pedalboardla, hardcase'i lazım.
5 pedal kullanmıycam bu yüzden aradığım şeyin tamda bu dediğim ürünleri alıcak kadar olmasını istiyorum aslında taşırken kolay olsun pratik olsun istiyorum. Fil pedalboard gelmişti aslında ilk başta aklıma ancak ant abimiz bu işleri bırakmış maalesef. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar bu işi yapan başka birisi varmıdır? Veya benim istediğim ebatlarda ve özelliklerde seri üretim bir ürün varmıdır? Teşekkürler
 
bcb 60 alıp kestim . alanı daralttım pedalları koyup sıcak silikon ile sabitledim. sıcak silikon leke iz bırakmadan çıkabiliyor aynı zamanda da çok sağlam.

pedalboard ı bcb 60 seçmemin sebebi
yıllardır pedaltrain pt pro ve vodoolab pedal power kullanmaktaydım ama ağırlık sadece pedalların ağırlığı oldugunda bile dayanılmaz oluyor. bu yüzden boss bcb 60 ideal. kes genişlet :)

olmadı behtingerin var p1000 olması gerek. o da daha genişçe .

flight case düşünüyorsan da o yonde yonlendirebilirim seni,
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
bcb 60 bana büyük gelir. Slikonla sabitleme kısmı tamamda nasıl kestin gerçekten merak ettim? :)
http://www.google.com.tr/imgres?cli...nh=171&tbnw=288&start=0&ndsp=18&tx=176&ty=105
Tam olarak neresinden kesilip daraltılabilir, çünkü aynı zamanda çanta oluyor, ancak ortadan belli bir parça kesip, sonra tekrar yapıştırarak formunu koruyabiliriz gibi geldi onun içinde nasıl bir ekipman gerekir ki düzgün kalsın bilemedim :)
 
off pardon. kafam iyiken daralttım yazmışım. :)

keserek alanı genişlettim. bcb60 büyük geliyorsa pedaltrain in ufak boyları var. üzerinde vodoolab bağlı şekilde olanları bile mevcut. kargoyla gelir yurtdısından.
kesin oyle yap derim. oldukca pratik küçük pedaltrainler.
 
Yada İstanbul anadolu tarafında alüminyum levha istediğimiz ölçülerde yada pleksi nereden bulunabilir. Biraz netten baktımda genelde fabrika çıkıyor. Onlara tek kalem parça sorulmuyor.
 
Sıcak slikon pedalın boyasına vs. zarar gelmeden çıkıyor mu? Öyleyse denemek lazım.Birde ağır pedalları tutuyor mu?
Ben de sıcak silikon+cırtcırt kullanıyorum pedal sabitlemek için. Cırtcırtlar pedalın arkasına silikonla gayet sağlam yapışıyor, fakat çok hafif bir iz bırakıyorlar ikinci el satarken kimse önemsemez bile. Boyayı sökmüyor boyanın üzerine ufak bir iz bırakıyor.
Ben pedalların arka kapağını açıp içeriden silikonluyorum cırt cırtı iki tarafından, tekrar takıyorum arka kapağı. Bu sayede izler arka kapağın içinde kalmış oluyor. Tam anlatamadıysam fotoğraf da yüklerim bir ara.
 
Bir başka güzel alternatifte bu boss bcb-60ların içinde süngerler oluyor hani boss pedalların içine yerleşebileceği şekilde derinlikli kesikler var. Acaba bu süngerlerden kendimiz yapıp kendi pedallarımıza göre kesip içine yerleştiremezmiyiz? Ama bu tarz süngerleri nerden temin ederiz o da ayrı bir soru oluyor.
 
Bir başka güzel alternatifte bu boss bcb-60ların içinde süngerler oluyor hani boss pedalların içine yerleşebileceği şekilde derinlikli kesikler var. Acaba bu süngerlerden kendimiz yapıp kendi pedallarımıza göre kesip içine yerleştiremezmiyiz? Ama bu tarz süngerleri nerden temin ederiz o da ayrı bir soru oluyor.

Yakınlarında kamp malzemesi satan bir yer varsa oraya bakabilirsin. Bunun gibi bir şey http://www.decathlon.com.tr/M100-Kamp-Mati,PR-217.html Galiba bu 0.5 cm. Daha kalın olan modellere bakabilirsin. İnşaat yalıtım köpüğü de kullanabilirsin. Bunun gibi bir şey http://malzeme.sermimar.net/wp-cont...je/malzemeler/xps-bonuspan/xps-bonuspan-3.jpg. Farklı renkleri de var. Isı yalıtım köpüklerini daha çok tavsiye ediyorum.
 
silikon hiç iz bırakmıyor. Sıcak silikon yanlız. tabanca ile sıktığınız. çok sağlam. ve dilediğinizde sıfır iz çıkıyor.
gayet başarılı :)
 
Dün bir gazla bcb-60 aldım ancak benim wah pedalı (sw-95) çalışmıyor acaba +/- kutupları ters filan da ondan mı? Bende pek anlamam açıkçası elektrik işlerinden
 
Arkadaşlar ana problem bu aletle beraber gelen dağıtıcı kablonun giriş yerleri sw-95 için kısa kalıyor. Problem benim düşündüğüm gibi değilmiş, biraz açmak lazım maket bıçağıyla
@mastercihan teşekkürler :)
 
Geri
Üst