Fotoğrafcılık

anlatmak istediklerinizi sözcüklerle değil gerçeğin ta kendisiyle belki bir tokat belki bir huzur etkisiyle bir kareye sığdırma sanatıdır. Bir kompozisyonda ressam hayal gücü ile yeneğini, fotoğrafçı ise gerçekle yeteneğini birleştirir.
 
bilmiyorum bende kararsızım kopyacılık konusunda...

resimin bir sanat olduğunu kabul ediyoruz ama bakılarak yapılan resimlerde kopyaya girmez mi? hoş, onda emek, çaba var... ama resimde sadece deklanşör ve bir kare var.. e, o zaman herkes fotograf sanatçısı olabilir.... yok abi, bence değil...
 
Herkes olamaz tabiki. O kadar abartmayalım bence durumu.. Hayal gücü nasıl yok ? Fotoğrafçılık, doğa fotoğrafçılığından ibaret değil. Çalışırken kompozisyonu fotoğrafçılar için başkası düşünmüyor.. Kendi hayal güçleriyle yapıyorlar. Bir de doğa fotoğrafı içinde şöyle birşey var.. İneğin boynuna fotoğraf makinesi taksan, salsan çayıra o da güzel fotoğraf çeker tabi.. Ama bir fotoğrafçı bakış açısıyla çirkini güzelleştirebilir.. Fotoğrafın sanat olduğunu kabul etmeyen çok insan var.. Ara Güler bile kabul etmiyor bildiğim kadarıyla.. Zaten onun fotoğraflarını pek beğenmiyorum.. Ben hala sanat olduğunu düşünüyorum... Sadece deklanşöre basan zaten sanatçı değildir, yaptığı işte sanat değildir.. Ben bir bütün olarak düşünüyorum.. Konuna göre diyaframı , enstantaneyi, ışığı , açıyı vs. hazırlıyorsun. Sonra deklanşör. "çıkırt" :) sonra filmleri yıkıyorsun ve karanlık odaya girip her bir fotoğrafla çocuğunmuş gibi ilgileniyorsun. O ilaçların kokusunu içine çekiyorsun.. NEyse dramatikleştiriyorum olayı galiba :) Ben bir bütün olarak düşünüyorum ve sanattır diyorum tekrardan..
 
neden fotoğraf makineleri bu kadar pahalı?iyi bir makine almak istiyorum ama 1000 dolardan aşağı makine yok.ama bende öğrenci işi ikinci el bir makine alacağım.300 milyona buldum bir tane.burslar gelsin alıcam makinemi atıcam kendimi sokaklara.artık ben otu boku çekerim.şu sıralar fotoğraf sanatı kitapları okuyorum.yani biraz geliştirdim kendimi bu konuda.seviyorum fotoğraf çekmeyi.ama poz vermeyi sevmiyorum.zaten bu çoğu fotoğrafçıda olan bir özellik.ben fotoğrafçı değilim ama olmak istiyorum.
 
En mutlu anların yakalandığı,en iyi zamanlamayı yaparak eşsiz görüntülere ulaşıldığı harika bir sanat olan fotoğrafcılık biraz tuzlu tabi.iyi bir makina almak gerçektende zor bide kameraların yaygın kullanımı fotğrafcılığı biraz etkiliyor gibi.Kameralar fotoğrafın önüne geçip fotoğrafı siler mi acaba?
 
METANET demiş ki:
Benim de merakım vardır fotoğrafa.Ancak fotoğrafçılar şöyle tanımlıyor: çok para isteyen ve dünyanın en zor sanatı.

Para istediği doğruda, kimseden duymadım dünyanın en zor sanatı dendiğini.. Hatta sanat olduğunu kabul etmeyen fotoğrafçıların sayısı az değil.
 
Ara güler söylüyor en başta.. HEr zaman her yerde dile getiriyor bunu. Fotoğraf tarih olayıdır der Ara Güler.. SAnatta olsa olmasada sonuçta çok mühim bi şeydir der.. Fotoğrafın sanat galerilerine düşmemesinin daha iyi olacağını söyler..

Sanattır diye diretmiyorum ama yinede pek katıldığımı söyleyemiyeceğim bu adama..
 
herkes kendi görüşünü savunur.saygıyla bakmak lazım.tartışılacak bir konu da değil.zamanı yakalamak,belgelemek evet tarih olayı denilen kavrama yakın.
 
ben fotoğrafçılık konusunda yetenekli olduğumu düşünüorum..aslında hiçbir deneyimim ya da gittiğim kurs olmadı(teşebbüs ettim ama)!yine de güzel kareler yakaladığımı düşünüyorum..çektiğim fotoğraflar hep farklı gelmiştir bana..çekmeyi istediğim şeyler de öyle ;)
 
Geri
Üst