Dünyada Ilk Defa Savaş Gemileri Ve Denizaltıda Çekilen Klip "ah Bir Ataş Ver" Yayında

“Ah bir ateş ver” türküsünün hazin hikâyesiyle dünyada bir ilk’e imza atıldı.

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor Oğuz Sırmalı ile gitarist Deniz Sayman birlikte “Sırmalı”yı kurarak Gençlik Rüyası isimli albümlerinin ilk klibini ülkemiz için büyük anlamı olan bir türküye çekti. “Ah Bir Ateş Ver” türküsü, 1953 yılında Dumlupınar Denizaltısında şehit olan 81 askerimiz için yakılan bir ağıt.

Klip, çekim yeri ve konusu itibariyle sadece Türkiye değil dünyada ilk olma özelliği taşıyor.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın katkıları ve üst düzey özel izinlerle Gölcük Garnizon Donanma Komutanlığı’na ait TCG Gür Denizaltısı, TCG Salih Reis Firkateyni ve Cerbe Denizaltı Anıtı’nda çekimleri yapılan klipte, İsveç Büyükelçisi ve bazı emekli generaller de rol aldı.

İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund’un duyarlılığı

Bu acı olayı bilen İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund, olaydan duyduğu acının bir ifadesi olarak klipte yer almayı istedi ve çekimler için Sırmalı ekibine büyük destek verdi. Wahlund ve emekli Türk generaller, klip için birlikte kamera karşısına geçtiler.

“Ah Bir Ateş Ver” 4 Nisan’da yayında…
Şehit olan 81 denizcimizin anısına saygı niteliğinde olan klip, henüz yayınlanmadan, çekimler sırasında yazılı ve görsel basından büyük ilgi gördü. Sırmalı Grubu klibi kazanın yıldönümü olan 4 Nisan’da yayınladı.

 
Son düzenleme:
Geri
Üst