Aslında ilki daha yakın ve tahminimce herşey komple açıkken kayıt edilmiş, bende de olduğu için oradan biliyorum. 2. videoda biraz daha tizler törpülenmiş, abi tona özenmiş.
Güle güle kullan şimdiden.

Zaten potansların keşif sebebi single-coil.

1 gitarımda humbuckerın ton potansını iptal etmişliğim vardır, çünkü ton potansının tonu boğduğunu düşünüyorum. Yalnız single coil kullanımında ton potansları kesinlikle logaritmik olmalı, yoksa 2-3 birime kadar etkisiz kalır, amacına ulaşmaz.
İlk mesajda da belirttiğim gibi şaşırmanı anlıyorum ama şu an duyduğun ton oldukça geniş bir spektrumunda kompresyonsuz bir ton. Single-coil tonu her zaman daha doğaldır. Ben olsam custom69 tercih ederim, 57-62'de orta manyetik ters sarım olmadığı için 2. ve 4. pozisyonda gürültü gitmiyor ama birçok kişi bunun da tonu daha doğal yaptığını söylüyor. Yalnız manyetik yüksekliklerine dikkat et. Çok alçaksa çok cılız kalabilir.
Bu arada tize tiz deme, Fender USA Telecaster, sap manyetik tonunu duyana kadar. 1500 doları buna mı verdik demen olasıdır. Ben ki single-coil severim, ilk denememde bu ne dedim. Stratx5 filan ama nasıl kullanılıcağını öğrendiğinde tüm dünyan değişiyor. Özellikle drive tele-sap tonuna benzer tonu yakaladığım başka bir gitar olmadı. Örneğin sen de ton potansı hafifçe kapalıyken overdrive deneyebilirsin. Oran tuttuğu zaman, o tonu hiçbir humbuckerdan almanın imkanı dahi yok. Bol bol 2 ve 4 pozisyonları dene derim, çünkü stratın en büyük olayı o. Karıştırdıkça single-coil'in ne kadar farklı yerlere gittiğine şaşırman olasıdır.