Faili Meçhul (alternative, soft rock) - İzmir

432_1146425947.jpg


2006 yılının Şubat ayında kuzen olan Emre(vokal+ritm gitar) ve Efe(elektro gitar) grup kurmaya karar verirler ve aynı okulda okudukları Yenalı(davul) bulurlar daha sonra gruba bi basçı gerekir farklı farklı kişilerle çalıştıktan sonra Ünsal(bass) grubun son elemanı olarak ekibe dahil olur.. Zaten çok yeni bi grup olan Faili Meçhul henüz repertuarını genişletmekte ve kendi parçalarına ağırlık vermektedir.. Grubun amacı forumdaki tepkilere göre geleceğine yön vermektir.. Kim bilir belki bar programı, konser, albüm vs.. yapmak, belkide grubu dağıtıp kaybolmak.. Yorumlarınızı bekliyoruz arkadaşlar.. Buna çok ihtiyacımız var..

VOKAL+RİTM GİTAR : EMRE
ELEKTRO GİTAR : EFE
DAVUL : YENAL
BASS : ÜNSAL


Grup şu an için demolarını yayınlamak amacıyla ;

http://failimechul.anatolianrock.com

adresini kullanmaktadır.. Demoları siteyi ziyaret ederek dinleyebilrsiniz...


Faili Meçhul Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde yapılan 2006 COCA-COLA SOUNDWAVE yarışmasında finale kalmıştır. Oylama 2 Haziran 2006 tarihine kadar sürecektir. Grubumuza oy vermek isteyenler organizasyonun resmi sitesi olan http://www.soundwave.com.tr adresine girip şarkımızı dinleyip genç yetenekler yarışması bölümünden grubumuza oy verebilirler... Şimdiden teşekkürler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
ÖNEMLİ AÇIKLAMA

arkadaşlar internette bir çok siteyi araştırdık ismi ararken sadece fail-i meçhul die bi grupla karşılaştık arkadaşlara mail attık fakat cevap gelmedi bizde grubun çalışmalarına son verdiğini düşünerek ismimizi belirledik.. Ayrıca ismin telif haklarıda alınmamış.. Bilgilerinize... bize uyarıda bulunan herkese ayrıca teşekkürlerimizi sunarız.. "FAİLİ MEÇHUL"
 
ya bişey diycem de hepimiz amatoruz ve telif hakkı dediginiz olay biraz abartı oluyo o zman biz girelim turkrock'a begendigimiz bi grubun adını secelim onların bole bişey aklına gelmeden telif hakkı alıp grup adlarını kullanmalarını önleyelim

biraz ayıp oluyo neyse sizin bilceginiz iş polemik yaratmak amacında diilim

saygılar başarılar
 
fail-i meçhul faaliyetlerine son vermedi, veremez, vermeyecek...
hatta eminim ki haziran'da bomba gibi dönecekler ;)
birader telif hakkı mevzusunu bayaa abartmışın :) her neyse; bu grup çok ter dökmüş bi grup, ismini kullanmanızı pek tasvip etmedim..
demişin ki internette biçok siteyi araştırdık; bu forumda 6. veye 7. sayfaya bakmamışınız... (grup elemanlarının hepsi lise son ve öss'ye çok az bi zaman kaldı, bu yüzden bu ara çok bakamıyolar forumlara)
http://www.turkrock.com/ftopic26953.html ;) ;)
 
şimdi bikere biz siteleri gezipte ismimiz şu olsunmu bu olsunmu diye gezinmedik amacımız çok ter dökmüş piyasada isim yapmış herhangi bir grubun ismini almakta değil öncelikli olarak şunu söyleyelim ki biz ismimizi belirledikten sonra araştırmalara başladık böyle bir grup varmı yokmu diye... ve bu grubun varlığından hemen haberimiz olmadı ne yazıkki.. öğrendiğimizde ise kendi grubumuz belli organizasyonlarda çoktan yeralmıştı ve bizde kendi çapımızda reklama başlamıştık..Daha sonra bu grupla temas kurmaya çalıştık.. telif olayları abartı diyen arkadaşlarda önce fail-i meçhul adlı grubun sitesindeki ziyaretçi defterine bakarlarsa kim olduğunu bilmediğimiz bi arkadaşın bu isim 8 senedir bizim adımıza kayıtlı lütfen isminizi değiştirin yoksa yasal yollara başvururuz gibisinden bir mesaj yazdığını göreceklerdir.. Bende bu mesajı gördükten sonra grubun sitesinden mail yolladım fakat geri dönmediler.. İşin daha fazla detayına inerek isim gerçekten kayıtlımı değilmi diye araştırdım ve böyle olmadığını öğrendim.. Grubun üyelerininde özel hayatlarındaki durumlarından össye hazırlandıklarından vs... haberimiz olamayacağından dolayı (ve bununla ilgili sitelerinde ve forumlarda hiçbir açıklayıcı bilgi bulunmamaktadır) bizde kendi yolumuza gittik.. internette amatör gruplarla ilgili birsürü site olduğunu düşünürsek ismin daha önceden kullanıldığını öğrenmemizinde zaman alıcağını anlamak gerek.. ayıp oluyor diyen arkadaşlar bunlarıda göz önünde bulundurup konuşurlarsa sevinirz.. amacımız hazıra konmak olsaydı emin olun daha popüler olmuş grupların isimlerini tercih ederdik.. biraz anlayış plz.. :!:
 
Öncelikle şöyle bi cevap vereyim...
O bizim ziyaretçi defterimize yazan arkadaşı ben garaj.org da araştırdım.
Arkadaş 21 yaşında.
Yani 13 yaşından beri gitar çalıo olması bırakın gitar çalmayı,
gitara daha önce başlamış grubunu 13 yaşında kurmuş olması gerekio...
Bilioruz ki bunu yapması çok kolay.
Ben de deiştiriim ilk msjımı 2004 ü 1994 yazayım.
Olay bundan ibaret.
Sizin de bize ulaşma çabanıza rastlamadım hiç.
Bize ulaşsaydınız daha güzel olurdu.Forumda aratsanız sadece en kolayından benm msn e ulaşırdıınız.
Gerçekten karmaşık bi olay...
Şöyle belirteyim biz 2004 ten beri çalıyoruz ve Ankara piyasasında FaiL-i MeÇHuL biz oluyoruz.
Biz hatta ocak ayına kadar konserlere devam ettik.Ama anadolu liseli olmamızdan kaynaklı olan öss yükü bizi sadece bir kaç aylığına inzivaya çekti.

Bana ulaşmanızı temenni ediorum...
 
ya ben telif hakkı alıp da grubu engellediniz demedin bole yapılabilir dedim sizi anlıyorum ama araştırmalarının yetersiz ve amator grup için telif hakkı konusunun abartı olcagını düşündüm

amacım sizi kötülemek hırsız muamelesi yapmak diil yanlıs anlamayın beni olabilir bole şeyler neyse başarılar
 
arkadaşlar umarım anlaşır bir yol yordam bulursunuz ama affınıza ve mizah anlayışınıza sığınarak aşağıdaki ufak diyaloğu yazıyorum..kimse darılmasın kırılmasın..amacımız tabikide biraz eğlenmek..kimseye b.k atmak yada kimse ile dalga geçmek değil.. ;) her bireye her kişiye her türlü müzisyene bizim saygımız sonsuzdur ;)...

yanlız bulduğunuz çözüm bana biraz ilginç geldi.. :D :D
şöyle bir izlenim bıraktı;
x:kardeş gel şunu kur-ban yapalım
y:eek:lmaz abi kurtarmaz..bunun piyasası bu k-urban dedik..son..beğenmiyorsan hadi başka kapıya :!:
x:hocam bunun müzik123 de satışı böyle ama kur-ban ?
y:yok kardeşim banane amerikadan yahu :x
x:... :? :cry:
y: :twisted: :twisted: :twisted: (hehehe...kazıklayacam birazdan hıyarı)
x: :roll: :idea: aha buldum :idea:
y: :? (hay allah kahretmeye emi seni..zeki i.ne)..
x: :arrow: abi o halde ben sana bi tane at-hena vereyim,üzerine de kurb-an vereyim olsun bitsin bu iş.. :p
..
...
.....
 
hehehe :) yok be ne darılması ne gücenmesi cidden bizde buna benzer bi muhabbet ettik.. şaka bi yana medusa666 başka bi çözüm yolu önerebilirmisin? insanlar için konuşmaktan başka mantıklı çözüm yolu varmı sence ??
 
Geri
Üst