Öneriniz için teşekkür ederim. Sizce KH-602 mi yoksa ibanez rg 2550 mi daha iyi olur? İbanez 6.000, kh 7500’e satılıyor.Charvel San Dimas’lara bakabilirsin. Eski modelleri o civarda olması lazım. Seymour Duncan manyetikli FR modelleri var.
Işçiliği, ağaç kalitesi fiyatına göre çok yüksektir. Ancak sap profili herkese hitap etmeyebiliyor. Kesinlikle denemeden almayın. Büyük pişmanlıklar yaşayabilirsiniz.Öneriniz için teşekkür ederim. Sizce KH-602 mi yoksa ibanez rg 2550 mi daha iyi olur? İbanez 6.000, kh 7500’e satılıyor.
Sadece İbanezi deneyebilme şansım var. Kh-602 ankarada. Bu yazıda hangi gitardan bahsediyordunuz?Işçiliği, ağaç kalitesi fiyatına göre çok yüksektir. Ancak sap profili herkese hitap etmeyebiliyor. Kesinlikle denemeden almayın. Büyük pişmanlıklar yaşayabilirsiniz.
Tüm ibanez gitarlardan bahsediyorum. Saber serisi dışında sap kalınlığı diğer gitarlardan epey ince olduğu için bazılarını rahatsız edebiliyor. Bulunduğunuz yerde bir schecter ile ibanez'i kıyaslayabilme şansınız olursa dediğimi anlarsınız.Sadece İbanezi deneyebilme şansım var. Kh-602 ankarada. Bu yazıda hangi gitardan bahsediyordunuz?
Anladım teşekkür ederim. Kırklareli’de yaşıyorum keşke gitar deneme imkanım olsa 🙁 Burada 1 tane bile müzik mağazası yok maalesef.Tüm ibanez gitarlardan bahsediyorum. Saber serisi dışında sap kalınlığı diğer gitarlardan epey ince olduğu için bazılarını rahatsız edebiliyor. Bulunduğunuz yerde bir schecter ile ibanez'i kıyaslayabilme şansınız olursa dediğimi anlarsınız.
Bir gününüzü ayırıp Ankara'da dore müzik, Zuhal müzik mağazalarına gidin derim. Hatta anlamıyorum diyorsanız forumdan yardımcı olması için birileriyle de iletişime geçebilirsiniz. @blackfriday666 Tolga abi müsait midir bilemiyorum ama bir konuşup yardım alabilirsiniz.Anladım teşekkür ederim. Kırklareli’de yaşıyorum keşke gitar deneme imkanım olsa 🙁 Burada 1 tane bile müzik mağazası yok maalesef.
Yardımınız için teşekkür ederim. HSH'lerde gitarı çalarken penanın orta manyetiğe çarpması gibi bir sorun olur mu ? Bir kaç yerde insanlar öyle diyordu HSH hiç kullanmadığım için merak ettimBir gününüzü ayırıp Ankara'da dore müzik, Zuhal müzik mağazalarına gidin derim. Hatta anlamıyorum diyorsanız forumdan yardımcı olması için birileriyle de iletişime geçebilirsiniz. @blackfriday666 Tolga abi müsait midir bilemiyorum ama bir konuşup yardım alabilirsiniz.
Ortadaki single’i dibe indirerek kullanan gördüm birkaç kişi. Strat çalan biri olarak rahatsız etmiyor penanın çarpması ki öyle hep olan bir olay değil.Yardımınız için teşekkür ederim. HSH'lerde gitarı çalarken penanın orta manyetiğe çarpması gibi bir sorun olur mu ? Bir kaç yerde insanlar öyle diyordu HSH hiç kullanmadığım için merak ettim
Hocam yardımın için çok teşekkür ederim iyi günler 🙂Ortadaki single’i dibe indirerek kullanan gördüm birkaç kişi. Strat çalan biri olarak rahatsız etmiyor penanın çarpması ki öyle hep olan bir olay değil.
Açıkçası hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım. Belki action çok düşürülüp manyetikler yükseltilse olabilir ancak o zaman da teller manyetiğe yapışacağı için çalınamaz. Parmakları zayıf (düşük action sever) arkadaşların başına gelmiş olabilir ama ben zamanında parmaklarımı işkence ederek yüksek action ayarlı perdesiz gitarla çalışıyordum. (fretleri ben sökmüştüm.) Bundan ötürü artık 4,5 mm action bana yüksek bile gelmiyor.Yardımınız için teşekkür ederim. HSH'lerde gitarı çalarken penanın orta manyetiğe çarpması gibi bir sorun olur mu ? Bir kaç yerde insanlar öyle diyordu HSH hiç kullanmadığım için merak ettim
Çok teşekkürler tekrardan yardımınız için. Bu hafta bir sıkıntı olmaz ise alacağım İbanez'i 🙂Açıkçası hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım. Belki action çok düşürülüp manyetikler yükseltilse olabilir ancak o zaman da teller manyetiğe yapışacağı için çalınamaz. Parmakları zayıf (düşük action sever) arkadaşların başına gelmiş olabilir ama ben zamanında parmaklarımı işkence ederek yüksek action ayarlı perdesiz gitarla çalışıyordum. (fretleri ben sökmüştüm.) Bundan ötürü artık 4,5 mm action bana yüksek bile gelmiyor.
Rica ederim. Hangi modele karar verdiyseniz alırken sonradan başınızın ağrımaması için saddle durumuna, fretlere (pek anlaşılacak bir durum değil gerçi), özellikle üst eşiğin bağlantı vidalarının olduğu yerlere bakın. Bu arada amfi için belli bir bütçeniz var mı? Ses kartı mı kullanacaksınız? Aynı başlıkta tüm sorularınıza yardımcı olmaya çalışalım sonradan tekrar tekrar başlık açmak zorunda kalmayın.Çok teşekkürler tekrardan yardımınız için. Bu hafta bir sıkıntı olmaz ise alacağım İbanez'i 🙂
Olabilir ama;Yardımınız için teşekkür ederim. HSH'lerde gitarı çalarken penanın orta manyetiğe çarpması gibi bir sorun olur mu ? Bir kaç yerde insanlar öyle diyordu HSH hiç kullanmadığım için merak ettim
Amfi alacağım. Amfiye 3.500-4.000 arası vermeyi düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum. 🙂Rica ederim. Hangi modele karar verdiyseniz alırken sonradan başınızın ağrımaması için saddle durumuna, fretlere (pek anlaşılacak bir durum değil gerçi), özellikle üst eşiğin bağlantı vidalarının olduğu yerlere bakın. Bu arada amfi için belli bir bütçeniz var mı? Ses kartı mı kullanacaksınız? Aynı başlıkta tüm sorularınıza yardımcı olmaya çalışalım sonradan tekrar tekrar başlık açmak zorunda kalmayın.
Anladım. Ben bir yerde görmüştüm o single manyetiğe pena değmesi olayını. Kafamdaki soru işaretlerini giderdiğiniz için teşekkürler 🙂Olabilir ama;
1- bu gitar kararında dikkate alınacak bir şey değil ... araba alırken vites kolunun üstündeki logo'ya parmağım sürterse başka araba alayım demek gibi
2- çok takılıyorsa el ve çalım pozisyonun yanlış demektir.
HSH, 60-70 yıllık ve yüzlerce modelde olan bir tasarım, bu kadar sorun olsa zaman içinde değişirdi.