Cubase SX Yardım

Cubase SX te midi kayıt yapamıyorum?
Ses kartım CREATIVE audigy...
Device setup / VST multitrack te 3 seçenekten hangisi seçili olmalı
ASIO multimedia driver?
Creative ASIO?
ASIO directX full duplex driver?

Bu latency ne anlama geliyor ve çok olması mı iyidir az olmasımı?

Midi in activity EQ rı hiç bir şey çalmamasına rağmen sanki metronome açıkmış gibi sürekli hareket halinde bu normalmidir?

Benim yapmak istediğim creative keyboard yada herhangi bi programla bilgisayarın klavyesini kullanarak; yaptığım besteyi çalıp, cubase e kaydetmek. Sonra notalarının çıktısını almak.

Bilgisayar klavyesini kullanarak cubase de birşeyler çalmak mümkünmü?

Cubase Türkçe kullanım klavuzu varmı.)ilk cool edit kullanııyodum sonra adobe audition ki ikisi aynıdır:)
artık biraz daha prof olmanın zamanı geldiğine inanıyorum
Kaliteli kayıtlar yapmak istiyorum..
Ayrıca bilmem gereken ince ayarlar varsa anlatırsanız sevinirim
Teşekkürler...
 
Orpheus kardeşim,

Ordaki seçeneklerden en sağlamı Creative ASIO. Sana tavsiyem adamların sitesinden en son driverlarını indir en sağlıklı sonucu alırsın

Latency sesin bilgisayara girişi ile çıkışı arasındaki Bekleme. Örneğin sen klavyenin bir tuşuna bastığında latency 20ms de ise ses 20 milisaniye sonra çıkar. Az olması iyidir

Midi veriyi kaydetmek için bitane midi kanal aç. Kanala tıkladığında solda çıkan panelden in kısmındaki All midi inputs seçeneğini seçmen gerekir ( yada SB Audigy midi io cf400 (saimulated) abidik gubidik öyle şeyleri deneme yanılma yöntemiyle bul ordan

Bilgisayar klavyesinden çalma konusunda ben yardım edemiyecem
 
Cool edit pro endüstri standardı bir programdır ve cok geniş audio editing imkanı sunar ben cubase vst 3.56 kullanıyorum ama cool edittende vazgeçmedim Kx driverlarını kullanmanı tavsiye ederim eger ses kartını oyunlarda kullanmıyorsan!!!
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Kx driverlarının creative den farkı nedir?
ayrıca kx driverlarını yüklemeye çalıştım ama nedense sorun yaratıyor bilgisayar kitleniyor ve açılmıyor...
sistemim p4 2.6 1024ram SbAudigyES
hala cubase, reason programlarını çözmeye çalışıyorum eğer istediklerimi yapabilirsem kayıda giricem :) umarım bu sene içinde girerim kayıda:)
cubasede klavyeden(bilgsiyar klavyesi) kayıt yapamıyorum isteğim creative keyboard programını kullanarak bilgisary klavyesiyle çalarak kayıt yapmak ve onu notalara dökmek ama olmuyor herhalde onca bilen insandan cevap gelmediğine göre...
yada eskiden kalma bitane sanırım yamaha ydı org var arkasında kulaklık ve adaptör girişi var bunu bilgisayra bağlamam mümkünmü yani ondan midi klavye olarak yararlanabilirmiyim?
 
Orpheus demiş ki:
Kx driverlarının creative den farkı nedir?
ayrıca kx driverlarını yüklemeye çalıştım ama nedense sorun yaratıyor bilgisayar kitleniyor ve açılmıyor...
sistemim p4 2.6 1024ram SbAudigyES

Müzik kayıt programlarının çoğu Steinberg firmasının geliştirdiği bir driver teknolojisi olan ASIO ya da Windows'un yeni WDM driver formatını tanır zira o teknolojilerle sistemin karta ulaşması daha kısa zaman alır, latency düşer. Oysa ShitBastard'ların çoğu eski tip "legacy" MME driver'lar ile gelir. MME'ler ses kartının bilgisayarda yaygın basit kullanımları (oyun ya da CD çalma gibi) için yeterlidir ama müzik kayıdına geldiğinde randıman vermez. Eğer şanslıysan 200ms latency'e inebilirsin MME ile. Oysa ses kayıdında 10ms'nin üzerinde bir latency müzisyen adamı bozar. (Çünkü sesini kaydederken kendi sesini latency miktarı kadar geç duyarsın kartın çıkışından, Latency sesin girişe değmesi ile çıkışta belirmesi arasındaki zamandır).

SoundBastard'lar, özellikle eskileri ve çok ucuz herkes alsın modelleri için Creative ASIO driver yazdırmaya gerek görmediği için bazı müzisyensever gönüllü vatandaşlar işi gücü bırakıp SB için ASIO driver'lar yazmışlar, onlara da Kx driver deniyor. Gerçi Audigy'lerde şimdilerde Creative kendi ASIO'sunu koyuyor ite basa ama yine de randımanlı değil galiba. Kimisi çalışır, kimisi çalışmaz, kimisi kimisinin makinesinde çalışır da kimisinin makinesinde çalışmaz da falan da filan. Zaten dünyanın en sefil ses kartları, orayı burayı registry'i bir yığın pislikle doldurur, temizlemeye kalksan temizleyemezsin bir kartlar serisi. Sabit 48kHz sampling rate, değiştiremezsin edemezsin, illa 48kHz'de okuyacak da oradan CD standardı 44.1'e indirecek, o arada dithering esnasında kullandığın algoritmalar yeterince ileri ve kompleks değilse al sana bir ton sorun. At gitsin.

ShitBlaster kartını sat, git kendine adam gibi bir ses kartı al, Terratec DMX6 Fire veya Echo Mia filan. SB'lar müzik yapan adamı bozar, bir dirhem bal için bir çeki odun çiğnersin. Değmez.

hala cubase, reason programlarını çözmeye çalışıyorum eğer istediklerimi yapabilirsem kayıda giricem :) umarım bu sene içinde girerim kayıda:)
cubasede klavyeden(bilgsiyar klavyesi) kayıt yapamıyorum isteğim creative keyboard programını kullanarak bilgisary klavyesiyle çalarak kayıt yapmak ve onu notalara dökmek ama olmuyor herhalde onca bilen insandan cevap gelmediğine göre...
yada eskiden kalma bitane sanırım yamaha ydı org var arkasında kulaklık ve adaptör girişi var bunu bilgisayra bağlamam mümkünmü yani ondan midi klavye olarak yararlanabilirmiyim?

Eğer Yamaha klavyenin MIDI çıkışı varsa (ki vardır ;) ) onu ses kartının MIDI girişine bağla ve kullan. Bilgisayarın klavyesini kullanana kadar notaları mouse ile tık tık gir Piano Roll'a daha iyi... Rahmetli Barış Manço yapardı onu ben çocukken televizyon çekimlerinde filan, Atari 1040ST'leri kaldırıp kameranın içine sokardı tuşlarını klavye gibi kullanırmış gibi yapıp, aslında "alın da medeniyet görün develer, dünya bilgisayar kullanıyor siz hala çaka çuka Rheinmetall daktilolar karbon kağıtlarına yazadurun" demek isterdi ama sözle söyleyince olmuyor işte.

Müzik yapmaya çalışıyorsanız biraz kendinize saygınız olsun. Yapacaksanız işi adam gibi yapın, gidip adam gibi ekipmana biraz yatırım yapın.

Cubase Türkçe kullanım klavuzu varmı.
Onu da Cubase'i yazıp satan Steinberg firmasına sor: http://www.steinberg.net
 
bilgisayar klavyesini cubase ile kullanamazsin cünkü cubase ile kayit yaparken baska bir programi kullanamazsin.ama sanirim baska bir programla bi ara denedim oldu.herhalde ya cakewalk veya soundforge tu.
 
Merhabalar... Bilgisayar klavyeni kullanarak Cubase SX de kayıt yapabilirsin. Senin için Cubasis VST ile denedim, çalışıyor. Ama biraz zahmetli :). Önce http://www.midiox.com adresinden "MIDI YOKE" bölümünden işletim sistemine uygun olan sanal midi portu sürücüsünü indirip bilgisayarına bir ses kartı tanıtır gibi donanım ekleme sihirbazı sayesinde kur. Daha sonra buradan http://www.analogx.com/contents/download/audio/vpiano.htm 220kb Virtual Piano programını indir. Programın Configure bölümünden Output olarak MIDI Yoke NT 1'i seç ama dikkat et Input ile aynı olmasın. Daha sonra Cubase'nin Setup MME bölümünden Input olarak MIDI Yoke NT 1 seç. Yanlız unutma Cubase kayda girmeden önce (precount sırasında) Virtual Piano'a tıkla ki bilgisayar klavyen midi klavyesi olarak aktif hale gelsin. Çalışmalarında başarılar...
 
VST-i plugin şeklinde, sequencer altında bilgisayar klavyesini midi klavye olarak kullanmak için.

http://www.axxeom.fsnet.co.uk/trollo.htm

SS333Trollo.jpg


Yukarıda anlattıklarımı yapmaya gerek kalmıyor...
 
Çok basit bir soru... Ama kaç gündür kafayı yiyorum, beceremedim... :roll:

Cubase SX 2'de MIDI kaydı nasıl yapılır? Yeni bir midi kanal açıyorum, kayıt için seçiyorum. Klavyeden tuşlara bastığımda, ses geliyor. Enstrüman sesini değiştirdiğimde de ona göre sesler değişiyor. Ama kayıda başladığı anda, hiç ses gelmiyor ve dolayısıyla birşey kaydedemiyorum. Bütün dokümanları okudum, herşeyi yaptım, ama kayıt yok... "Ayarlarda sorun var" diyorum, kontrol ediyorum ama bir sorun yok. Zaten eğer yanlış bir ayar olsaydı, klavyeden tuşa bastığımda hiç ses gelmezdi.

Reason 2.0'da da aynı sorunu yaşıyorum.

Ama Cubase VST'de ve eski bir program olan Voyetra Digital Orchestrator Plus'ta sorunsuz kayıt yapabiliyorum.

Lütfen yardım...
 
Slm arkadaşlar yine standart bi soru winx6 ses kartı aldım ama yine gecikme sorunuyla karşı karşıyayım gitar kaydederken gecikmeyi önlersem çok mutlu olurum ne yapabilirim...
Teşekkürler...
 
Forumda zaten daha önce konuşuldu bu konu. Latency olarak aratırsan ulaşırsın istediğin bilgilere. Mesajlarında Slm ve benzeri kısaltmalar kullanmazsan iyi olur.

İyi günler.
 
Şöle sölim arkadaşlar gitar rig açıyorum gecikme gene var bunu düzeltmek istiyorum yardımlarınıza muhtacım ilginize teşekkürler...
 
Önceki mesajımda belirttiğim üzere forumun Arama kısmına Latency yazarsan çıkacak başlıklarda aradığın bilgiye ulaşabilirsin.

İyi günler.
 
merhaba,bende de şöle bi sıkıntı var kaydediyorum auido track olarak hiç bi sıkıntı yok oraya kadar fakat kaydettiğim şeyi dinleyemiyorum program hata veriyor dosyayı başka isim alıtnda kaydetmemi söylüyor halbuki ben daha kayıda isim verme aşamasında değilim yani programı kapatmıyorum yada daha işim bitmedi save etmiycem bi yardımcı olursanız sevinirim.
 
Mert bayağı eski başlık olduğu için bu başlık duruyor!
Biz kayıt programları sorular/sorunlar başlığından devam edelim oraya yazarsan sorunu soruna ben dahil bütün forum daha iyi cevap verecektir.
 
Geri
Üst