6 Telli Bas gitar için Manyetik Yapabilecek veya Montajını yapmak için Yardım

Selamlar herkese,yakın zamanda 6 telli bir bas gitar aldım (Ltd-b206). Gitar gayet rahat fakat tonları hiç istediğim gibi değil zaten biraz farkındaydım böyle olacağının.
Manyetiklerini değiştirmek istiyorum, Fishman Fluence Soapbar 6 gibi bir manyetik takmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim bilenlere danışmak istedim
Eğer manyetik yaptırtmak istesem İstanbul'da üretebilecek bildiğiniz birileri varmıdır ?

Şimdiden teşekkür cevaplar için

Tonları neden beğenmediniz ? belki manyetik değil de filtre sorunu vardır. kullandığınız diğer donanıma da bağlı olabilir.
Telleri de eski biraz açıkcası fakat yine beklediğim netlikde olacağını düşünmüyorum yeni tel taksam da.
Bir deneyeceğim, Ses örneği de atmaya çalışacağım kafamdakini daha iyi anlatabilmek için belki daha faydalı olur o şekilde
Özellikle iki manyetik aynı anda açık iken ses çok tanımsız ve güçsüz çıkıyor ama volume ile kaynaklı değil
boğuk bir bass frekans geliyor, 50hz de HPF kullanmama rağmen
Tam anlayamadım neden böyle

ses boğuk ise önce ultra low cut ( 20-40 hz altı) denemek, reverb ve delay ayarlarını mümkün olduğunca kısmak. Bir de humm yapan frekansları azaltmak gerekiyor. tizleri filtreyle oynayarak yükseltmeniz alt frekans bozukluğunu düzeltmeyecektir. tek manyetikle ses nasıl bir de ne tip manyetik kullanıyorsunuz , aktif devre var mı mesela ?

ses boğuk ise önce ultra low cut ( 20-40 hz altı) denemek, reverb ve delay ayarlarını mümkün olduğunca kısmak. Bir de humm yapan frekansları azaltmak gerekiyor. tizleri filtreyle oynayarak yükseltmeniz alt frekans bozukluğunu düzeltmeyecektir. tek manyetikle ses nasıl bir de ne tip manyetik kullanıyorsunuz , aktif devre var mı mesela ?
50hz altını kesiyorum,bir tık daha iyi oluyor 500hz ve 1200hz civarını azıcık boostlayınca
Soapbar tipi manyetikler (Humbucker seramik büyük ihtimal)
Aktif devresi var,Pasif olmuyor malesef, Şu şekilde çalışıyor Bass knob unu boostlarsam diğer frekanslarıda biraz azaltıyor.
Hafif hafif mid knob u ile oynuyorum sürekli hep çalarken 😕

ton u %50 ye getirin. ekolayzırdan 300-400 hz civarını biraz kısın, midler orta seviyede tizler de +1/ -1 desibel civarı olsun. (1.2 khz civarını biraz arttırın) . tel yüksekliğini kontrol edin. teller manyetiklere çok yakınsa biraz yükseltin. telleri yenileyin ve yeni bir pil ile tekrar deneyin.

ton u %50 ye getirin. ekolayzırdan 300-400 hz civarını biraz kısın, midler orta seviyede tizler de +1/ -1 desibel civarı olsun. (1.2 khz civarını biraz arttırın) . tel yüksekliğini kontrol edin. teller manyetiklere çok yakınsa biraz yükseltin. telleri yenileyin ve yeni bir pil ile tekrar deneyin.
Teşekkür ederim deneyeceğim

Notch filter kullanın, Boostladığınız aralık çok geniş. Ayarlarken Q değeri darlaştırıp frekanslar arası boşluk oluşturun.
Deneyeceğim. Q değerleri hep 0.5 ve 2 değeri arasında. Boostlarken 0.5 ile keserken 2 ile yapmıştım fakat 6 telli bas gitarda hiç kestiğim frekans yok.
Bence tel ile de çok alakası var beklediğim ses biraz daha o ayarda parlak parlak da olabilsin istiyorum gitarın tonu

6 telli olması ile ilgisi yok ana frekans ve harmonik peaklerin q değeri çok fazla olursa uğultu duyulur. notch da en küçük q değeri olmalı, desibel yükseltirken daha fazla olabilir. spekrum analizatörü varsa görebilirsiniz. tel, tel yüksekliği ve pil gibi fiziki şartları optimize edin öncelikle.

Geri