dogville

G

genetikhata

filmi bugün izledim. yarın yine izlicem. sembolleri,bilinçaltı göndermeleri ve absürdlüğü mükemmel şekilde birleştirmiş bir film. kişi-kişi, kişi-toplum ilişkilerini(tabi ki bunlarla sınırlı değil) anlatmanın cok güzel bir örneği.
 
Film zaten iyi. Yönetmen konusunda ne söylesek az. çok başarılı. Lars Von Trier bunu hep yapıyo. Dogma akımının öncülerinden kabul edilen bu adamın diğer filmlerinide izlemişsinizdir. Karanlıkta dans ve gerizekalılar. o ikiside çok iyidi. Adam açık açık meydan okuyo hollywood a. senin teknolojin olmadan da senden çok daha iyi filmler çekebilirim. Hemde sanat adına. Toplumsal -gerçekçi sinemanın mimarlarından. Son yapıtı Dogville izleyin derim
 
von trier e dicek lafımız yok da dogville bayıyo adamı bi süre sonra (en azından beni) izlerken yeter artık ulen bitsin dediğim filmler kanımca başarasızdır
karanlıkta dansı geçemediği kesindir...

bu kadar...
 
ben dün izledim.. izlemeye çalıştım daha dogrusu.. 1 prologue ve 9 chapter'dan oluşuyor film.. 4. chapter'a kadar bekleyebildim. başaramadım bitirmeyi.. neyse..
 
farketmek istemediğim şeyleri farketmemi sağladı..insanın biliçaltına istemediğin bir şekilde yerleşiyor.2kez izledim ve çok etkileyiciydi.
 
mekan açısından tiyatroyu andıran enteresan bir filmdi.özellikle sonu çok etkileyici bitiyor.insan filmin sonunda dumura uğruyor.eee nede olsa sanat eserlerinin sonu iyise kendisi de iy olarak görülüyor.ama bu film özellikle mekan açısından farklı.
 
yeni filmin adı manderlay yeni izledim.ilk film daha vurucuydu.ama bu filmde özellikle eski geleneklerle sevişen bi kadın ve erkek beni çok etkiledi.sesler özellikle.hala unutamıyorum.vahşetti ya.ama üçüncüde nicole tekrar oynayacak.sabırsızlıkla bekliyorum
 
Dogville, şimdi genel olarak düşündüğümde,
1-) Annemin şu lafını hatırlatmıştı bana: Allah rızası diye başladığın iş, bir süre sonra vazifen olur.
2-) "Kibir" aslında nedir? Sadece aklımıza ilk gelen anlamında mıdır?

Manderlay ise daha çok bilinen, defalarca filmlere konu olmuş bir olayı almış: Kölelik. Belki de bu yüzden Dogville kadar etkileyici gelmedi bana. Ama yine de filmi diğer "kölelik" filmlerinden ayıran konunun ele alınış şekli olmuş.
1-) Köleliğin başlangıcı belli, peki ya neden ve nasıl bu kadar uzun bir süre devam edebildi?
2-) Kendi kendini yönetmek, kendi insanını yönetmek yeteneği doğuştan gelmez. Öğretilir. Ve kolaylıkla bir kaç nesilde unutturulabilir.
3-) Eğer, yönetimi bilmiyorsan, kontrolü bilen birinin ellerine bırakmak, öğrenmekten daha kolaydır.
4-) Zaten kölelik müessesesi bu değil midir özünde?
 
izlediğim en sıkıcı filmlerden biriydi sinema yerine tiyotrada oynatılsa daha iyi olurdu izlerken çok sıkıldım tek çekilir yanı Nicole Kidman'dı diyebilirim...
 
hayatımın filmiydi.bir çok kişiye sıkıcı gelmiş ama şaheserleri izlemek kolay değildir zaten.kesinlikle alınması gereken bir çok mesaj var.kesinlikle izlenilmesi gereken bir filmdi.
 
ben finaline bayıldım filmin. ama sonuna gelene kadar nicole kidman'ın çektiklerinden dolayı içim daraldı. bir de tiyatro sahnesi şeklinde olması orjinal bir fikir ama bir süre sonra daha gerçek mekan görüntüleri istiyor insan. yine de genel anlamda iyi bir filmdi.
 
filmin ilk 10 dakikasına katlanabilirseniz izlediğinize hiç pişman olmazsınız. Nicole Kidman'ın ne kadar iyi bir oyuncu olduğu bu filmde anlaşılıyor. Dogville, manderley, washington lars von trierIn üçlemesi olarak manderleyide izledim ancak dogville kadar başarılı değil. Şiddetle tavsiye ediyorum.
 
Filmin ırkçılıktan çok insanların ne kadar iki yüzlü olabileceklerini anlatmaya çalıştığını düşünüyorum.Uzun zaman önce izlemiştim.Aklımda kalanlardan biri de Nicole Kidman'ın oyunculuğudur.Manderlay'de Grace rolünü oynayan bayanı o kadar beğenmemiştim.Filmde Lars von tier'ın etkisi barizdir bana göre,İskandinavlara özgü bir mesafeli olma durumu vardır ki kendimi filme tamamen adapte olmuş hissedemedim.Soluk renkler hakimdir.
 
Geri
Üst