Duman Grubunun Ekipmanları Ve Tonları Hakkında

xhornetxx demiş ki:
sertsessiz demiş ki:
kendi ağzından:

sahnede: 68' tele veya 83' strat, peavey classic 50 amfi, 15inch bas kabinle birlikte, ts9, ernie ball volume, ccb95 crybaby, dd6, phase 90
evde: mesa boogie mark3, classic 410 kabin ve değişik gitarlar kullanıyormuş, bunlar guild, starfire, hofner ve ibanez klasik gitar imişler.

alıntıdır bir dergiden.


Hangi dergiden acaba? Birde ts-9 olduğuna eminmisin?
Dergi Volume olsa gerek, pedal da Ts7. Birkaç resimde gördüğüm kadarıyla söylüyorum. Ayrıca önceki mesajımda da okuduğum bir röportajında Ts7 olduğunu söylediğini de belirtmiştim. ;)

Sevgiler...
 
belki de kafası karışmıştır. blue jeande okumuştum ben, gitaristler dosyası diye bir bölüm vardı. sahne setupını saydıktan sonra "ve o anki modlara göre ne gerekiyorsa" diye de eklemiş.

bende ts-7 var ve ts-9um olsa 7yi kullanmam :)
 
Ts7'n var ve Ts9'un olsa diğerini kullanmazsın. Demek ki, ts9'u hiç denemedin ve ufak da olsa aralarındaki farkı duymadın. :D Sizin için üşenmedim, yazıyı ve resmi buldum. Artık açıklık getirelim bu konuya. :p Aynen şöyle yazıyor:

"Gitar tonları konusunda özellikle son albümleriyle daha da ön plana çıkan Batuhan Mutlugil, daha çok vintage tonları tercih ettiğini belirtiyor. 1960'lı yıllardan kalma bir Telecaster ile tüm kayıtları ve canlı performansları gerçekleştiren Batuhan, amplifikatör olarak da Peavey Classic serisinden oldukça memnun. Dijital ekipmandan ve yapay tonlardan bütünüyle uzak durmayı yeğleyen gitarist, aynı zamanda Marshall'ın kafa-kabin birleşimini de beğendiğini vurguluyor. 'Evde çalarken Marshall ve Peavey ikilisini beraber kullandığım da oluyor, böylece ortaya müthiş dolgun ve crunch bir ton çıkıyor.' Batuhan Mutlugil'e göre Peavey lambalı amplifikatörleri kullanırken herhangi bir kompresör pedalına da ihtiyaç yok. Cihazın kendi tonal yelpazesi, pedallarla bozulmaması gereken bir karakter sunuyor. Canlı performanslarda ise artık neredeyse tüm set up'larda görmeye alıştığımız Tubescreamer, Mutlugil'in de yardımına koşuyor. Bunun dışında chorus ve phaser gibi pedallar da müzisyenin tercihleri arasında bulunuyor..."

Kaynak: Volume Dergisi, Ağustos 2005, Sayı:14, Volume Özel Duman Röportajı, Sayfa:29

Bu yazının hemen yanındaki, davul platformundan çekilmiş fotoğrafta da bir adet Ts7, MXR Phase ve boss delay pedalı göze çarpıyor. ;)

Sevgiler...
 
blujean dergisindeki röportajında 68 tele,peavey classics 50+15'' bass kabin,ts9,mxr phase,gcb95 kullanıyorum demiş ama ts7 şi fotogtafo bende görmüştüm
 
TS-7 gördüm diyorum canlı canlı ama baya oldu belki artık TS-9 kullanıyordur bilmiyorum tam olarak ki TS-9 a göre TS-7 yeğdir ;)
 
TS-7 kullanıyor çünkü konserlere dikkat ederseniz gitarı bağırtçağı zaman distortion vari bir ton elde ediyor. Ts-9 ile olmaz. Ayrıca analog pedal kullanmaya özen gösterdiğini sanmıyorum. Sadece kendine yakışanı giyiyor. Bir aleti sevmesi önemli.
 
amca demiş ki:
TS-7 kullanıyor çünkü konserlere dikkat ederseniz gitarı bağırtçağı zaman distortion vari bir ton elde ediyor. Ts-9 ile olmaz. Ayrıca analog pedal kullanmaya özen gösterdiğini sanmıyorum. Sadece kendine yakışanı giyiyor. Bir aleti sevmesi önemli.
Ben "Gayet de olur..." diyorum. ;)

Sevgiler...
 
abi batuhanın phaser kullandığı duyulan bir şarkı varsa söyleyebilirmisiniz dumanın. :D Nasıl birşey yada hangi ayarlarla kullanıyor tam olarak anlamak için
 
Haberin yok ölüyorum clean kısımda var, yalnızlık paylaşılmazda "bence" var, bir de Bulutsuzluk Özlemi'yle çaldıkları uçtu uçtu şarkısında Batuhan soloyu phase90'la çalıyor. Başka yerlerde de var, ufak ufak ekleme yapılmış şarkılara. Ama aklıma gelmedi şimdi :)

silent_guitar, söylenenlere inanmamak tamam da gördüğüne inanmamak çok saçma olur. Deyimin içine ettin yani :) Ayrıca senin kadar herkes duyuyor...(sonraki mesajına cevaptır.)
 
Geri
Üst