Whisky

Türk olmasından gurur duyduğum bir rock grubu Whisky. 1980 yılında Kamil Özaydın tarafından kuruldu. Daha sonraları Kamil'in vefatı ile bir çalkalanma yaşadıktan sonra yılmayarak Serdar Çokuslu önderliğinde yollarına devam ettiler.

Babaanne(1986) : İlk albümleri, efsane Babaanne şarkısını içerir.

Ateş Suyu(1993) : Bence çok sağlam olan ikinci albümleri. Yanlız burda onlara kızdığım bir nokta var. Söz ve besteler çok kaliteli ve mükemmel olmasına karşın kayıt oldukça kötü. Ayriyetten Alpay Şalt gibi yetenekli ve sağlam bir davulcunun neden kayıtta gerçek davul kullanmadığını anlamış değilim. Ama yinede bir bildikleri vardır diye düşünüyorum, belkide teknik yetersizlikler, kim bilir.

Binnaz, Cumartesi, Cadı ve Sen Bana Baharla Geldin (akustik) gibi güzel şarkılarını içeriyor. Gerçi diğer parçalarda en az bunlar kadar iyi.

Güneşin Tahtı (1996) : Baya kaliteli bir kayıt, sağlam besteler, ayrıca Alpayın davuldaki yüksek performansı, kısaca satın alınması farz bir albüm.

Yabancılar,Mavi, Oysa, O yıllar gibi harika parçalar içeriyor. Yak Bizi klibide bir sezon tvlerde oynamıştı sürekli. Bu arada Ayna adlı parçasınıda sürekli Rock Markette izlerdik. Kesinlikle müthiş bir parça ama Güneşin Tahti albümünde bu şarkının girişini ve formatını biraz değiştirmişler. Bu beni oldukça üzdü.

Dünyanın Kapısı (1998) : Benim bildiğim son albümü. Bu albümde eski şarkılarının Unplugged vari versiyonları karşımıza çıkar. Mesela Cadı şarkısının. Buda arşive katılması gerekli bir kayıt.


Sonlara doğru Alpay Şalt da gruptan ayrılarak şu an eski basçılarınında bulunduğu Objektif grubuna katıldı.

Whisky şu günlerde napar ne eder bilemiyorum.
 
Whisky benimde sevdigim gruplardan biridir.
Yalniz sana katilmadigim bir nokta var Serdarin yilmayarak grubu devam ettirdigini soylemissin ama Kamil Ozaydin in sanirim askerden sonra grubu yeniden toplama cabalarina hicbiri destek olmadilar ve sebepleride artik hard n heavynin tutmadigiydi.
Eger hala duruyorsa Kadikoy Carsisinda en alt katta bir muzik evleri vardi.
Gitar falan satiyorlardi ayrica gitar derside veriyorlardi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Yahu Kamil 'in (allah rahmet eylesin) grubu toplama çabasına hiçbiri destek olmasa bu güne kadar Whisky nasıl varolurdu? Ben Serdar'ı bir kaç kez tvde röportajını seyrettim adam bence müzik için elinden geleni yapıyor. Adamlar müzik dışında özel ders vererek geçimlerini sağlıyorlar. Birde dükkan falan olayları var. Yerini tam bilemicem.

Bu devirde kolay değil güzel bir rock albümü piyasaya sürmek. Biliyorsunuz dinleyici kitlesi az, adamlar hakettiklerini kazanamıyor. Bide eleman değişimi muabbeti var. Kısacası bir grup için zor günler geçiriyor olmalılar.

Umarım yeni birşeyler yaparlar bu ara..
 
Abi Türkiyede müzikle uğraşıyorsan yan bir işin olacak zaten. Ama bu işin müzikten daha ön plana çıkmaması lazım. Sadece müzik yaparak geçinmeye çalışan adamlar, promosyon vs peşinde koşuyor, ek bir para gelsin diye. O zaman da millet linç ediyor.
Bence de umarım yaparlar. İhtiyaç var gibim bu aralar. Şahsen en azından ben ihtiyaç duyuyorum.
 
Under_The_Runes! Genç! Sen ne sağlam elamnmışsın ya! Cidden Türk rock bilgine hayran kaldım! Önünde de saygıyla eğiliyorum. Sana bi "püf püf" şarkı sözü borçluyum, geçenlerde istemişsin ,elinde bil. Ayrıca albüm ihtiyacın da varsa, mesala "Lan N'oldu" (sendekinde bi saktlık var galiba) bende bi tane var daa jelatini bile açılmamış, elimden geleni yaparım.

Bu mesaj da İzmit ' ten yazılmıştır!
 
Harikaydılar.. İlk Maximum Rock’ta dinlemiştim.. Haydi Rock’n Roll Eğlenceyi gel bize sor.. Tam kendilerini anlatıyorlar bu parçada ;)

Kahkaha, gözyaşı, hüzün bakışı...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
mustafa95de,

Saol ,

İzmit'ten dostlar görmek güzel. Olay Rock Bilgisi falan değil ben sadece bu adamların müziğini gerçekten önemsiyorum hepsi bu!

Valla Kramp olayı harika olur.

Temasta kalalım.
 
whısky bana göre kötü arkadaşlar kızmayın benim fikrim

bence bu grubun sözleri falan sağlam değil bence daha sağlam gruplar var tayga,kramp,giyotin,dr skull,diken dinlein hoca :twisted: :twisted: [/b]
 
Dünyanın Kapısını çıkarttıkları günlerde, çok yakında sağlam bir hard'n heavy albüm gelecek demişlerdi. Herhalde maddi sorunlardan, gelemedi. Ama ben hala umutla bekliyorum :) Bir ara İstanbul'da değildim, İstanbul'a döndüğümde herhalde çıkartmışlardır diye gidip Whisky'nin yeni albümü geldi mi diye sorduğumu hatırlıyorum :) Bana bi albüm borçlular :)
 
bir dönemim onları dinleyerek geçti... ço severim... cumartesi şarkısını ilk dinlediğimde albümün diğer taraflarını es geçip defalarca başa sarıp dinlemiştim... daha sonra diğer parçalarını dinlemiştim... gerçi binnazda çok güzel bir parçaydı.. ama adamların şarkıları bitmek bilmiyordu o albümünde ... 8-9 dakikalık şarkılar falan... bir ara cadı şarkısını dinlediğimde o zamanki kız arkadaşımı tanıdıklarından bile şüphelenmiştim...
 
"yak bizi" adlı şarkılarını özellikle çok severim..ayrıca "şarkı düzünleme" olayını Türkiyede doğru yapan gruplardandır. ama serdar'ın volkallerinin hayranı değilim..yani olay iyi ama bazen...mmmm...işte...

yine fiski bi tanedir...
 
Geri
Üst