5-6 Bin TL Civarında IEM önerisi

• Konuyu açan Konuyu açan ege_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhaba herkese, geçmişte oyun için kullandığım kulaklığımı şu an gitar çalarken ses kartına bağlıyorum. Yavaş yavaş ömrünü doldurmaya başlıyor. Onun için hem gitar çalarken kullanmak hem de kayıt aldıktan sonra mix yaparken kullanmak için bir iem arıyorum. Müzik dinlerken normalde AirPods kullanıyorum duruma göre bazen iem leri de kullanırım. Bütçem 5-6 bin lira civarı. Çok iyi bir fırsat olmadıkça bütçeyi aşmak istemiyorum. Beklentim enstrümanları olduğu gibi duyabilmek. Herhangi bir yönünün öne çıkmasını istemiyorum bana kaydı tüm çıplaklığıyla versin yeter. Önerileriniz neler? Şimdiden teşekkürler.

Enstrümanı olduğu gibi duyabilmek IEM için mümkün mü bilmiyorum, hepsinin kendi EQ curve'si var. Truthear Hexa kullanıyorum, yaklaşık iki sene oldu. İş yapıyor ama ses kanalı temizliğini aksatmamak gerekiyor, ses çıkışını sağlayan ufak kanallar zamanla tıkanıyor.

Chi-fi'den çıkın arkadaşlar. Sennheiser IE100 Pro işini görecektir bence. Sesçibaba'da var. (IE200, 600 ve 900 hi-fi sınıfı kulaklıklar aynı seri değil.)
Bir sürü farklı model KZ kullandım, Truthear denedim. KZ'lerde en memnun olduğum model KZ ZS10 Pro modeliydi 3-4 yıl aktif olarak kullandım. Gitar çalarken de dışarda müzik dinlerken de sahnede de kullandım ama tavsiye etmiyorum. Chi-fi kulaklıkların birden çok sürücüsü olması yanıltmasın. Ne olursa olsun ilk dinlediğinizde gereğinden fazla tiz gelecek her marka her model.

Chi-fi'den çıkın arkadaşlar. Sennheiser IE100 Pro işini görecektir bence. Sesçibaba'da var. (IE200, 600 ve 900 hi-fi sınıfı kulaklıklar aynı seri değil.)
Bir sürü farklı model KZ kullandım, Truthear denedim. KZ'lerde en memnun olduğum model KZ ZS10 Pro modeliydi 3-4 yıl aktif olarak kullandım. Gitar çalarken de dışarda müzik dinlerken de sahnede de kullandım ama tavsiye etmiyorum. Chi-fi kulaklıkların birden çok sürücüsü olması yanıltmasın. Ne olursa olsun ilk dinlediğinizde gereğinden fazla tiz gelecek her marka her model.
Enstrümanı olduğu gibi duyabilmek IEM için mümkün mü bilmiyorum, hepsinin kendi EQ curve'si var. Truthear Hexa kullanıyorum, yaklaşık iki sene oldu. İş yapıyor ama ses kanalı temizliğini aksatmamak gerekiyor, ses çıkışını sağlayan ufak kanallar zamanla tıkanıyor.
Bulabilirsen Truthear x Crinacle Zero Red, bulamazsan Linsoul 7Hz x Crinacle Zero: 2
Öneriler için teşekkür ederim. Kusura bakmayın biraz geç dönebildim. Ben de çok çin malı alma taraftarı değilim, incelemelere göre de sennheiser gayet güzel görünüyor. Eğer bir değişiklik olmazsa onu alacağım gibi görünüyor.

Bir de bu benim ilk iem im olacak. Acaba kulağıma uymama veya tam oturmama gibi bir durum olur mu? Bir de galiba sennheiser kulaklıklarla kablonun bağlandığı kısımda özel bir konnektör kullaniyormuş. Daha uzun bir kablo bulmam veya yeni bir kablo temin etmem gerektiği zaman bana çok sıkıntı çıkartır mı? Olma ihtimali çok düşük büyük ihtimalle ama merak ettim yine de.

Geri