Amelie

müzikleri çooook güzel bayıldım böyle,pırpır yaptı hüzünlendim değişik oldum kısacası..besteleyen kiişinin eline sağlıkk=)
 
çok tatlı bi üslubu var filmin. izlerken keyif almamak mümkün değil. film boyunca insanın yüzünden tebessüm eksik olmuyo. ancak film bitince reel dünyaya döndüğünüzde bir boşluk hissi içinizi dolduruyor. ilginç..
 
bittiğinde yüzümde bir tebessüm bırakmış, hiç hissetmediğim kadar beni huzurlu hissettirmiş, "bana da bir tane!!" denesi bir aşkla karşılaşılmış, kişinin hayatında önem arz eden filmdir kendisi. ayrıca "pas si simple" dinlenmesi farz olan bir şarkıdır bence. gözümü kapatıp o şarkıyı dinleyince adeta amelie olurum.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Filmi Tv8'de (bence, şimdilik Türkiye'nin TRT'den sonraki en iyi kanalı, hep böyle giderler inş allah) hasbelkader izledik işte... Kurban bayramının üçüncü günüydü, geceyarısından çok çok sonra, bünyede uyku zaten yok, sabaha kadar devam etti film... Pür dikkat izlemeye çalıştım. Filmin açılış sekansını kaçırdık ama bir mahsuru olmasa gerek. Kelimeler sanat eserlerini sınırlar, ama yine de yorum yapacağım, çok masum ve naif bir filmdi.. Oğlanla (adını bilmiyorum) kızın (Amelie) ilk buluşup birbirlerini sırayla belirli organlarından (gözün üstü, boyun ve dudak yanı) sırayla öptüğü sahnede içim gitti! Yalnız hep dikkat etmeye çalışırım, Amelie (Audrey Tautou) çok güzel bir bayan, lakin ayakları güzel değil. Filmi bir kere de olsa dikkatlice izleyenler bana hak verecektir muhakkak...
 
Her şeyiyle beğendiğim sayılı filmler arasındadır.
Filmi baştan sona yüzümde aptal bir gülümsemeyle izledim. İnsanın içini ısıtıyor resmen, huzur veriyor. Amelie rolü için Audrey Tauou'dan başkası bu derece yakışamazdı kesinlikle.
Yann Tiersen sayesinde müzikleri de bir harika. İzlemeye, dinlemeye doyamıyor insan.
 
tipik bir fransız filmi.sıcak, içten ve basit bir konuyu çok güzel detaylarla süsleyip önümüze koyan jean pierre jeunet filmi.başrolünü dünya tatlısı audrey tautou oynadığı bu filmde yaşama dair pek çok bulabiliyorsunuz ki avrupa sinemasının en şahane yanı da budur bence.hollywood gibi toplumdan kopuk yüksek bütçeli filmlerle hala savaşabildiğine göre avrupa sinemasında birşeyler olsa gerek. :) bu arada filmin orjinal adını yazmadan geçmek istemedim, filmin asıl adı "le fabuleux destin d amelie poulain" dir. özellikle fransız okullarında okuyanlar bilirler ne zaman bir boş ders olsa video odasına götürüp bu filmi izletirler ehu her ne kadar bıksakta ayrı bir yeri vardır bu filmin bizim için. :)
 
Efendim işte bu film bir harikadır, bir arkadaşımın bana benzetmesi ile zorla izleyip koltuktan kalktığımda Ouuv.. dediğim sayılı filmlerdendiir..
Amelie ya çok sevililir, ya da hiç sevilmez.
Ortası yoktur izleyici için..
fakat duyguyu sevenler için gerçekten mükemmel bir filmdir..
 
filmi izleyip kıza ve yönetmene aşık olanlar için:
a very long engagement (nişan nası yazılıodu yaw :) )
aynı başrol aynı yönetmen savaş dönemi şirin bir film
 
Geri
Üst