Ibanez Ar300-Bs

metal yapmak için super58 manyetiklerin değiştirilmesi gerekibilir..

ibanezin double cutawaylı Les Paul uyarlaması denebilir bu gitar için..super 58 manyetikler de ibanezin ürettiği en iyi manyetiklerdir..ve şu an piyasadaki en pahalı ibanezlerden biri olam john scofield modelinde de kullanılıyo..caz blues çalıyosan stok manyetikleriyle fazlasıyla tatminkar bi "solid body" ama dediğim gibi daha sert bi şeyler yapmayı planlıyosan biraz modifikasyona gitmen gerekebilir..gövde maun,diğer Les Paul kasalar gibi,yani sustain konusunda da iyidir..

Berkant Abi görmedi başlığı galiba :D ben sadece bi kaç kez elime aldım bu gitardan,kısa süreli denemen sonrası böyle yorum yapabiliyorum,uzun zaman kullanan birisi daha detaylı bilgi verecektir..
 
metal yapmak için super58 manyetiklerin değiştirilmesi gerekibilir..

gerekmiyor. daha doğrusu hangi aletle kullandığına bağlı. mesela kendi yaptığım lambalı amfimle pek fazla distorsiyon vermiyorlar çünkü üzerinde sadece crunch kanalı var. line6 pod'a bağlıyorsun istediğin kadar distorsiyon veriyor super58'le bile.
 
gerçi o da doğru..

sağlam bi distortion pedalı ya da processörle iyi distortiontonları verebilir,çok detaylı bi bilgim yok ama emg tadı vermez gene de :D
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
emg takacak kadar sertbişiLer yapacagımı sanmıyorum vine abi seninlede konusuyoruz iste eric clapton hastasıyım biliyorsun..
 
selam, birol teşekkür ederim bu arada, başlığı görmekte geciktiğim için kusura bakmayın, aslında gitar hakkında baya yazmışsınız ama ben de 1-2 teknik ayrıntıyı aktarayım tam olsun:

gövde: maun (mahogany) üzeri akçaağaç (maple) kaplama
sap: 3 parça maun, gövdeye yapıştırma, tuşe pelesenk (rosewood), 22 medium fret ve çok güzel sedefleri var

üst eşik genişliği: 43 mm
sap kalınlığı: 1. frette 20 mm., 12. frette 22 mm.
tel boyu 628 mm.
komple maun olduğu için biraz ağır bir alet ama tonlar ve sustain müthiş, tonlar derken, gibson'lara özgü koyu ve tok bir tondan bahsediyorum, öyle cangır cungur parlak tonlar beklemeyin, prosesörle falan parlatabilirsiniz ama o yumuşaklık ve tokluk hep hissedilecektir, ibanez rg, s serisi ya da jackson'larınki gibi kağıt klavye sevdalısıysanız bu gitar size kalın gelebilir :D, alıştınız mı çok rahat ama arada bariz fark var yani, tam bir blues, rock ve caz gitarıdır, ama hakikaten prosesör ve pedal takviyesi yada uygun bir amfiyle gümbür gümbür metal de yapılabilir, kimse de sormaz niye bu gitarda emg falan yok diye, benim çok sevdiğim bir dizayndır ama her yola gelebilecek bir gitar arayışım sürdüğü için elden çıkarmak istiyorum, tremolosuz olmuyor maalesef, sg'lerde olduğu gibi alt perdelere ulaşım çok kolay, aksamı çok kaliteli, manyetikleri dünyaca ünlü güzel bir gitar, 70li yılların sonlarında üretilmeye başlandı, o zamanlarda üretilmiş çok güzel örnekleri var, hatta semi-hollow'ları da var ki hastasıyım, bulsam atlayacam üzerine :) yardımcı olabildiğimi umuyorum, başka soru varsa buyrun...

AR300_BS_1M_03.jpg


35.jpg
 
hocam senin o ibanez ilanı tarih olmuş ya aslında biraz daha sabredip gibson alma fikri de oluştu aklımda yani ona göre 3 ayda gibson alabilirm ama bu gitarda yabana atılır cinsten değil sanıyorum..
 
epiphonelarla falan karşılaştırılmaması gereken bir gitar hele hele eski japonlarından bulursanız kaçırmayın derim bunun bir üst seviyesi (kore için konusuyorum) gibson zaten japon bulursanız koleksiyonere bile satarsınız. Epi falan yerine gözünüz kapalı alın derim.

ilan yenilendi bu arada :)
 
Doomed demiş ki:
şimdi bana bir custom gibsonun bu gitardan daha iyi olabileceğini mi söylüyorsun?

muhabbetin gidişatından anladığım kadarıyla, senin bu cümlede demek istediğin aslında "şimdi bana bu gitarın bir custom gibson'dan daha iyi olabileceğini mi söylüyorsun" anlamına gelmeli, bilmiyorum belki de ben yanlış anladım?

şahsi kanaatim, bu gitarın custom gibson, ya da standart bir gibson'la bile karşılaştırılmaması gerektiği yönünde, dikkat edin, "karşılaştırılamaz" demiyorum, standart ya da custom herneyse bir gibson alacak bütçeyi gözden çıkarmışsan zaten olay bitmiştir, bu gitarı düşünmezsin bile, işin içine marka-trend-efsane-koleksiyon vs. faktörler girdiğinde işin rengi değişir, ama kendi kategorisinde fiyat-kalite-performans dengesinin gerçekten erişilmez seviyelerde olduğunu söyleyebilirim, çok epiphone gördüm, çok kore yapımı gitar gördüm, ama kabul etmek lazım artık koreliler bu işi öğrendi :) , benim gitarı da, Ozzfish'in gitarını da (ki o gitarı almayı aklımdan geçirmiştim önceden) gözün kapalı alabilirsin, ama tabii ki eline alıp çalmadan, sesini duyup hissiyatını anlamadan biz ne kadar konuşalım boş, son olarak da provokatif yönümü ortaya koymak adına derim ki, "ne gitaristler gördüm ellerinden custom gitarlar ama çaldıkları bi s..me derman değil, ne gitaristler gördüm öyle şeyler çaldılar ki elindeki gitar mı değil mi sormak aklıma gelmedi, kafiyeyi uyduramadım, hoşgörünüz, görüşmek üzere :twisted:
 
zira o söz de hoşuma gitti aklımda da şu fikir var şuan elimde olan jackson dx10dfs'm ile kasacam kasacam ondan sonra fakat şimdi dinky i bırakıp şekli şemali sap kalınlığı farklı bir gitar alıorsun o da aklımı karıştırmıyor değil..
 
Geri
Üst