Herkes olamaz tabiki. O kadar abartmayalım bence durumu.. Hayal gücü nasıl yok ? Fotoğrafçılık, doğa fotoğrafçılığından ibaret değil. Çalışırken kompozisyonu fotoğrafçılar için başkası düşünmüyor.. Kendi hayal güçleriyle yapıyorlar. Bir de doğa fotoğrafı içinde şöyle birşey var.. İneğin boynuna fotoğraf makinesi taksan, salsan çayıra o da güzel fotoğraf çeker tabi.. Ama bir fotoğrafçı bakış açısıyla çirkini güzelleştirebilir.. Fotoğrafın sanat olduğunu kabul etmeyen çok insan var.. Ara Güler bile kabul etmiyor bildiğim kadarıyla.. Zaten onun fotoğraflarını pek beğenmiyorum.. Ben hala sanat olduğunu düşünüyorum... Sadece deklanşöre basan zaten sanatçı değildir, yaptığı işte sanat değildir.. Ben bir bütün olarak düşünüyorum.. Konuna göre diyaframı , enstantaneyi, ışığı , açıyı vs. hazırlıyorsun. Sonra deklanşör. "çıkırt" 🙂 sonra filmleri yıkıyorsun ve karanlık odaya girip her bir fotoğrafla çocuğunmuş gibi ilgileniyorsun. O ilaçların kokusunu içine çekiyorsun.. NEyse dramatikleştiriyorum olayı galiba 🙂 Ben bir bütün olarak düşünüyorum ve sanattır diyorum tekrardan..