Hırsızlığa Karşı Tedbir Alabilmek Için Ne Yapmalıyız?

Fakat, "Bu forumda bir hırsız çetesi olduğundan şüpheleniyorum" diyerek o muhtemel hırsız çetesinin gözüne soka soka "N'apabiliriz?" tarzında bir başlık açmak biraz tezat kaçıyor kanımca. "Bakın ey hırsızlar! Biz böyle önlemler alıyoruz, haberiniz olsun." demekten farksız oluyor. Böyle olunca da herifler sizin burada sunduğunuz önlemlere karşı önlem geliştirecek yani. Kast ettiğim şey bu.
Evet aynen öyle demek oluyor. Nasıl ki "Bu yolda radarla hız kontrolü yapılmaktadır." "Bu site 24 saat güvenlik kamerasıyla gözlemlenmektedir." vb. deniyor ve insanlar uyarılıyorsa, nasıl ki evinize 2-3 kilitli çelik kapı takıyor ve hırsıza mesaj veriyorsanız buradan da bu forum sakinlerinin uyumadığını ve tedbirlerini onların elini kolunu bağlayacak şekilde alma iradesine sahip olduklarını göstermekte ben hiçbir sakınca görmüyorum.
Bunları yazdığımızda sadece hırsızları değil forumdaki evine hırsız girmemiş kişileri de uyarmış oluyoruz, ve bilgilendiriyoruz.
 
22-interesting-facts-about-different-dog-breeds-527f670580520.jpg
 
Aslında en güzeli düz kapı taktırmak. Çelik kapı+süper kilit sistemi olunca "acaba burada ne var " tarzında merak uyanıyor insanlarda. :) Düz kapı biraz da "bekar evi, öğrenci evi" havası verip "lan bu evde birşey yoktur çalınacak.. " fikri oluşturabiliyor hırsızlarda. Takipli, donanımlı çakma ocean's ekibi ise tabi ki işe yaramaz o ayrı. Bir de tabi ki sadece satılık olan şeylerin fotolarını çekmek en önemlilerinden biri. Ayrıca basit alarm önemleri çaydırıcı olabilir ya da kapı grişini görecek gizli kameralar vs..

Köpek konusu ise risk, ekipmanım için beslediğim hayvanı riske atamam doğrusu, dolaptaki eti-milka çikolatasını bile çalmaya gelmiş adam elinde delici-kesici alet bulundurabilir ya da silah-havalı tabanca vs..
 
Son düzenleme:
Köpeği evden çıkarken amfinize gitarınıza zincirlemeyeceksiniz tabiki. Herkes normalde nasıl köpek besliyosa o şekilde besleyin. Evinde köpek besleyen milyonalarca kişi var, hepsi köpeğini riske mi atıyor? Normal evinde besliyor, sizde besleyin... Hem barınaktan bir can kurtarmış olursunuz, hem insanla alakasız komple farklı bi ırktan olan bir canlının sizi ne kadar sevdiğini, size ne kadar düşkün olduğunu dünya gözüyle görüp hissedersiniz (ki bu duyguyu hissettmeden ölmenizi tavsiye etmem) hemde eğer ihtiyacınız varsa ilgilenip eğitimini verirseniz sizide, malınızıda, evinizide korur. Köpek beslemek dünyanın en güzel şeyi.

Geçen sene gündüz vakti bizim kapıyı zorladılar, bizimki içerden havlayınca kaçmış gitmişler. Çok büyük ihtimalle aynı şerefsizler çok değil 1 hafta sonra 2 alt kattaki komşumuza girdiler. Bu hayvanoğlu hayvanların taktiği buymuş zaten. Bir apatmana giriyorlar, bi kere girdiler bi daha gelemezler derken aynı apartmana bikaç gün sonra tekrar giriyorlar. O yüzden komşunuza falan bile girse sakın bi daha gelemezler demeyin...
 
Evimde kimse yokken böyle bir hayvanı bırakıp gidiyorsam riske atmış oluyorum. Hırsız köpek filan dinlemiyor ne yazık ki. Tabi ki evimizde hayvan besleyelim ama demek istediğim, bunun hırsızlığa karşı bir önlem olmayışı.. Ev müstakilse filan, köpeğin dikkatini çekmek için zehirli et atıp hayvanı etkisiz hale getirenler var. Haberlerde okuyoruz.. Mesela yukarıdaki gibi 45.000 tl'lık zarar verecek birisi bunu da düşünür herhalde.
 
Hırsızlığın önüne nasıl geçeceksin?
Bir insanın kanı bozuk olunca 40 düvel gelse yinede başedemezsin.
Emek hırsızları.Ne bu dünyada ne öbür dünyada gün yüzü yoktur onlara.
Müzisyenın ekipmanını çalmak,anne kucagındakı bebegı çalmak kadar günahtır diyor içimdeki ses.
Bitanesini yakalamıstım ağzını burnunu kırmıstım sonra malzeme taşımında yanıma görevli yaptım.2 ay bedava çalıştırdım millete ibret örnek olmustu.
Yapılacak en dogru hareket budur.
 
Hırsızlığın önüne nasıl geçeceksin?
Bir insanın kanı bozuk olunca 40 düvel gelse yinede başedemezsin.
Emek hırsızları.Ne bu dünyada ne öbür dünyada gün yüzü yoktur onlara.
Müzisyenın ekipmanını çalmak,anne kucagındakı bebegı çalmak kadar günahtır diyor içimdeki ses.
Bitanesini yakalamıstım ağzını burnunu kırmıstım sonra malzeme taşımında yanıma görevli yaptım.2 ay bedava çalıştırdım millete ibret örnek olmustu.
Yapılacak en dogru hareket budur.
Krediyle falan 6 senemi aldı bu aletleri almak için. Ama bir gecede gitti hepsi maalesef. Hala ödüyorum kredilerini
 
Eğer eve giren adam psikopatsa, sanada zarar verir, eşinede zarar verir, çocuğunada zarar verir, köpek varsa köpeğinede verir, muahbbet kuşu varsa onu bile öldürebilir...

Riske atmakla ne alakası var hala çözemedim.. Ben eşimi veya çocuğumu evde bırakıp çıkınca, eşimi çocuğumu hırsıza karşı riske mi atmış oluyorum??? Çünkü hırsız elinde kesici delici aletle girse ikisinede zarar verir... E napcaz şimdi, evden ailecek çıkıp ailecek girmek mi lazım?

Yada evini villasını çiftliğini korusun diye senelerce profesyonel kişilerce eğitilip sertifika falan alan köpeği, sahibi riske atmamak için evden çıkıp bakkala giderken bile yanında mı götürecek? Niye senelerce alan koruma eğitimi aldı o zaman bu köpek? Saçma değil mi?
 
Son düzenleme:
Adam gibi güvenlik şirketi olan bir sitede oturmak gerekiyor öncelikle. Sen o adamların parasını veriyosun, onlar senin malına sahip çıkmıyor. Gecenin birinde 45.000 liralık aletlerin gidiyor, dolapta ki ete kadar çalmış kahpenin çocukları. Ve güvenlik "biz napalım olmuşsa olmuş" diyo maalesef. Hayvan gibi kapıyı kırmışlar adamlar. Kalenin en kaliteli çelik kapısı, anahtar bile çıkaramadım ona. Çilingir bile şaşırdı abi bunu hangi insan evladı kırdı diye. Apple cihazlarında herzaman iCloud ve Find my iPhone açık kalmasi lazım ben laptopumu öyle buldum. Açık adres vermeyin, lokasyon göndermeyin. Sahibinden.com gibi sitelerde böyle özellikler var ve ben inanıyorum ki bunu müzikten anlayan bi kişi yaptı. Valenciayı herkes bilir iğrenç bi klasik gitar. Ben bunu hardcasein içine koydum. Adam hardcasei almış gitarı bırakmış şaka gibi. Dikkatli olun benim başıma geldi sizin başınıza gelmesin
Okudum dostum çok geçmiş olsun tekrar.
 
Okudum dostum çok geçmiş olsun tekrar.
Senin yerinde olsaydım gebertirdim şerefsizi. İyi dayandın yine sen. Kendim bu gitarı gerçekten Amerikana yakın olsun diye almadım. Gerçek bi Meksikaydı bu. Ondan daha üst gitarlarım var stüdyoda fakat bu bambaşka bişeydi.TR de fazla yok bu aletten. Sahip olduğum en iyi Mex Strat gerçekten çok güzel bi gitardı. Herkes satma derdi. Cumartesi günü Fatih abide dedi satma diye. Ertesi gece çalındı maalesef.
 
Geri
Üst