Uzun uğraşlar sonucu hallettim, tamamiyle pürüzsüz olmadı tabi, elimde zımpara yoktu. Hafif törpüledim en son. Daha sonra düzeltirim öğrendim artık tak çıkar yapmayı vs.
Olayı anlatim aynı durumu yaşayan arkadaşlar olursa diye ;
Asıl işe önce jiletle başladım, baktım olmayacak veya kendimi kesecem, dedim ince kısa bir mutfak bıçağına geçim, yavaş yavaş önce orjinal pickguard ı yenisinin üzerine koyup renkli tükenmez kalem ile kesilmesi gereken fazlalıkları boyadım öyle öyle devam ettim, daha sonra gitara koyup bakıp delikler denk gelecek şekilde son rötuşları yaptım.
5. fotodaki arka kısımda köprünün fotoya göre sağ tarafında da biraz fazlalık vardı, oralarıda hallettim elimden geldiğince. İlk defa yaptım böyle birşey, sonuç idare eder gibi duruyor bana kalırsa.
Sırada gitarı sticker yağmuruna tutmak kaldı, 120 tane farklı sticker var elimde
😀 Hem o hasarlı tarafıda kapamış olurum hem gitara farklı bir hava katarım diye düşünüyorum bakalım.
Şunuda belirtim ; şuan gitarda 8 adet vida takılı, yeni aldığım pickguard ın üzerindeki 3 tane deliğin benim gitarda yeri denk gelmiyor. Orjinal yerleri için pickguard a delik açmam lazım. Sx gitara fender-usa-mexico pickguard alacaksanız aklınızda olsun. He birde volume ve 2 tone knob un tam oturması için alt tarafa 3 tane ufak delik açmak gerekiyor, o potansların dışarıya doğru çıkan metal bölümleri var 1 rer tane, orjinal pickguard da var bunlar ben sonradan fark ettim. Knobların altında kalıyor bu delikler görüntüye sıkıntı teşkil etmiyor.