Magilum (Doom) İstanbul

magilumpict013td.jpg

Magilum 2000 yılında kurulmuş İstanbullu bir doom grubu.Türkçe heavy metal yapan Arkun grubunun dağılmasıyla yeni bir türe yönelmeye karar veren Oğuz(vokal,gitar) ve Serhat(bass) tarafından kuruldu.Gruba daha sonra Dinçer(gitar) dahil oldu.Bateride ise grupta başından beri eski False In Truth elemanı Yiğitkan çalmakta.
Magilum, kelime olarak Sümer mitolojisinde "ölüler teknesi" anlamına gelen bir kelime.Ölen kişinin içine yerleştirilerek suya bırakıldığı teknenin adı.

İlk 4 yıllık zaman içinde diğer bazı gruplarla ortak çalışmalar,kayıtlar ve beraber yürütülen projelerin yanı sıra, grup elemanlarından Oğuz ve Serhat, Aydınlı doom grubu Dimmness Through Infinity(DTI)’de de halen çalmaktalar.Gruba 2003 yılında Canan(vokal) kısa süreliğine dahil oldu ve ayrıldı; özetle şuan grup çekirdek 4 kişilik kadrosu ve gruba en son dahil olan eleman Gülüm(back vokal,klavye) ile hayatına devam ediyor.

Grubun soundunda genel bir bakışla Katatonia,Anathema,hatta Death vb gruplardan etkilenimler taşıyan karamsar bir hava hakim.Tempoyu düşürmeden kararan depresif ama melodik bir sound,Türkçe temiz ve yer yer agresif vokaller, göreceli-anlamlı parça sözleri grubun temel altyapısını belirliyor.Gitarların oldukça melodik kullanılmasının yanı sıra grup klavye, keman ve synthleri de yer yer kullanıyor.

İlk günlerde kompleks gitar rifflerinin ve klavyenin sıkça kullanıldığı, melodik ve İngilizce brutal vokalli bir sound’la “extreme doom black” olarak belirlenen tür, daha sonraları bu uzun tanımlamadan uzaklaştı ve şimdiki daha yoğunlaşmış ve sadeleşmiş sounduna ulaştı.Grup 2006 senesine girerken radikal bir değişiklik yaparak vokallerin artık Türkçe yazılmasına karar verdi.Ancak parça yapılarında herhangi bir değişiklik olmadı.Grup her iki dildeki parçalarını da çalmakta.

İlk zamanlarında geçici bir internet sitesi hazırlayan ve istanbul içinde çeşitli konserlerde çalmaya başlayan Magilum,yerli ve yabancı çeşitli fanzine’lerden de olumlu tepkiler aldı.Kendine özgü melodik yapısı grubun ilginç tepkiler almasına neden oldu.Grup konserlerinde kendi müziklerinden oldukça farklı türlerden cover’lara da yer verdi.Ayrıca bu süre içinde Oğuz, DTI grubuyla 2003 yılında Atlantis müzik'ten çıkan “Nymph” albümünün çalışmasında vokalist olarak yer aldı ve Serhat’la beraber DTI konserlerinde de (Eskişehir) çaldılar;bu grupla Rock Market programında da yer aldılar.Aynı elemanlar yine başka grup ve projelerle, radyo ve Tv programlarına da katıldılar.

Magilum’un pilot ev kayıtları dışındaki ilk kayıdı, 2003 yılında kaydettikleri “Amatory” parçasına oldu ve aynı aylarda vokalist Oğuz,bu parçaya bir de animasyon klip hazırladı.Grubun, bu klibin de yer aldığı 3 parçadan hazırlanmış olan interaktif cd projesi, Oğuz ve Dinçer’in askerlikleri dolayısıyla ertelenmiş oldu.Grup aynı yıl diğer 2 amatör kayıt (Ancient Sea,I Would Deny) ve Amatory’den oluşan bir de mini cd-demo hazırladı ama çoğaltmadı.

2006 yılında ise grubun son halini yansıtan Yalnız Dünya ve Yolun Sonu (biri ölür her yolun sonunda) parçalarını Taşoda stüdyolarında kaydettiler.Halen yayınlanmış bir kayıtları bulunmuyor.

Magilum - Yalnız Dünya mp3 indir
http://metaltr.net/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=79

Magilum - Yolun Sonu Mp3 indir
http://metaltr.net/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=78
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
Magilum / Doom Metal
Headbangers 25 Haziran Pazar Taksim Dorock Bar Konserimiz vardır.. bekleriz

Giriş: 6 ytl ilk içki dahil
kapı açılışı 15:30
18 yaş sınırı vardır..
 
Arkadaşlar linkler çalışmıyor ... Parçalarınızı rapid yada başka bi share sitesine update ederseniz dinlemek isteriz ..

Sizleri Ankara'da da görmek isteriz ..

Başarılar Yolunuz açık olsun :metal
 
Herkese selam...

Fatex, walla bi festival falan dahil edilirsek kesinlikle gelmek isteriz Ankara'ya...

su link icin özelinize baska bi link gönderiorum...bide ordan denerseniz sevinirim ....

görüsmek üzere...
 
Magilomani linkler için Eywallah .. Parçalarınızı dinledim .. Kayıt kalitesi gerçekten iyi ... İmkanlar kullanılmış :LOL: Açıkca belirtmek isterim parçalarınızda Doom havası göremedim .. Yalnız Dünya da melodik bölümler hariç bir alternatif parça havası var .. Bayan vokal çok iyi gitmiş parçaya .. Yolun sonu adlı parçanızda da hardcore tarzı riffler var .. Tabiki şahsi görüşüm ..

Melodik kısımlar hoş olmuş parçalarda yanlız ben brütal türkçe vokaller bekliyordum dinlemedn önce .. Daha baskın klavye basslar .. Bana biraz alternatif gibi geldi parçalar ..

başarılar yolunuz açık olsun ...
 
"Yolun sonu" nu dinledim NSS'06 da... özellikle söz kısmı dilime dolandı hoş olmuş... ama şarkının geri kalan kısımları o kadar dikkat çekici olmamış ne yazık ki... en azından söz kısmının yanında sönük ve sıradan kalmış... (kızmak yok yorum yapıyorum sadece :)) ama genel olarak başarılı...

listemdesiniz... tebrikler başarılar...
 
Biri ölür her yolun sonunda...

Magilum'un promo pack olarak hazırladığı Cd bu adı taşıyor...

Toplam 5 parçanın ve grupla ilgili bilgilerin, resimlerin bulunduğu interaktif menüye sahip cd'de "Ölümümden kimse sorumlu değil" videosundan kısa bir sample da bulunuyor.

Bu sample ile albüm icin sansimizi zorlamayi düsünmekteyiz.

grubumuzla ilgili detayli bilgi ve yeni demolari dinlemek isterseniz;

www.magilum.com

desteginizi beklioruz
 
tebrik ederim sitenizi inceledim cidden güzel bir içeriği war ben de bir anathema fan ı olarak doom sever bir kişilikim besteleri de beğendim yolunuz açık olsun..başarılarınızı sürdürmeniz dileğiyle..(bu arada şarkıların hikaye olayı çok güzel olmuş cidden sevdim sizi ya :) ) ankarada olmasam konserinizi kaçırmazdım heralde..
 
28 Ocak PAZAR Magilum Dorock Bar'da Canli performans Giriş ücretsiz bekleriz.

Kapı açılış : 16:00 17:00 gibi konser başlar.
 
Geri
Üst