6 gün önce aldığım elektro gitarda çatlak var iade etmeli miyim?

Merhabalar, 6 gün önce rota müzikten squier sonic stratocaster aldım. gitarda fotoğrafta görüldüğü şekilde bir çatlak var. iade etmeli miyim? (ayrıca gitar tel ve fretlerinde pas vardı.)
1000003836.webp

En baştan gördüğünüz halde neden aldınız ? Ben iade ederdim. Ama aldığınız yer iade almazsa yapacak çok birşeyiniz yok. Çünkü bu konuda herhangi bir zorunluluğu yok... Çünkü görerek alıyorsunuz. Yine de deneyin.

Thomann.de ise bu tarz durumlarda kısmi para iadesi de ödüyor aklınızda olsun, benim bass gitarda hafif boya dökülmesi vardı, b-stock olarak saydılar 25 euro iade etmişlerdi.

Bende mi bir sorun var? Resmi göremiyorum?
Türk ticaret kanununda elektronik eşyaların sorgusuz sualsiz iade süreci 15 gün.

14 Gün. Ancak sadece internet alışverişlerinde...
Abartalım ama gidip mağazadan aldınız. Kapıdan çıktınız ve yanlızca 1dk sonra geri dönüp iade etmek istediniz, buna hakkınız yok. Mağaza size idade / değişim yapmak zorunda değildir. Ürün ayıplı olmadığı sürece mağaza alış verişlerinde iade / değişim hakkınız olmaz.

6 ay sonra iade alacaklarını sanmıyorum.
Ürün "ayıplı" ise 2 yıla kadar hakkınız var. Ölümüne kullanmış ve yıpratmış olsanız bile iade almak zorundalar.

14 Gün. Ancak sadece internet alışverişlerinde...
Abartalım ama gidip mağazadan aldınız. Kapıdan çıktınız ve yanlızca 1dk sonra geri dönüp iade etmek istediniz, buna hakkınız yok. Mağaza size idade / değişim yapmak zorunda değildir. Ürün ayıplı olmadığı sürece mağaza alış verişlerinde iade / değişim hakkınız olmaz.
DoRe'de fatura'nın altına cayma hakkınızadan vazgeçtiğinizi, ürünü inceleyip varsa tüm kusurlarını kabul ettiğinizi yazmışlar.
Mağzadan alınca bunu imzalayıp öyle alıyorsunuz.
Peki geçerli mi ? Değil.

DoRe'de fatura'nın altına cayma hakkınızadan vazgeçtiğinizi, ürünü inceleyip varsa tüm kusurlarını kabul ettiğinizi yazmışlar.
Peki geçerli mi ? Değil.
Asıl merak ettiğim şu;

X müzik marketten 2-3 bin tl ye marangoz artığı kütükten üretilen gitar alıp,6 ay sonra boyası döküldü,dökümü yanlış, fretler paslandı diye mağazaya götürülmeli mi 🤔

Peki geçerli mi ? Değil.

OUTLET ürünlerinde bu yazılır. Ve geçerlidir.
Mağazadan satışta, normal bir üründe ayıp / kusur bulunmuyorsa iade / değişim hakkınız yoktur.

"kanun gereği mağazalarda yapılan peşin satın alımlarda, alınan üründe bir ayıp yoksa tüketicilerin iade etme veya değişim isteme hakkı yoktur. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un temel amacı tüketicinin zararını tazmin etmektir. Bunun için temel şart alınan ürün veya hizmette ayıp veya kusurun var olmasıdır. Ancak satın alım esnasında mağaza veya ilgili satıcı size değişim veya iade konusunda bir güvence vermiş ve bu konuda anlaşılmış ise iade veya değişim hakkınız olacaktır."

"Cayma hakkı" sadece uzaktan satış ve internet ten alışverişlerde tanımlıdır.

X müzik marketten 2-3 bin tl ye marangoz artığı kütükten üretilen gitar alıp,6 ay sonra boyası döküldü,dökümü yanlış, fretler paslandı diye mağazaya götürülmeli mi 🤔
Evet, 2 yıla kadar. Buna hakkınız var. fretlerin paslanması konusu kullanıcı ile ilgili de olabilir ancak bu durumda firma inceleme yapmak zorunda ve size sorunun kullanıcı tanımlı olduğuna dair yazılı belge sunması gerekir.

Son düzenleme:
OUTLET ürünlerinde bu yazılır. Ve geçerlidir.
Mağazadan satışta, normal bir üründe ayıp / kusur bulunmuyorsa iade / değişim hakkınız yoktur.
Outlet değil, normal kutulu üründe de yaptılar.
Geçerli değil, sizin bir ürünü değerlendirip ayıp veya gizli ayıp'larını değerlendirebilecek yetkinliğiniz yok, sizin "tacir" sıfatınız yok. (Neden bu yok diyoruz ? bkz: "Basiretli Tacir")
"Tüm kusurları kabul etme" olayı sadece satıcı hepsini tek tek yazıya dökerse/belgelendirirse olur.

değil, sizin bir ürünü değerlendirip ayıp veya gizli ayıp'larını değerlendirebilecek yetkinliğiniz yok, sizin "tacir" sıfatınız yok. (Neden bu yok diyoruz ? bkz: "Basiretli Tacir")
OUTLET haricinde bunu yazamazlar.
Faturayı düzeltmelerini talep edin. O fatura ile "ayıplı / kusurlu ürün vasfı ile oluşacak iade değişim hakkınızdan" vaz geçmiş olursunuz. Ayrıca garanti kapsamı dışında da kalacaktır.
Tekrar söylüyorum; o haliyle kabul ettiğiniz fatura, hakem heyetine / mahkemesine dahi gitseniz geçerlidir.

Arkadaşlar geçerli. Mağazadan aldığınız ürünü firma isterse 1 dk bile geçse geri almama hakkı var. Ama internetten alırsanız 14 gün içinde iade edebilirsiniz. Arkadaşın internetten alalı 6 gün olmuş iade edebilir. İşin özeti bu.

Arkadaşlar geçerli. Mağazadan aldığınız ürünü firma isterse 1 dk bile geçse geri almama hakkı var. Ama internetten alırsanız 14 gün içinde iade edebilirsiniz. Arkadaşın internetten alalı 6 gün olmuş iade edebilir. İşin özeti bu.
aldığım yeri aradım ithalatçı ile konuşup geri dönüş yapacaklarını söylediler bekliyorum şu an

Geri